Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hazelnoten: 7 voordelen van deze hart-gezonde, hersenstimulerende noten

Laatste gedachten over mangovoeding

 1. Het is geen nieuws dat boomnoten enkele van de meest voedzame snacks zijn die je kunt toevoegen aan je dieet, en in een wereld vol met te vette, met conserveermiddelen gevulde, ronduit schadelijk snack opties, noten zoals hazelnoten zijn vullend, lekker en voedzaam. Hazelnoten, ook wel hazelnootnoten genoemd, zijn een bijzonder goede optie omdat deze supergrote voedingsmiddelen ter grootte van een marmer een krachtige voedingswaarde hebben.

 2. Er is enige terughoudendheid om van noten te genieten vanwege angst voor hun vet en calorieën. Maar als ze in de juiste portiegrootte worden genoten, kunnen noten vullende eiwitten, vezels, onverzadigde vetten en vele andere belangrijke vitamines en mineralen bevatten. Hazelnoten bevatten verbindingen die hartziekten en diabetes kunnen bestrijden, de hersenfunctie kunnen stimuleren en zelfs kunnen helpen om af te vallen.

 3. Hazelnoten zijn een bijzonder veelzijdige moer vanwege alle verschillende manieren waarop ze kunnen worden gebruikt. Ze kunnen worden genoten rauw, geroosterd, in een pasta of als ingrediënt in talloze gezonde gerechten. Ze worden vaak aangetroffen in sommige van onze schuldige genoegens zoals Nutella (een hazelnootpasta) en toegevoegd aan chocolade. Hazelnootaroma wordt vaak gebruikt voor koffie en gebak, evenals een topping en garnering voor desserts en hartige gerechten.

 4. Maar als u wilt genieten van de geroosterde, aardse smaak van een hazelnoot zonder de toegevoegde suikers, dan zijn er veel manieren om dat te doen! Tussen hazelnootpasta, boter, olie, bloem en meer, er zijn een aantal manieren om de heerlijke en voedzame elementen van hazelnoten in uw dieet te krijgen. En dat is goed, want hazelnoten zijn echt heilzame traktaties.

7 belangrijke gezondheidsvoordelen van hazelnoten

 1. Hogere niveaus van vitamine E vallen samen met minder cognitieve achteruitgang naarmate mensen ouder worden en kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen en behandelen van geestesziekten zoals Alzheimer, dementie en Parkinson. Van mangaan is bewezen dat het ook een belangrijke rol speelt in de hersenactiviteit die verband houdt met de cognitieve functie. (11) Thiamine wordt gewoonlijk de "zenuwvitamine" genoemd en speelt een rol in de zenuwfunctie in het lichaam, die een sleutelrol speelt in de cognitieve functie. Het is ook de reden waarom een ​​tekort aan thiamine schadelijk kan zijn voor de hersenen. (12) De hoge niveaus van vetzuren en eiwitten helpen het zenuwstelsel en helpen ook bij het bestrijden van depressie.

 2. In een recent onderzoek gepubliceerd in Nutritional Neuroscience, werden hazelnoten getest op hun neurobeschermende eigenschappen. Wanneer aangeboden als een voedingssupplement, waren hazelnoten in staat om gezond ouder worden te verbeteren, het geheugen te verbeteren en angst te belemmeren. (13) Hazelnoten zijn ook folaatvoedsel. Bekend om zijn belang voor wervelkolom- en hersenontwikkeling tijdens de zwangerschap, helpt foliumzuur ook bij oudere volwassenen bij het vertragen van hersengerelateerde degeneratieve aandoeningen. (14)

 3. Dankzij het hoge aantal antioxidanten van hazelnoten zijn het belangrijke voedingsmiddelen die kanker bestrijden. Vitamine E is het meest opvallend als supplement ter preventie van kanker. Studies hebben aangetoond dat vitamine E het risico op prostaat-, borst-, darm- en longkanker vermindert en tegelijkertijd de groei van mutaties en tumoren voorkomt. (15) Vitamine E heeft ook mogelijkheden aangetoond om te helpen bij resistentieomkering met meerdere geneesmiddelen en behandelingen van kanker.

 4. Er is ook groeiend bewijs dat thiamine mogelijk kankerbestrijdende eigenschappen heeft, maar er is meer onderzoek nodig om dit geloof te bevestigen.

