Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Haver eten tijdens de zwangerschap

Meer dan Pumpkin Pie

 1. Als u zwanger bent, heeft een goed gereguleerd en gezond dieet veel voordelen voor uw lichaam. Op zijn beurt komt een gezond dieet uw baby ten goede, omdat de voedingsstoffen die u consumeert de primaire voeding van uw baby zijn. Voor de beste gezondheid van u en uw baby, elimineer junkfood en neem gezond voedsel en volle granen, zoals haver, op in uw zwangerschapsdieet.

Het belang van haver in een zwangerschapsdieet

 1. Haver en andere volle granen voorzien uw lichaam van complexe koolhydraten die het verwerkt tot waardevolle energie. Bovendien bevatten haver aanzienlijke voedingsvezels die helpen bij het reguleren van uw spijsverteringsstelsel, wat de zwangerschap vaak verstoort. Haver is een waardevolle bron van kalium en ijzer in een zwangerschapsdieet. Recepten bereid met staalgesneden haver, hele haver, havermeel en havermout bieden de beste voedingswaarde.

Havervoeding

 1. Een portie droge kop van haver gesneden staal bevat ongeveer 4 gram voedingsvezels, 73 milligram kalium, 27 gram koolhydraten en 150 calorieën. Bovendien bevat één portie ongeveer 10 procent van de normale dagelijkse behoefte aan ijzer. Hoewel de voedingsstoffen in haver niet voldoende zijn om je zwangerschap volledig te ondersteunen, dragen ze bij aan de algehele gezondheid in combinatie met supplementen en een goed dieet. Elk merk en type haver bevat een andere hoeveelheid voedingsstoffen, kijk op het etiket - meestal op de achterkant van de verpakking - voor specifieke informatie.

Haver in uw dieet opnemen

 1. Haver is een veelzijdig ingrediënt met veel toepassingen. U kunt staalgesneden haver, havermout en hele haver, vaak havergrutten genoemd, in water of melk koken voor een voedzaam ontbijt van havermout. Havermeel kan bloem voor alle doeleinden vervangen in veel recepten zoals pannenkoeken, koekjes, tortilla's en koekjes. Havervariaties van veel voorkomende voedingsmiddelen zijn vaak verkrijgbaar bij natuurlijke levensmiddelenwinkels als u liever geen nieuwe recepten bereidt. Granola, koekjes, muffins, brood, taartbodems en wafels zijn meer mogelijke voedingsmiddelen op basis van haver. Veel smaakstoffen, zoals kaneel, esdoorn, bruine suiker, melk, ijs en vers fruit, combineren goed met haver om aan de hunkering naar zwangerschap te voldoen. Experimenteer met het toevoegen van smaken aan een portie basishavermout om te ontdekken wat je verkiest. Twee tot drie porties haver per dag eten is niet moeilijk. Probeer een kom havermout of havermoutpannenkoekjes voor het ontbijt, muesli voor een snack, een havermuffin met lunch of een snee haverbrood met diner.

Waarschuwing

 1. Probeer nooit uw zwangerschapsdieet te beheren zonder de hulp van een verloskundige of gecertificeerde voedingsspecialist. Hij kan u helpen in kaart te brengen hoeveel voedingsstoffen en calorieën uw lichaam nodig heeft en bepalen hoe haver in uw dagelijkse maaltijden past. Meld ongebruikelijke verlangens naar niet-voedingsproducten, zoals vuil, aan uw zorgverlener, omdat deze een teken kunnen zijn van een tekort aan voedingsstoffen. Wanneer u haver kiest om in uw dieet op te nemen, zoek dan naar producten met minimale verwerking; ze hebben vaak de hoogste voedingswaarde. Versterkte haverproducten kunnen je ook helpen je voedingsdoelstellingen voor de zwangerschap te bereiken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407