Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Harms van het eten van kokkels op uw gezondheid

Mineralen Vitaminen

 1. Tweekleppige schelpdieren kunnen een heilzaam voedingsmiddel zijn om in uw dieet op te nemen, omdat ze matig weinig calorieën bevatten en rijk zijn aan eiwitten. Het eten van te veel kokkels kan echter schadelijke effecten hebben, omdat sommige van de voedingsstoffen kokkels schadelijk kunnen zijn in grote doses. Als u merkt dat u schade ondervindt door het eten van kokkels of ander voedsel, zoek dan onmiddellijk professionele medische hulp.

Clam Nutritional Profile

 1. Tweekleppige schelpdieren bevatten, net als andere soorten zeevruchten, relatief weinig calorieën, met 126 per 3 oz. portie. Elke 3 oz. portie gekookte kokkels levert 21,7 g eiwit, met 1,7 g vet en 4,4 g koolhydraten. Kokkels zijn rijk aan verschillende voedingsstoffen, waaronder kalium, ijzer, selenium en vitamine B12. Merk op dat kokkels in olie of boter de voedingswaarden veranderen.

Overdosis selenium

 1. Een van de risico's van het eten van te veel mosselen is het innemen van te veel selenium. Uw lichaam heeft selenium nodig voor de juiste werking van uw immuunsysteem en schildklier, maar de dagelijkse aanbevolen inname van deze voedingsstof is 55 mg, minder dan 1 mg meer dan 3 oz. van kokkels biedt. Als u meerdere porties kokkels eet, kunt u te veel selenium opnemen, wat maagklachten, vermoeidheid, zenuwbeschadiging en prikkelbaarheid kan veroorzaken. Het Institute of Medicine beveelt aan nooit meer dan 400 mg selenium per dag te gebruiken.

Overdosis vitamine B12

 1. Vitamine B-12 is een essentiële vitamine die de productie van aminozuren en een enzym ondersteunt dat betrokken is bij de productie van hemoglobine, dat zuurstofrijk bloed door uw lichaam transporteert. Helaas kan te veel vitamine B12 leiden tot uitslag en jeuk, diarree of een bloedvataandoening die bekend staat als perifere vasculaire trombose. Elke 3 oz. portie kokkels bevat 84 mcg, dat is meer dan 32 keer de dagelijkse aanbevolen inname van 2,6 mcg.

Overdosis ijzer

 1. IJzer is een essentiële voedingsstof die uw lichaam gebruikt om cellulaire energie te maken en zuurstof te transporteren. Regelmatig teveel ijzer consumeren kan echter leverschade, diabetes, diarree en maagklachten veroorzaken. Het University of Maryland Medical Center suggereert ook dat teveel ijzer uw risico op de ziekte van Alzheimer, bepaalde kankers en hartziekten kan verhogen, maar merkt op dat "het bewijs niet duidelijk is." De aanbevolen dagelijkse inname van ijzer is 8 mg voor mannen en 18 g voor vrouwen en 3 oz. portie kokkels bevat 24 mg.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407