 5. Hazelnoten zijn geweldige stimulerende middelen voor een gezond metabolisme in het lichaam. Personen die grote hoeveelheden boomnoten consumeren, vertonen een hoger gewichtsverlies vanwege een verhoging van de stofwisseling. (17) Thiamine speelt een belangrijke rol bij het handhaven van een gezond metabolisme. Het helpt koolhydraten om te zetten in glucose, de energiebron die het lichaam gebruikt om te werken. Thiamine kan ook nieuwe rode bloedcellen produceren, die optimaal zijn voor het behoud van energie.

 6. Er zijn ook aanwijzingen dat mangaan mogelijk gewicht kan verminderen bij mensen met obesitas of overgewicht, waarschijnlijk vanwege het vermogen om spijsverteringsenzymen te verbeteren.

 7. De eiwit-, vezel- en vetrijke samenstelling van hazelnoten zorgt voor een zwaarder gevoel van volheid, waardoor overeten wordt voorkomen en u langer tevreden blijft. Zoals we al hebben ontdekt, zijn hazelnoten geweldige bronnen van "goede" vetten, die ze in een categorie gezonde snacks en maaltijdingrediënten plaatsen die obesitas kunnen bestrijden. (18)

 8. De robuuste hoeveelheid vitamine E in hazelnoten kan bijdragen aan het behoud van een gezonde huid en haar door het verbeteren van vocht en elasticiteit. De antioxiderende eigenschappen van vitamine E kunnen schade door UV-stralen of sigarettenrook voorkomen, samen met andere dingen die kunnen leiden tot huidkanker of vroegtijdige veroudering. Het helpt ook de bloedsomloop te verbeteren en ontstekingen te verminderen. Van vitamine E is ook aangetoond dat het helpt littekens, acne en rimpels te behandelen, dankzij het vermogen om huidcellen te regenereren.

 9. Boomnoten zijn een bekende strijder in de strijd tegen hartziekten en hazelnoten zijn geen uitzondering. Er zijn een handvol vitamines en mineralen in hazelnoten die de gezondheid van het hart bevorderen. Afgezien van het feit dat ze een geweldige bron van vezels zijn, bevatten ze een grote hoeveelheid enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die helpen om LDL-cholesterol (de "slechte" soort) te verminderen en HDL-cholesterol (de "goede" soort) te verhogen.

 10. Studies uitgevoerd door de American Society for Nutrition en gepubliceerd in het European Journal of Nutrition hebben aangetoond dat diëten met veel hazelnoten en andere boomnoten resulteerden in een verlaagd LDL-cholesterol, verminderde ontsteking en verbeterde bloedlipiden. (1, 2) De American Heart Association beveelt ook aan dat, voor een optimale gezondheid van het hart, het merendeel van de dagelijkse vetten die individuen moeten consumeren enkelvoudig onverzadigde vetten moeten zijn, die hetzelfde zijn als in hazelnoten. (3)

 11. Hazelnoten bevatten ook een aanzienlijke hoeveelheid magnesium, wat helpt om de balans tussen calcium en kalium te reguleren en cruciaal is voor de bloeddruk.

 12. Bij het plannen van een dieet voor diabetici is het belangrijk om u te concentreren op het kiezen van enkelvoudig onverzadigde vetten boven transvetten of verzadigde vetten. Hazelnoten zijn een geweldige bron van deze goede vetten, en het eten van aanbevolen porties hazelnoten als vervanging voor meer schadelijk, "slecht" vet voedsel is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u de voordelen van goede vetten krijgt zonder u zorgen te maken over extra gewicht. (4)

 13. In een 2015-studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, deed zich een interessant resultaat voor over hoe diabetici reageerden bij het aanvullen van hun dagelijkse voeding met boomnoten. Net als andere studies werd geconcludeerd dat individuen die geïntroduceerd waren bij een verhoogde notenconsumptie in hun voeding, een verlaagd cholesterolgehalte hadden. De verrassende variabele was dat hogere doseringen van noten een sterker effect op diabetici hadden, en meer deden om de bloedlipiden te verlagen dan bij niet-diabetici. (5)

 14. Diabetici met een hoog cholesterolgehalte moeten overwegen om hazelnoten en andere boomnoten aan hun dagelijkse voeding toe te voegen. Bewezen om de glucose-intolerantie te verbeteren, zijn de hoge mangaangehaltes van hazelnoten ook nuttig in de strijd tegen diabetes bij gebruik als voedingssupplement. (6) Hazelnoten zijn ook een geweldige bron van magnesium, waarvan is bewezen dat het het risico op diabetes vermindert. (7)

