Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Heeft Gebakken Boerenkool nog voedingsstoffen over?

Je eigen boerenkoolfiches maken

 1. Boerenkool is een donkere, groene bladgroente boordevol voedingsstoffen. Boerenkool is niet schadelijk voor deze essentiële vitamines. In feite, als u een lage schildklierfunctie heeft, zal boerenkool een goitrogene verbinding deactiveren die uw schildklier kan beïnvloeden. Gebakken boerenkoolchips kunnen een knapperige, gezonde snack zijn - maar als u naar uw calorie-inname kijkt, voeg dan niet te veel olie toe tijdens het kookproces.

Voedingsoverzicht

 1. Boerenkool is een kruisbloemige groente, net als broccoli, kool, boerenkool, mosterd en raapstelen. Boerenkool is een uitstekende bron van vitamine K, A en C en een goede bron van de mineralen mangaan, koper, ijzer en calcium. Een kopje verse boerenkool bevat slechts 36 calorieën, maar biedt 3 gram vezels - 10 procent van de ADH voor een dieet van 2000 calorieën - en 2 gram eiwit. Er is geen cholesterol en geen verzadigd vet - slechts 1 gram onverzadigd vet per kopje. Boerenkool bevat van nature weinig natrium en heeft 30 milligram per kopje.

Gebakken boerenkool

 1. Hoewel boerenkool rauw kan worden gestoomd, gebakken, gekookt of gegeten, resulteert het bakken van boerenkool in een knapperig snackvoedsel dat een gezond alternatief is voor chips. Scheid eenvoudig de bladeren van de stelen, gooi de bladeren met een beetje olijfolie en bak. Sommige recepten zeggen bakken gedurende 15 tot 20 minuten op 375 F; andere instructies suggereren een lagere temperatuur - ongeveer 175 F - en een langere baktijd. Wanneer de randen van de boerenkool bruin zijn maar niet verbrand, zijn de boerenkoolchips klaar om te eten. Omdat boerenkoolbladeren dikker zijn dan sommige andere groenten, zoals spinazie, behouden ze hun vorm goed wanneer ze worden gebakken. Een typisch gebakken boerenkoolrecept bevat 100 calorieën, 9 gram vet en 1,5 gram verzadigd vet in elke portie. Als u zout toevoegt, verhoogt u het natriumgehalte met 130 milligram per portie boven verse boerenkool.

Goitrogenen

 1. Voor mensen met hypothyreoïdie zal het bakken van boerenkool, in plaats van het rauw te eten, een chemische verbinding in de groente deactiveren die de schildklierfunctie kan beïnvloeden. Isothiocyanaten, gevonden in alle kruisbloemige groenten, zijn een goitrogene chemische stof. Goitrogenen zijn chemicaliën die de productie van schildklierhormoon verstoren; maar alleen voor mensen die al een schildklierfunctie hebben. Mensen met een normale schildklierfunctie zullen op natuurlijke wijze de goitrogene activiteit van boerenkool compenseren.

Conclusie

 1. Boerenkool is rijk aan voedingsstoffen, boordevol antioxidanten en volgens Dr. Keith Block, medisch directeur van Block Centre for Integrative Cancer Treatment, zou boerenkool de groei van tumoren en de progressie van tumoren kunnen vertragen bepaalde kankercellen. In een artikel in juni 2011 in de "Chicago Tribune" beveelt Block mensen aan om elke dag verschillende porties groene bladgroenten te eten en merkt op dat boerenkool een uitstekende keuze is. Gebakken boerenkool is net zo vol met deze heilzame ontstekingsremmende eigenschappen als rauwe boerenkool.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407