Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Heeft het eten van hotdogs positieve effecten?

Voorbereidingsmethoden

 1. Een hotdog bedekt met ketchup is misschien uw idee van een smakelijke maaltijd, maar er zijn zeer weinig voordelen aan het regelmatig eten van dit voedsel. De USDA Food Safety and Inspection Service meldt dat hotdogs gemaakt kunnen worden van rundvlees, varkensvlees, kalkoen, kip of een combinatie van deze soorten vlees. Het vlees op zichzelf levert wat vitamines en mineralen, maar de andere ingrediënten die in hotdogs worden gebruikt, veroorzaken dat dit voedsel meestal schadelijk is voor uw gezondheid en uw dieet.

Protein

 1. Een van de enige goede eigenschappen van elk type hotdog is dat ze eiwitten leveren. MayoClinic.com meldt dat eiwit belangrijk is voor groei en ontwikkeling en ook energie levert. Tussen de 10 en 35 procent van uw dagelijkse calorieën moet afkomstig zijn van eiwitrijk voedsel en een hotdog kan u helpen om die aanbeveling te bereiken. Een rundvlees hotdog bevat 6 g eiwit, een kalkoenhond heeft 5,5 gram, een kip hotdog levert bijna 7 gram. Een hotdog met varkensvlees heeft het meeste eiwit met 9,74 gram.

Iron

 1. Een ander positief effect van het eten van hotdogs is dat u een kleine hoeveelheid ijzer verbruikt. Het opnemen van ijzer in uw dieet helpt uw ​​immuniteit te verhogen en stelt uw lichaam ook in staat voldoende zuurstof te circuleren. Een hotdog voor varkensvlees levert u het meeste ijzer met 2,81 mg per hotdog. Een rundvleeshotdog levert 0,81 mg, een kalkoenhond bevat 0,66 mg en een kippenhotdog heeft 0,53 mg.

Verzadigd vet

 1. De hoeveelheid vet in de meeste hotdogs werkt om de positieve voordelen van het eiwit en ijzer teniet te doen door uw maaltijd te verzadigd vetrijk te maken. MayoClinic.com meldt dat het eten van grote hoeveelheden verzadigd vet tot een verhoogd risico voor diabetes type 2 en hartaandoeningen kan leiden. Een varkensvlees hotdog heeft het meest verzadigde vet met 6,6 g per hond. Een runderhotdog heeft 5,9 g en een magere hotdog bevat nog 2,1 gram. Kalkoenhonden hebben 1,8 g verzadigd vet en kippenhotdogs bevatten 1,7 gram.

Sodium

 1. Een hotdog kan een kwart tot een derde van de 2.300 mg natrium bevatten die u een hele dag nodig hebt. Een hoog natriumdieet kan u een verhoogd risico op beroerte, nierproblemen en hoge bloeddruk geven. Een kippenhotdog heeft de minste hoeveelheid natrium met 380 mg per portie. Een kalkoenhond komt daarna met 485 mg. Een rundvlees hotdog bevat 600 mg natrium en een varkensvlees hotdog bevat 620 mg. Een vetarme hotdog heeft het meeste natrium met 716 mg per portie.

Nitraten en nitrieten

 1. De meeste hotdogs bevatten nitraten en nitrieten, additieven die helpen de houdbaarheid te behouden en hun roze kleur te bereiken. Als uw favoriete hond nitraten of nitrieten bevat, moet u weten dat deze in verband zijn gebracht met kanker, met name kinderkanker. De Cancer Prevention Coalition merkt op dat kinderen die 12 of meer hotdogs per maand eten, een negen keer hoger risico hebben op het ontwikkelen van leukemie. Sommige merken hotdogs bevatten geen nitraten en nitrieten en zijn betere opties voor uw gezondheid.

 2. De meeste hotdogs bevatten nitraten en nitrieten, dit zijn additieven die helpen de houdbaarheid te behouden en hun roze kleur te bereiken. Als uw favoriete hond nitraten of nitrieten bevat, moet u weten dat deze in verband zijn gebracht met kanker, met name kinderkanker. De Cancer Prevention Coalition merkt op dat kinderen die 12 of meer hotdogs per maand eten, een negen keer hoger risico hebben op het ontwikkelen van leukemie. Sommige merken hotdogs bevatten geen nitraten en nitrieten en zijn betere opties voor uw gezondheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407