 15. Hazelnoten bevatten veel vitamines en mineralen die krachtige antioxidanten zijn. Antioxidanten vernietigen schadelijke vrije radicalen in het lichaam en helpen ernstige ziekten en aandoeningen zoals kanker en hartziekten te voorkomen. Hazelnoten zijn een geweldige bron van vitamine E, die helpt om veroudering en ziekten te bestrijden door ontstekingen te verminderen. Een portie hazelnoten kan ook bijna een hele dag mangaan bevatten, wat geen antioxidant is, maar een grote bijdrage levert aan enzymen. Hazelnoten hebben ook het hoogste gehalte aan proanthocyanidinen (PAC's), een klasse polyfenolen die voedingsmiddelen zoals rode wijn en pure chocolade hun "samentrekkende mondgevoel" geven in vergelijking met andere noten. (8)

 16. Studies hebben aangetoond dat PAC's een significant hoger niveau van antioxiderende activiteit hebben in vergelijking met anderen zoals vitamine C en vitamine E, die alleen in bepaalde omgevingen werken. Ze blijken ook veroudering tegen te gaan en ziekten te voorkomen. PAC's worden ook gevonden in veenbessen en staan ​​bekend om hun vermogen om urineweginfecties te behandelen, daarom is het gebruikelijk cranberrysap te drinken bij het begin van een UTI. (9) Om de meeste antioxidanten uit hazelnoten te krijgen, is het het beste om ze met de aanwezige huiden te consumeren. (10)

 17. Hazelnoten moeten worden beschouwd als een krachtpatser voor de hersenen. Ze zitten vol met elementen die de hersenen en cognitieve functies kunnen verbeteren en die degeneratieve ziekten op latere leeftijd kunnen helpen voorkomen. Vanwege de hoge niveaus van vitamine E, mangaan, thiamine, folaat en vetzuren, kan een dieet met hazelnoten je hersenen scherp houden en op zijn best laten werken, waardoor hazelnoten uitstekend hersenvoedsel zijn.

 18. In andere onderzoeken bleken mangaancomplexen potentiële antitumoractiviteit te vertonen. Uit onderzoek van de School of Chemistry and Chemical Engineering aan de Jiangsu University in China en gepubliceerd in het Journal of Inorganic Biochemistry is bijvoorbeeld gebleken dat mangaancomplex een 'potentieel antitumorcomplex kan zijn om de mitochondriën te bestrijden'. (16)

Hazelnootvoeding

 1. Hoewel hazelnoten vetten bevatten en een hoger calorieverbruik hebben dan andere gezonde snacks, bevat een redelijke portiegrootte een aantal vitale voedingsstoffen die u kunt eten zonder angst om aan te komen.

 2. 28 gram hazelnoten bevatten ongeveer: (19)

 3. Hazelnoten bevatten ook hoeveelheden vitamine C, niacine en calcium.

Hazelnoten versus amandelen

 1. Hoe gaan hazelnoten om met amandelenvoeding, een andere populaire en gezonde soort noot? Om te beginnen hebben ze allebei een hoog vitamine E-gehalte, en ze zijn allebei hart-gezonde snackopties die het risico op veel belangrijke ziekten en ziekten zoals kanker, diabetes, obesitas en hartziekten kunnen verminderen.

 2. Hazelnoten en amandelen zijn ook geweldige bronnen van veel belangrijke vitamines en mineralen, evenals eiwitten en vezels, maar er zijn ook enkele verschillen. Bijvoorbeeld:

Hazelnootgeschiedenis Interessante feiten

 1. Hazelnoten worden al minstens 2300 jaar uit de Zwarte Zee-regio in Turkije geoogst. Turkije is nog steeds de belangrijkste exporteur van hazelnoten ter wereld. Tegenwoordig worden ze ook gekweekt in de Amerikaanse Pacific Northwest en vele andere delen van de wereld, en de vraag is aanzienlijk gegroeid.

 2. In de oudheid werd de hazelnoot gebruikt als medicijn en als tonicum. Het werd vermeld in Chinese manuscripten die teruggaan tot 2838 v.Chr.

 3. De hazelnoot bloeit en bestuift midden in de winter. Na de bestuiving blijft de bloem slapend tot juni, wanneer de noot begint te vormen. Tijdens de zomermaanden rijpen de noten en veranderen van groen in tinten van hazelaar. Hazelnoten worden meestal eind september of oktober geoogst nadat ze op de grond zijn gevallen.

