Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Halo topijsrecensie: voeding, nadelen en meer

De onderste regel

 1. Halo Top-ijs is een alternatief met minder calorieën dan traditioneel ijs.

 2. Het is gemaakt met natuurlijke en organische ingrediënten, op de markt gebracht als een goed smakende eiwitbron en bevat slechts 280-370 calorieën per doosje (473 ml).

 3. Sommigen vragen zich echter af of dit lichte ijs het enige is dat het is.

 4. Dit artikel bekijkt wat er in Halo Top-ijs zit om te bepalen of het gezond is.

Wat is Halo Top-ijs?

 1. Een klein Amerikaans bedrijf lanceerde Halo Top in 2012.

 2. Het ijs in pint-formaat is nu een best verkopend merk dat niet alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten, maar ook Canada, Mexico, Nieuw-Zeeland, Australië en sommige Europese landen.

 3. Het heeft aanzienlijk minder calorieën dan traditioneel ijs, omdat het natuurlijke suikervervangers en minder room bevat.

 4. Bovendien is het ijs gemaakt van een mix van natuurlijke en organische ingrediënten. Halo Top maakt bijvoorbeeld gebruik van zuivelproducten van conventionele koeien en biologische rietsuiker.

 5. Naast de originele variëteiten op basis van zuivelproducten, is Halo Top verkrijgbaar in non-zuivel, veganistische versies die zijn gemaakt met kokosmelk.

Voeding vergeleken met traditioneel ijs

 1. Halo Top wordt vaak vergeleken met premium - vetrijke en super romige - pint-size producten. Het is echter ook belangrijk om het te vergelijken met gewoon ijs.

 2. Dit is hoe Halo Top met vanillesmaak het doet tegenover gewone en premium vanille-ijs, per portie van 1/2-kops (1):

 3. * Dit omvat lactose - de natuurlijke suiker in melk - evenals toegevoegde suikers.

 4. Zoals hierboven weergegeven, bevat Halo Top-ijs ongeveer de helft van de calorieën van gewoon ijs en minder dan een derde van de calorieën van premium-ijs. Dit komt omdat het minder vet en suiker bevat.

 5. Bovendien bevat een portie Halo Top van 64 gram 5 gram eiwit of 10% van de dagelijkse referentie-inname (RDI). Hoewel bescheiden, is dit meer dan twee keer de hoeveelheid eiwit in gewoon ijs.

 6. Vanuit het oogpunt van vitamine en mineralen is calcium de belangrijkste bijdrage van elk ijs, wat belangrijk is voor sterke botten. Toch bevat een portie Halo Top slechts 10% van de ADH voor calcium, terwijl een portie van 240 ml melk 21% van de ADH heeft (1, 2).

Wat zit erin?

 1. Halo Top-ijs komt in meer dan twee dozijn traditionele en grillige smaken - zoals "Verjaardagstaart" en "Pindakaas Cup" - die allemaal dezelfde kerningrediënten bevatten.

 2. De ingrediëntenlijst voor vanille is: magere melk, eieren, erythritol, prebiotische vezel, melkeiwitconcentraat, room, biologische rietsuiker, plantaardige glycerine, natuurlijke aroma's, zeezout, vanillebonen, biologisch Johannesbroodgom, organische guargom en extract van organisch steviablad.

 3. In veganistische versies worden de melk en eieren verwisseld voor een basis van kokosroom gemengd met water, wat in wezen kokosmelk met verlaagd vetgehalte is.

 4. Hier zijn enkele kerningrediënten van Halo Top-ijs nader bekeken.

 5. Naast rietsuiker bevat Halo Top twee natuurlijke suikervervangers - stevia-extract en erythritol.

 6. Het extract van Stevia-blad is afkomstig van de plant Stevia rebaudiana en bevat geen calorieën (1, 3).

 7. Erythritol is vrijwel calorievrij in de hoeveelheden die doorgaans worden gebruikt. De bron van deze zoetstof varieert. In Halo Top-ijs wordt het gemaakt van gistfermentatie van maïszetmeel (4, 5).

 8. Vanwege zijn chemische structuur is erythritol geclassificeerd als suikeralcohol. In tegenstelling tot andere zoetstoffen van dit type, waaronder sorbitol, is het onwaarschijnlijk dat ze misselijkheid of diarree veroorzaken, tenzij je meer dan 50 gram eet. Een halve liter Halo Top-ijs bevat 20 gram (6).

 9. IJs bevat van nature geen vezels. Halo Top voegt echter prebiotische vezels toe, die de groei van goede bacteriën in uw dikke darm kunnen voeden (7).

 10. Twee tandvlees - johannesbrood en guar - worden ook in het ijs gebruikt. Ze komen uit johannesbroodzaden en guarbonen, beide peulvruchten (8, 9).

 11. Deze gommen zijn oplosbare vezels, wat betekent dat ze vloeistof absorberen en een gel vormen. Ze worden toegevoegd aan Halo Top om vet te helpen vervangen en het product te stabiliseren. Dit helpt de vorming van ijskristallen te verminderen, wat resulteert in een gladdere textuur (10, 11).

 12. Toch heeft Halo Top niet dezelfde romige textuur als gewoon ijs. Het kan eerder wat droog aanvoelen in je mond.

 13. Een deel van het eiwit in Halo Top-producten op basis van zuivelproducten is afkomstig van magere melk en eieren. De rest komt van melkeiwitconcentraat - melk die wordt gefilterd om de eiwitten op te vangen (12).

