Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Heeft een cashewnoot cholesterol?

Cashewnoten in uw dieet opnemen

 1. De American Heart Association meldt dat 35,7 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten aan hoge cholesterolwaarden lijden, gedefinieerd als een totaal serumcholesterol van 240 mg / dL of hoger. Omdat een hoog cholesterolgehalte in het bloed uw risico op hartaandoeningen verhoogt, moet u de factoren begrijpen die bijdragen aan een hoog cholesterolgehalte om gezonde levensstijlkeuzes te maken om het cholesterolgehalte laag te houden. Dierlijke cellen produceren cholesterol, wat betekent dat alleen voedingsmiddelen afkomstig van dieren cholesterol uit de voeding bevatten. Noten, inclusief cashewnoten, bevatten geen cholesterol.

Cashewnoten

 1. De cashewnoot groeit aan bomen die gedijen in de regio's rond de evenaar met Brazilië, Mozambique en Vietnam, de belangrijkste producerende landen. De vrucht van de cashewboom lijkt op een appel met een felgele tot rode schil. De cachou, een niervormige noot, hangt aan de appel die wordt beschermd door een harde schaal. Hoewel cashewnoten een aanzienlijke hoeveelheid vet bevatten, maken ze een goede snackkeuze vanwege hun hoge eiwitgehalte, 4 g per portie van 1 oz, vitamine- en mineraalgehalte en cholesterolvrije status. Omdat het grootste deel van het vet "gezond" vet is, kan het eten van boomnoten zoals cashewnoten het cholesterolgehalte in het bloed helpen verlagen.

Wat is cholesterol?

 1. Cholesterol is een wasachtige, vetachtige substantie die nodig is om structuur aan celmembranen te geven, hormonen te produceren en galzuren te maken die nodig zijn om vetten af ​​te breken tijdens de spijsvertering. Cholesterol reist door de bloedbaan verpakt met gespecialiseerde eiwitten bekend als lipoproteïnen. Lipoproteïne met lage dichtheid, bekend als LDL, draagt ​​het grootste deel van de cholesterol in het lichaam en houdt cholesterol gebonden zodat het in de bloedvaten blijft. Lipoproteïne met een hoge dichtheid, die slechts 1/4 tot 1/3 van het cholesterol in het lichaam bindt, voert cholesterol naar de lever, die het afbreekt en uit het lichaam verwijdert. Hoge cholesterolwaarden in het bloed, als gevolg van verhoogde productie in de lever of verhoogde inname van cholesterol in de voeding, bevorderen de accumulatie van cholesterol langs de wanden van de bloedvaten, wat de bloedstroom beperkt en tot hartaandoeningen leidt.

Vetten en cholesterol

 1. Voedingsmiddelen dragen 25 procent van de totale cholesterol in het lichaam bij, terwijl de andere 75 procent in het lichaam wordt geproduceerd. Hoewel het consumeren van cholesterol in de voeding bijdraagt ​​aan een verhoging van het cholesterolgehalte in het bloed, heeft het eten van hoge niveaus van bepaalde soorten vet juist meer invloed op het cholesterolgehalte. Verzadigd vet, het type vet dat bij kamertemperatuur vast blijft, zorgt ervoor dat het LDL-cholesterolgehalte stijgt. Transvet, net als die vetten die worden aangemaakt door waterstof toe te voegen, verhoogt het LDL-cholesterolgehalte en verlaagt ook het HDL-cholesterolgehalte. Cashewnoten bevatten geen transvet en heel weinig verzadigd vet, met 3 g per portie van 1 oz, dus ze hebben geen negatieve invloed op het cholesterolgehalte.

Gezonde vetten

 1. De onverzadigde vetten, waaronder meervoudig onverzadigd en enkelvoudig onverzadigd vet, kunnen daadwerkelijk helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen, waardoor ze het onderscheid maken tussen 'gezonde' vetten. Noten zijn over het algemeen een goede bron van onverzadigde vetten. Een portie cashewnoten van 1 oz bevat 8 g enkelvoudig onverzadigd vet en 2 g meervoudig onverzadigde vetten. Cashewnoten eten als onderdeel van een vetarm, cholesterolarm dieet kan helpen om het risico op hartaandoeningen te verlagen.

 2. De onverzadigde vetten, waaronder meervoudig onverzadigd en enkelvoudig onverzadigd vet, kunnen zelfs helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen, waardoor ze het onderscheid maken tussen 'gezonde' vetten. Noten zijn over het algemeen een goede bron van onverzadigde vetten. Een portie cashewnoten van 1 oz bevat 8 g enkelvoudig onverzadigd vet en 2 g meervoudig onverzadigde vetten. Cashewnoten eten als onderdeel van een vetarm, cholesterolarm dieet kan helpen om het risico op hartaandoeningen te verlagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407