Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Haddock versus zalmeiwit

Bereiding

 1. Vis is een belangrijke bron van omega-3-vetzuren voor de gezondheid van hersenen en hart, maar het is ook een goede bron van eiwitten. Net als ander voedsel uit dierlijke bronnen, biedt vis hoogwaardige of complete eiwitten die alle noodzakelijke aminozuurbouwstenen bevatten om eiwitten in het lichaam op te bouwen en te vervangen. Schelvis, een zoutwatervis gerelateerd aan kabeljauw, wordt beschouwd als een magere vis. Zalm is een vette vis die wordt gekweekt in zout water en spawnt in zoet water. Zalm heeft iets meer eiwitten dan schelvis. De keuze voor een eiwitbron hangt af van uw voorkeur voor het gehalte aan andere voedingsstoffen, zoals vet en vetzuren, en de smaak en textuur.

Het belang van eiwitten

 1. Elk deel van uw lichaam bevat eiwitten. Het lichaam breekt continu af en vervangt eiwitten om zijn cellen, weefsels en organen op te bouwen, te repareren en te onderhouden. Wanneer je voedsel eet dat eiwitten bevat, haalt het lichaam aminozuren uit de eiwitten tijdens het spijsverteringsproces. De aminozuren worden later gebruikt om de eiwitten in het lichaam op te bouwen en aan te vullen. De 20 essentiële aminozuren zijn die die het lichaam niet kan aanmaken en die u uit uw dieet moet halen. Een eiwitbron in de voeding is geclassificeerd als een compleet eiwit als het alle 20 essentiële aminozuren bevat. Eiwitten van voedingsmiddelen op basis van dieren zijn complete eiwitten. De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan dat 10 tot 35 procent van de dagelijkse calorieën uit eiwitten moet komen. De aanbevolen voedingswaarde voor eiwitten voor volwassenen is 46 gram voor vrouwen en 56 gram voor mannen.

Haddock-eiwitinhoud

 1. Een portie schelvis van 6 ounce, gekookt met droge hitte, heeft 34 gram eiwit, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. In tegenstelling tot zalm is schelvis geen vette vis en heeft het slechts 0,94 gram vet in een portie van 6 ons. Schelvis wordt beschouwd als een magere vis, wat betekent dat het een vetgehalte heeft van 2 1/2 procent of minder. Haddock wordt vers of diepgevroren of als steaks en filets verkocht en werkt goed met elke kookmethode. Schelvisvlees is stevig en mild van smaak.

Zalmeiwitgehalte

 1. Een portie wilde Atlantische zalm van 6 ounce, gekookt met droge hitte, bevat 43,25 gram eiwit, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Zalm wordt beschouwd als een vette vis, met 13,82 gram vet in een portie van 6 ounce. Zalmvariëteiten zijn onder andere Atlantische, koningszalm, rood, Chinook en sockeye. Roze zalm wordt meestal in blik verkocht. Zalmvlees varieert van zacht tot stevig en roze tot rood, afhankelijk van het type.

Andere voedingsstoffen

 1. Zowel zalm als schelvis zijn goede bronnen van selenium, met 79,6 microgram in de portie zalm van 6 ounce en 53,9 microgram in de portie schelvis. Het vetzuurgehalte verschilt sterk. Vette vis bevat vooral veel vetzuren. De zalm portie heeft 2.137 gram vetzuren en de schelvis heeft 0.189 gram. De portie van 6 ounce zalm heeft 309 calorieën, 121 milligram cholesterol, 95 milligram natrium en is een goede bron van vitamine B12 en niacine. De portie van 6 ounce van schelvis heeft 153 calorieën, 112 milligram cholesterol en 444 milligram natrium. Haddock bevat ook veel magnesium.

Experimenteer met recepten

 1. Schelvis en zalm kunnen worden gebruikt in soepen, stoofschotels, salades of als hoofdgerecht. Zalm wordt vaak rauw gegeten met bagels en roomkaas, of als voorgerecht. Combineer schelvis en zalm met rijst, aardappelen of pasta.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407