Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Halfzoete chocoladeschilfersvoeding

Voordelen voor de gezondheid

 1. De halfzoete chocoladestukjes in uw favoriete chocoladekoekje kunnen voordeliger zijn dan u zich realiseert. Dat wil niet zeggen dat overmatig genieten van koekjes een gezonde gewoonte is, maar halfzoete chocoladeschilfers, ook wel bitterzoete chocolade genoemd, hebben antioxidanten die de gezondheid van het hart kunnen bevorderen en een vleugje suiker om je een beetje extra energie te geven.

Identificatie

 1. Halfzoete of bitterzoete chocoladeschilfers zijn een vorm van pure chocolade. JoyofBaking.com beschrijft donkere chocolade, zoals halfzoete chocolade, zoals elke chocolade die zonder vaste melkbestanddelen wordt gemaakt. Halfzoete chips bevatten minstens 35 procent chocoladevloeistof. Het suikergehalte van een halfzoete chocoladeschilfer varieert van fabrikant tot fabrikant, dus zorg ervoor dat u het etiket controleert.

Calorieën en vet

 1. Een enkele eetlepel. portie halfzoete chocoladeschilfers bevat ongeveer 70 tot 80 calorieën en 4 g vet. Houd een maatlepel bij de hand als u aan het snacken bent. Slechts 1/2 kopje bevat meer dan 400 calorieën en 25 g vet. Dit kan een smakelijke traktatie veranderen in een dieet saboteur.

Suikergehalte

 1. Het is misleidend om te denken dat halfzoete chocolade minder suiker bevat dan melkchocolade. Halfzoete chocoladeschilfers bevatten geen vaste stoffen van melk, daarom bevatten ze geen lactose, de suiker afgeleid van melk. Halfzoete chocoladestukjes bevatten echter suiker. Een typische 1 el. portie bevat ongeveer 8 g suiker.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Alle chocolaatjes, behalve witte chocolade, bevatten bioflavonoïden. Bioflavonoïden, ook gevonden in rode wijn, hebben sterke antioxiderende voordelen en helpen volgens Fit Day de cardiovasculaire gezondheid te bevorderen en kunnen zelfs sommige vormen van kanker voorkomen. Donkere chocolade, zoals halfzoete chocolade, biedt het meeste voedingsvoordeel.

 2. Harvard Health Publications meldt dat chocolade de bloedstroom naar de bloedvaten kan verbeteren die voedingsstoffen en zuurstof naar het hart en de hersenen leveren. Donkere chocolade lijkt ook het potentieel te hebben om ontstekingen te verminderen.

Chocolade-etiketten

 1. Het is belangrijk om de etiketten aandachtig te lezen om ervoor te zorgen dat u halfzoete of donkere chocolade van de beste kwaliteit selecteert. Het suikergehalte alleen is niet voldoende om door te gaan, omdat alle chocoladeschilfers suikers bevatten. Consumenten moeten kijken naar etikettering die het percentage van het totale cacao-gehalte in de chocolade verzadigt. Hoe hoger het percentage, hoe donkerder de chocolade.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407