Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Heeft drinkwater invloed op de spijsvertering?

Broiled Fish

 1. Het menselijk lichaam gebruikt water voor de functies die het leven ondersteunen. Dit maakt water een van de meest essentiële voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft. Mensen kunnen een aanzienlijke hoeveelheid tijd overleven zonder voedsel, maar opmerkelijk weinig dagen zonder drinkwater. Volgens de voedingsspecialist P. Kendall van de Colorado State University Extension kun je gemiddeld tot 10 koppen water per dag verdrijven. Drinkwater bij een maaltijd kan ook enkele voordelen bieden voor de spijsvertering.

Waarom water ertoe doet?

 1. Het lichaam bestaat voor 60 procent uit water. Dit feit alleen al vertelt je hoe cruciaal water is voor het leven. Elke fysiologische functie en orgaan hangt op enig niveau af van water. Het helpt gifstoffen te spoelen, transporteert voedingsstoffen, regelt de lichaamstemperatuur en zorgt voor vocht aan de membranen. Je verliest elke minuut water door zweet, ademhaling en afvalverwijdering, dus je moet de watertoevoer bijvullen om het lichaam te laten functioneren. Spijsvertering is een van de processen die profiteren van waterinname.

Hoeveel water heeft u nodig?

 1. Mayo Clinic beveelt tot 9 koppen per dag aan, maar verschillende personen kunnen verschillende behoeften hebben. De traditionele aanpak volgt de regel van het drinken van acht glazen water per dag. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat je lichaam meer vocht nodig heeft dan alleen deze standaardaanbeveling van 64 ons water per dag. Mannen moeten 3 liter of ongeveer 100 gram vloeistoffen per dag drinken en vrouwen tot 2,2 liter of ongeveer 74 gram. Dit kan andere vloeistoffen zijn, zoals koffie, sap of thee, om gelijk te zijn aan de totale vloeistof die u nodig heeft. Door je inname te timen wordt het water gebruikt als hulpmiddel voor de spijsvertering.

Spijsvertering en water

 1. Het is niet nodig om water te drinken om voedsel te verteren, maar het kan nuttig zijn. Water drinken terwijl je eet kan voedsel afbreken. Water tijdens een maaltijd is echter niet essentieel voor de spijsvertering. Het helpt afval uit de darmen weg te spoelen en kan constipatie helpen verlichten. Een betere aanpak om de spijsvertering te verbeteren, is door minder vette voedingsmiddelen te eten en het aantal groenten en fruit dat je eet te verhogen.

Inzicht van experts

 1. Water kan een hulpmiddel zijn dat u helpt uw ​​gewicht te beheersen en op die manier een rol te spelen bij de spijsvertering. Water neemt ruimte in de maag in. Dit betekent dat het drinken van een glas water voor het eten en bij een maaltijd je kan helpen minder te eten. Water toevoegen aan uw maaltijden kan helpen om aan uw dagelijkse behoefte te voldoen en een nuttige gewoonte te creëren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407