Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Heeft de Apple Skin de meeste voedingsstoffen?

Maak je eigen Fajitas

 1. Als het eten van een sappige rode appel inhoudt dat je eerst de schil verwijdert, doe je jezelf misschien een slechte voeding. Ja, een appel is nog steeds voedzaam zonder de schil, maar chomp de buitenkant van een appel, en je zult zelfs meer voedings- en gezondheidsvoordelen oogsten dan alleen het vlees eten.

Een appel met de schil

 1. Een grote appel met de schil levert 116 calorieën, geen vet en 5,4 gram vezels. Diezelfde appel levert 239 milligram kalium, een mineraal dat essentieel is voor de gezondheid van hart en spieren, evenals 10,3 milligram vitamine C. Je krijgt ook 120 internationale eenheden vitamine A en 4,9 microgram vitamine K als je een grote eet appel met de schil.

Onder de huid

 1. Een appel zonder schil is nog steeds een gezond voedsel, maar u verliest een deel van de voedingsstoffen die u zou krijgen als u de schil zou opeten. Een grote appel zonder de schil bevat 104 calorieën en 2,8 gram vezels. Dat is een aanzienlijk vezelverlies in vergelijking met een appel met de schil, en veel vezels eten zorgt ervoor dat je spijsvertering goed blijft werken. Diezelfde appel zonder de schil bevat 194 milligram kalium en 8,6 milligram vitamine C. Er zijn 82 internationale eenheden vitamine A en 1,3 microgram vitamine K in een appel zonder schil.

Misschien wilt u de huid eten omdat ...

 1. Naast de hogere doses van bepaalde voedingsstoffen biedt de schil van de appel verschillende andere gezondheidsvoordelen. Het eten van de appelhuid kan volgens Cornell University het risico op bepaalde soorten kanker, waaronder lever-, borst- en darmkanker, verminderen. De schil bevat verbindingen die triterpenoïden worden genoemd en die de kracht hebben om kankercellen te vernietigen en om te voorkomen dat nieuwe kankercellen groeien, meldt Cornell University. Een artikel uit 2009 gepubliceerd in de "Journal of Food Science" meldt dat de antioxidanten in appelschillen de gezondheid van uw hart kunnen helpen beschermen door oxidatie van meervoudig onverzadigde vetten te voorkomen. Oxidatie van vetten verhoogt het risico op hartaandoeningen.

Een appel per dag

 1. Als je de appelschil niet kunt uitstaan, blijf dan appels zonder vel eten omdat het vlees voedzaam is, en de verbindingen die het bevat, kunnen het risico op hartaandoeningen, astma en diabetes verminderen, volgens een artikel uit 2004 in het 'Nutrition Journal'. Overweeg een gebakken appel, omdat het bakproces de huid verzacht en smakelijker kan maken. Kern een hele appel, bestrooi hem met je favoriete kruiden en bak hem tot hij zacht is. Je kunt ook proberen appelschillen te raspen tot zelfgemaakte muffins en brood. Hierdoor kunt u de voedingsstoffen in de schil krijgen, zelfs als u niet alleen geniet van de smaak of textuur van de huid.

 2. Als je gewoon niet tegen de appelschil kunt, blijf dan appels zonder vel eten, omdat het vlees voedzaam is en de verbindingen die het bevat, je risico op hartaandoeningen, astma en diabetes kunnen verminderen, volgens een artikel uit 2004 in het 'Nutrition Journal'. Overweeg een gebakken appel, omdat het bakproces de huid verzacht en smakelijker kan maken. Kern een hele appel, bestrooi hem met je favoriete kruiden en bak hem tot hij zacht is. Je kunt ook proberen appelschillen te raspen tot zelfgemaakte muffins en brood. Hierdoor kunt u de voedingsstoffen in de schil krijgen, zelfs als u niet alleen geniet van de smaak of textuur van de huid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407