Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Havermout en diabetes: de do's en don’s

Overzicht

 1. Diabetes is een metabole aandoening die beïnvloedt hoe het lichaam insuline produceert of gebruikt. Dit maakt het moeilijk om de bloedsuikerspiegel te handhaven, wat cruciaal is voor de gezondheid van mensen met diabetes.

 2. Bij het beheren van de bloedsuikerspiegel is het belangrijk om de hoeveelheid koolhydraten die in één keer worden gegeten te regelen, omdat koolhydraten de bloedsuikerspiegel direct beïnvloeden.

 3. Het is ook belangrijk om voedzame koolhydraten te kiezen boven geraffineerde en bewerkte koolhydraten met toegevoegde suiker. De inname van koolhydraten moet op individuele basis worden bepaald met behulp van uw zorgverlener.

 4. Dit betekent dat wat u eet veel uitmaakt. Het eten van voedingsmiddelen die veel vezels en voedingsstoffen bevatten, maar weinig ongezond vet en suiker, kan helpen bij het handhaven van een gezond bloedsuikerspiegel en kan uw algehele gezondheid verbeteren.

 5. Havermout biedt tal van gezondheidsvoordelen en kan een prima voedingsmiddel zijn voor mensen met diabetes, zolang de portie onder controle is. Een kopje gekookte havermout bevat ongeveer 30 gram koolhydraten, die passen in een gezond maaltijdplan voor mensen met diabetes.

Oatmeal

 1. Havermout is al lang een veelgebruikt ontbijtvoedsel. Havermout is gemaakt van havergrutten, wat haverkorrels zijn waarvan de kaf is verwijderd.

 2. Het is meestal gemaakt van staal gesneden (of gehakt), gerold of "instant" havergeiten. Hoe meer verwerkt de haver is, zoals in het geval van instant haver, hoe sneller de haver wordt opgenomen en hoe hoger de bloedsuikerspiegel potentieel kan stijgen.

 3. Havermout wordt gekookt met vloeistof erin gemengd en wordt warm geserveerd, vaak met add-ins zoals noten, zoetstoffen of fruit. Het kan van tevoren worden gemaakt en 's ochtends worden opgewarmd voor een snel en gemakkelijk ontbijt.

 4. Omdat havermout een lage glycemische index heeft, kan het helpen bij het handhaven van glucosespiegels. In vergelijking met andere koolhydraatrijke granen kan havermout gunstig zijn voor mensen met diabetes, die vooral hun bloedsuikerspiegel moeten beheersen.

 5. Havermout in pure vorm kan de hoeveelheid insuline die een persoon nodig heeft verminderen. Havermout kan ook de gezondheid van het hart bevorderen, wat belangrijk is omdat mensen met diabetes vatbaar zijn voor hartaandoeningen.

Havermout voor diabetes

 1. Havermout toevoegen aan uw dieet om diabetes te helpen beheersen, heeft zowel voor- als nadelen. De voordelen van het toevoegen van havermout aan uw diabetesdieet zijn:

Havermout voor diabetes

 1. Voor de meeste mensen met diabetes heeft het eten van havermout niet veel nadelen. Het eten van havermout kan een probleem worden als je ervoor kiest om bepaalde versies van havermout te eten die direct zijn, boordevol suiker en kunstmatige smaakstoffen en / of te veel tegelijk consumeren.

 2. Havermout kan negatieve effecten hebben voor degenen die ook gastroparese hebben, wat een vertraagde maaglediging is, die ernstig kan zijn. Voor diegenen die diabetes en gastroparese hebben, kan de vezel in havermout schadelijk zijn.

 3. Als u diabetes heeft maar geen gastroparese heeft, zijn de grootste nadelen van het toevoegen van havermout aan uw dieet:

En heeft geen havermout en diabetes

 1. Havermout kan een geweldige aanvulling zijn op uw dieet om diabetes te helpen beheersen. Het moet echter correct worden voorbereid.

 2. Bij het toevoegen van havermout aan uw diabetesdieet, zijn er verschillende dingen om in gedachten te houden om de gezondheidsvoordelen van havermout te behouden.

 3. Er zijn verschillende dingen die u kunt toevoegen aan uw lijst met havermoutbereidingen om de positieve gezondheidsvoordelen van havermout te vergroten en te behouden.

 4. Als u havermout eet, moet u het volgende doen:

 5. Net zoals er verschillende goede keuzes zijn die u kunt maken bij het bereiden van havermout, zijn er verschillende keuzes die u kunt maken die niet goed zijn als u met diabetes leeft.

 6. Als u havermout eet, moet u dit niet doen:

Gezondheidsvoordelen van havermout

 1. Naast de voordelen van havermout voor de bloedsuikerspiegel en voor de gezondheid van het hart, kan het helpen met:

 2. Onbewerkte en ongezoete havermout is langzaam verteerbaar, wat betekent dat je je langer vol voelt. Dit kan helpen met doelstellingen voor gewichtsverlies en gewichtsbeheersing. Het kan ook helpen de pH van de huid te reguleren, wat ontstekingen en jeuk kan verminderen.

Om mee te nemen

 1. Indien correct bereid, heeft havermout vele voordelen die voor iedereen voordelig kunnen zijn, maar vooral voor diegenen met diabetes, als ze in de juiste porties worden gegeten.

 2. U kunt de dag beginnen met een maaltijd die de bloedsuikerspiegel regelt en voor een langdurige energiebron zorgt. Het zal ook helpen om uw hartgezondheid te verbeteren. Door de juiste invoegtoepassingen te kiezen, kan havermout een heerlijk ontbijt zijn als u met diabetes leeft.

 3. Controleer altijd uw bloedsuiker om te zien hoe havermout u beïnvloedt. Iedereen met diabetes is anders. Overleg altijd met uw arts voordat u belangrijke voedingswijzigingen doorvoert. Geregistreerde diëtisten kunnen ook helpen met uw voedingsbehoeften.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407