Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Havermout of room van tarwe op een koolhydraatarm dieet?

Lager in vezel

 1. Havermout en room van tarwe, ook bekend als farina, kunnen op die koude ochtenden echt de plek raken, maar je kunt je afvragen of warme granen in je koolhydraatarm dieet passen. Het hangt echt af van uw hoeveelheid koolhydraten en of u ze wilt uitgeven aan een van deze koolhydraatrijke ontbijten. Als je het moeilijk hebt om uit te vinden hoe je havermout of room van tarwe aan je koolhydraatarm dieet kunt toevoegen, raadpleeg dan een geregistreerde diëtist om je te helpen bij het ontwerpen van een maaltijdplan dat past bij je doelen en behoeften.

Koolhydraten in havermout en room van tarwe

 1. Havermout en tarwekorrel zijn geen koolhydraatarm voedsel. Op basis van de standaard portiegroottes van elk graan, heeft een portie droge haver van 27 gram 27 gram koolhydraten en 3 eetlepels droge room van tarwe heeft 25 gram koolhydraten. Hoeveel koolhydraten je mag hebben, kan bepalen of je deze koolhydraatrijke granen in je plan kunt passen. Bij sommige koolhydraatarme plannen begin je met 20 gram per dag om snel te beginnen met het gewichtsverlies, waardoor het moeilijk wordt om van een grote kom havermout te genieten. Maar op een meer geliberaliseerd koolhydraatarm dieet dat dagelijks tot 150 gram toelaat, passen deze warme ontbijtgranen gemakkelijk in uw plan.

Ga voor de hele korrel

 1. Tarwekorrel is gemaakt van volkoren tarwe, maar om de soepele textuur te krijgen, bevat het graan geen zemelen of tarwekorrel, waardoor het een geraffineerde korrel is. Havermout daarentegen is een volkoren. Beide granen bevatten vezels, 4 gram in havermout en 1 gram in room van tarwe. Als je je dagelijkse koolhydraten berekent met behulp van netto koolhydraten, die vezels van de totale koolhydraten aftrekken, kun je misschien een paar koolhydraten uit je kom ontbijtgranen scheren. Havermout heeft dus 23 gram netto koolhydraten en de normale, geraffineerde room van tarwe heeft 24 gram. Maar je kunt gewone room van tarwe ruilen voor volkoren, met 19 gram netto koolhydraten - 23 totale gram minus 4 gram vezels - per portie om meer vezels te krijgen en de netto koolhydratenwaarde te verlagen.

Een koolhydraatarm maaltijdplan met warme granen

 1. Hoewel het misschien moeilijk is om in havermout of tarwekorrel te passen in je koolhydratendieet van 20 gram, als je ongeveer 60 gram per dag mag, moet je het kunnen opnemen. Bij het ontbijt kunt u bijvoorbeeld uw havermout maken met water of een koolhydraatarme vloeistof zoals zware room of niet-gearomatiseerde amandelmelk en meng kunstmatige zoetstoffen, kaneel en vier gehakte amandelen voor een maaltijd met 27 gram koolhydraten. Verlicht uw koolhydraatbelasting tijdens de lunch tot 18 gram met gegrilde kip bovenop 2 kopjes gemengde greens met Caesar-dressing en 2 eetlepels geschoren Parmezaanse kaas geserveerd met een kopje frambozen. Een koolhydraatarm diner van gegrilde zalm en een kopje gestoomde boerenkool laat je ruimte om te genieten van een kleine kom volkoren room van tarwe gemaakt met 11/2 eetlepels ontbijtgranen, water en kunstmatige zoetstof voor een snack. Deze snack heeft ongeveer 12 gram koolhydraten.

Alternatieve low-carb ontbijtmaaltijden

 1. Warm ontbijtgranen kan je go-to-breakfast zijn, maar er zijn een aantal andere ontbijtmaaltijden waarvan je zou kunnen genieten die je niet zoveel koolhydraten kosten. Een omelet gevuld met 1 ons Zwitserse kaas en 1/2 kop gekookte spinazie met een paar plakjes spek heeft slechts 2 gram koolhydraten. Maak koolhydraatarme pannenkoeken met behulp van een koolhydraatarme bakmix om pannenkoeken te maken met 3 gram koolhydraten per cake en zoeten door een half kopje gehalveerde aardbeien, die 6 gram koolhydraten bevatten. Voeg een klopje van 2 eetlepels zware slagroom toe, voor nog 1 gram, en je stapel met 2 pannenkoeken weegt in totaal 13 gram koolhydraten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407