 14. Het eiwit in de non-zuivel, veganistische versies is geïsoleerd uit rijst en erwten. Het is slechts 3 gram per portie van 64 gram, vergeleken met 5 gram in de zuivelrassen.

 15. Plantaardige glycerine, natuurlijke smaken en natuurlijke kleuren worden ook toegevoegd aan Halo Top-producten.

 16. Glycerine, gemaakt van plantaardige olie en helpt vocht vast te houden, verbetert de textuur van het product en kan subtiele zoetheid bieden (13).

 17. Het is onzeker wat de natuurlijke smaken zijn, omdat ze als handelsgeheimen worden beschouwd. "Natuurlijk" betekent gewoon dat ze zijn afgeleid van planten, dieren of de werking van microben (14).

 18. De natuurlijke kleuren komen van de sappen van groenten en fruit, evenals goudkleurige kurkuma en annatto, een rood plantenextract.

Is het gezond?

 1. Zoals veel bewerkte voedingsmiddelen, heeft Halo Top ijs voor- en nadelen voor uw gezondheid.

 2. Halo Top-ijs bevat aanzienlijk minder calorieën dan traditioneel ijs en levert hongerbevredigende eiwitten. Hierdoor kun je genieten van een traktatie, terwijl je binnen je caloriedoelen blijft (15, 16, 17).

 3. Bovendien kan Halo Top-ijs, vanwege het lagere gehalte aan toegevoegde suikers, uw bloedsuiker mogelijk niet zoveel verhogen als dezelfde portiegrootte van normaal ijs (18, 19).

 4. Ten slotte bevorderen suikervervangers zoals stevia en erythritol geen tandbederf en kunnen zelfs bacteriën helpen doden die tandglazuur eroderen (20, 21, 22, 23).

 5. De pull-top folie op Halo Top-ijs zegt: "Stop wanneer je op de bodem slaat", terwijl het gezicht van het vanillekarton aangeeft dat het 280 calorieën per pint bevat. Dit lijkt te impliceren dat het prima is om de hele container in één keer op te eten. Het bevat echter vier porties per pint.

 6. Eten bij de pint kan ongezonde portiegewoonten stimuleren en u bedriegen met de vitamines, mineralen en plantaardige stoffen in voedzamer voedsel. Tegelijkertijd kan het uw inname van toegevoegde suikers aanzienlijk verhogen (24).

 7. Terwijl Halo Top stevia en erythritol gebruikt voor zoetheid, bevat het nog rietsuiker.

 8. Het consumeren van teveel toegevoegde suiker is niet goed voor uw gezondheid en is gekoppeld aan verschillende aandoeningen, zoals obesitas, hartaandoeningen en diabetes (25, 26).

 9. Hoewel minder calorieën, moet Halo Top niet als gezond worden beschouwd, maar in plaats daarvan als wat het werkelijk is - een alternatief met minder calorieën dan ijs.

 10. Afgezien van calcium en eiwitten is Halo Top geen goede bron van voedingsstoffen. Bovendien heeft het niet dezelfde smaak als gewoon ijs, waardoor je je ontevreden kunt voelen.

 11. Bovendien kan het te veel eten van Halo Top-producten u gasachtig maken omdat uw darmbacteriën de aan het ijs toegevoegde prebiotische vezel fermenteren (27).

 12. Ten slotte zijn bepaalde ingrediënten in het product, waaronder erythritol, guargom en johannesbroodgom, in zeldzame gevallen in verband gebracht met allergische reacties (28, 29, 30, 31).

Moet je het eten?

 1. Alles bij elkaar genomen is Halo Top ijs een goede keuze, zolang u zich aan redelijke portiegroottes houdt.

 2. De ingrediëntenlijst is relatief natuurlijk en het is een betere optie dan andere lichte ijsjes die kunstmatige zoetstoffen en kunstmatige kleuren bevatten (32, 33, 34).

 3. Toch bedriegt het lage vetgehalte het met een romige textuur en kunt u zich ontevreden voelen. In dit geval is het misschien beter om een ​​kleine portie natuurlijk of organisch normaal ijs te eten, dat over het algemeen minder additieven bevat (35).

 4. In ieder geval kunnen Halo Top-producten worden gegeten als een incidentele traktatie - geen dagelijkse verwennerij. In geen geval mag u de hele doos in één keer opeten. Dit kan een ongezonde relatie met voedsel aanmoedigen.

 5. Vergeet niet dat Halo Top een sterk verwerkt voedsel is en niet kan concurreren met de gezondheidsvoordelen van natuurlijk zoet, voedselrijk fruit en andere zoet smakende hele voedingsmiddelen (36).

De onderste regel

 1. Dieetdesserts zoals Halo Top-ijs zijn aanlokkelijk omdat u hiermee kunt genieten van snoepjes die normaal gesproken grote hoeveelheden calorieën en suiker bevatten.

 2. Hoewel het meer natuurlijke ingrediëntenprofiel van Halo Top aantrekkelijk is, moet je niet de hele pint in één keer eten, omdat dit ongezonde gewoonten kan bevorderen.

 3. Bovendien biedt het weinig voedingswaarde, afgezien van bescheiden hoeveelheden eiwit en calcium. Het wordt het best gegeten als een incidentele traktatie in gematigde porties.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407