 4. Heten ze hazelnoten of hazelnoten?

 5. Het antwoord is beide! Hazelnoten waren de naam gegeven aan de hazelnoot en de boom in Engeland toen het voor het eerst werd geïntroduceerd door Franse kolonisten. Het is vernoemd naar St. Philibert, omdat zijn dag (22 augustus) regelmatig samenviel met de rijping van de noten. De Engelsen veranderden later de naam in hazelnoot en in 1981 besloot de Oregon Filbert Commission de naam te promoten naarmate de productie in de VS uitbreidde.

Hazelnoten kopen en bereiden

 1. Bij het kiezen van rauwe hazelnoten ziet de beste variëteit er dik en fris uit, vol en zwaar. Voor optimale antioxidantvoordelen kunnen ze het beste worden gekocht met de resterende huid. Let er bij het inspecteren van de dopmoeren op dat er geen gaten of scheuren zijn. Als je koopt zonder de schaal, probeer dan rassen te vinden met de huid strak en intact. Je kunt ook geroosterde, gehakte of gemalen hazelnoten kopen. Als je de geroosterde variëteit koopt, is het belangrijk op te merken dat ze minder fytonutriënten bevatten. (20)

 2. Verse hazelnoten zijn inderdaad vergankelijk. Het is belangrijk om ze correct op te slaan. Het is het beste om zo snel mogelijk verse hazelnoten te eten. Als u ze moet bewaren, bewaar ze dan op kamertemperatuur en uit de buurt van hitte en vochtigheid. In de dop kunnen ze ook maximaal vier maanden in de koelkast worden bewaard. Ongeschilde hazelnoten zijn korter houdbaar en kunnen maximaal een maand in een koele, droge omgeving worden bewaard. (21)

 3. Andere hazelnootproducten omvatten items zoals hazelnootboter, die vergelijkbaar is met pindakaas, maar is gemaakt van geroosterde hazelnoten. Hazelnootmeel en bloem zijn als andere notenmeel en worden gemaakt van wat er overblijft nadat de noot op olie is geperst. De maaltijd en bloem worden vaak gebruikt bij het bakken of koken. Hazelnootolie wordt momenteel gepromoot als een andere gezonde alternatieve bakolie. De olie biedt een geweldige smaak en is verkrijgbaar in Italiaanse en Amerikaanse hazelnootvariëteiten. Hazelnootpasta is een gezoete mix van suiker en gemalen hazelnoten. Het kan worden gebruikt om marsepein, suikerglazuur en andere ingrediënten voor het bakken te maken.

 4. Als u thuis uw hazelnoten wilt malen, kunt u hiervoor een keukenmachine gebruiken. Het is het beste om een ​​beetje bloem aan het mengsel toe te voegen voordat je het verwerkt.

 5. U kunt hazelnoten toevoegen aan salades en groenten of in kaas en toppings mengen. Je kunt ze gehakt gebruiken als coating voor vlees en vissen. Studies hebben ook aangetoond dat het gebruik van noten, zoals hazelnoten, in broodrecepten een effectieve manier is om de notenconsumptie in diëten te verbeteren. (22)

 6. Hier zijn een paar recepten voor hazelnoten om te proberen:

 7. Hazelnootallergieën kunnen ernstige, soms levensbedreigende reacties veroorzaken. Als u niet zeker weet of u allergisch bent, neem dan voorzorgsmaatregelen door ze aan uw dieet toe te voegen. Mensen die allergisch zijn voor andere boomnoten zoals paranoten, macadamia en anderen zijn meer geneigd allergisch te zijn voor hazelnoten.

 8. Als u op zoek bent naar een gezond tussendoortje of een heerlijk toegevoegd ingrediënt, zijn hazelnoten een geweldige optie. Hoewel ze een goede hoeveelheid vet bevatten, zijn deze vetten meestal gezonde vetten die daadwerkelijk kunnen helpen gewichtsverlies te bevorderen in plaats van gewichtstoename te veroorzaken.

 9. Bovendien is aangetoond dat ze als antioxidantrijke voedingsmiddelen de gezondheid van het hart bevorderen, diabetes helpen beheersen, de hersenen stimuleren, kanker helpen voorkomen, obesitas bestrijden en bijdragen aan een gezonde huid en haar. .

 10. Gezien hun opmerkelijke voedingsmake-up en tal van voordelen, aarzel dan niet om naar hazelnoten te grijpen en deze dagelijks in uw dieet op te nemen. Je zult blij zijn dat je dat gedaan hebt.

 11. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407