Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Halloween: is angst eigenlijk goed voor je?

De onderste regel

 1. Steek uw hand op als u ooit in een spookhuis bent geweest, in de rij bent gezet om het nieuwste grote scherm te zien gillen of toegegeven aan een onverklaarbare angst voor clowns. We vermijden meestal situaties waarin we waarschijnlijk bang zijn. We zijn misschien bang voor ze, maar sommige experts zeggen dat gevoelens van angst en angst eigenlijk goed voor je kunnen zijn.

 2. Dus kunnen de spookachtige activiteiten op je Halloween-lijst je echt voordelen opleveren voor de gezondheid? Het antwoord is meestal ja en een beetje nee

Wanneer bang zijn absoluut niet goed voor je is

 1. "Als cardioloog, als ik denk aan angst of bepaalde stressfactoren, ga ik meestal naar de slechte plek", zegt Nicole Weinberg, MD, FACC, cardioloog bij het Providence Saint John's Health Center in Santa Monica, CA. "Maar als de stressor iemand is die achter je staat en zegt 'Boo!' Ik kan me niet voorstellen dat dat slecht voor je is. Zolang je nog geen hartaandoening hebt of het risico loopt op plaquescheuren. "

De geestelijke gezondheidsvoordelen van angst

 1. Nekeshia Hammond, Psy.D., oprichter van Hammond Psychology Associates, P.A., ziet potentieel voor voordelen voor de geestelijke gezondheid. "Ten eerste, als je naar een spookhuis gaat of je in het donker bedriegt of behandelt, ben je bij je vrienden en dat heeft een groot sociaal voordeel," zegt ze.

 2. "En dan is er de haast."

 3. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat een beetje "boe" je hart sneller doet kloppen. En misschien heb je gezien dat de mensen die het spookhuis uitkomen zowel lachen als gillen. We hebben deze duizelingwekkende reacties om twee redenen.

 4. Fysiek worden onze lichamen en hersenen gebombardeerd met chemicaliën. Adrenaline en dopamine versnellen de hartslag en bloeddruk, waardoor uw spieren worden overstroomd met zuurstof om u voor te bereiden op een gevecht of vlucht. Maar omdat we begrijpen dat deze Halloween-angsten veilig zijn, kunnen we genieten van dat gevoel van opgepompt te worden in plaats van te vechten of weg te rennen.

Context is belangrijk

 1. Het blijkt dat de context waarin je bang wordt van belang is. Je kunt de reactie van je lichaam niet echt beheersen, maar je kunt wel bepalen hoe je denkt over wat je lichaam voelt.

 2. "Als je een flinke dosis adrenaline hebt, gevolgd door het besef dat het allemaal leuk is, ontspant het je", zegt Ben Michaelis, Ph.D., auteur van Your Next Big Thing.

Focus op de voordelen voor depressie

 1. Angst, of op zijn minst zorgen, kan ook je focus helpen. Een recente studie volgde de ervaringen van ongeveer 90 studenten die zelf verschillende depressie- en angstsymptomen rapporteerden. De studie heeft de proefpersonen taken toegewezen die zijn ontworpen om hun gevoelens van zorgen te vergroten. MRI-scans die tijdens de taken werden gemaakt, vertoonden minder depressieve hersenactiviteit, wat suggereert dat depressie enigszins was opgelucht en werd overgenomen door "angstige angst" of zorgen. Dit kan erop duiden dat zorgen je helpt je minder te concentreren op deprimerende gedachten.

 2. Dus, wat is de beste gezondheidsbenadering voor Halloween? Als het goed voelt, pak je een stel vrienden, ga je naar je plaatselijke spookhuis en geniet je van de angst. Als het je ervan weerhoudt om veel snoep te behandelen of op te slokken, is dat nog beter. Maar als je een voorgeschiedenis hebt van hartproblemen of een aanleg voor angst, kies dan voor een rustiger vorm van plezier.

 3. Angst, of op zijn minst zorgen, kan ook je focus helpen. Een recente studie volgde de ervaringen van ongeveer 90 studenten die zelf verschillende depressie- en angstsymptomen rapporteerden. De studie heeft de proefpersonen taken toegewezen die zijn ontworpen om hun gevoelens van zorgen te vergroten. MRI-scans die tijdens de taken werden gemaakt, vertoonden minder depressieve hersenactiviteit, wat suggereert dat depressie enigszins was opgelucht en werd overgenomen door "angstige angst" of zorgen. Dit kan erop duiden dat zorgen je helpt je minder te concentreren op deprimerende gedachten.

 4. Dus, wat is de beste gezondheidsbenadering voor Halloween? Als het goed voelt, pak je een stel vrienden, ga je naar je plaatselijke spookhuis en geniet je van de angst. Als het je ervan weerhoudt om veel snoep te behandelen of op te slokken, is dat nog beter. Maar als je een voorgeschiedenis hebt van hartproblemen of een aanleg voor angst, kies dan voor een rustiger vorm van plezier.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407