Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Heeft het eten van maanzaad bijwerkingen?

Meer maanzaad consumeren

 1. Papaverzaad is een veelgebruikt ingrediënt in bagels, pretzels, energierepen en andere snacks. Een enkele eetlepel levert 1,6 gram eiwit en bijna een derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid mangaan. Bovendien zijn ze knapperig en smaken ze heerlijk. Maar wist u dat maanzaadthee en maanzaad in het algemeen opiaten bevatten en positieve testresultaten kunnen veroorzaken?

Meer maanzaad consumeren

 1. De opioïden in deze kleine zaadjes kunnen tot 48 uur na inname in de urine worden gedetecteerd, dus eet ze niet voordat u een drugstest uitvoert.

Gebruik papaverzaad

 1. Ook bekend als khus khus, posta dana, khashkhash of adormidera, bestaan ​​maanzaad al sinds de oudheid. Ze komen van de papaverbloem (Papaver somniferum) en worden wereldwijd in verschillende keukens gebruikt. Deze kleine zaden zijn een populair ingrediënt in Korma, Chadachadi, Duitse Mohnstollen, Turkse maanzaadcake, papavermelk en andere internationale recepten. Ze worden ook toegevoegd aan vogelvoer, bodyscrubs, zeep en cosmetische producten.

 2. Het gebruik van maanzaad varieert van land tot land. In sommige delen van de wereld worden ze beschouwd als een natuurlijke remedie tegen hoest, astma, slapeloosheid, constipatie en andere gezondheidsklachten. Volgens WebMD is echter meer onderzoek nodig om deze claims te bevestigen. Rijk aan oliezuur en linolzuur, deze zaden kunnen uw hart ten goede komen en de bloedlipiden verbeteren.

 3. Een beoordeling uit 2017, gepubliceerd in het tijdschrift Healthcare, suggereert dat linolzuur de ontwikkeling van atherosclerose kan vertragen, ontstekingen kan verminderen en het cholesterolgehalte kan verlagen. Mangaan, een andere voedingsstof in maanzaad, reguleert de productie van verschillende enzymen, bevordert wondgenezing en ondersteunt botontwikkeling. Deze zaden zijn ook rijk aan vitamines uit ijzer, magnesium, calcium, vezels en B-complex. Je lichaam heeft deze voedingsstoffen nodig om energie te produceren, sterke botten op te bouwen en optimaal te functioneren.

The Dangers of Poppy Seeds

 1. Wist u dat maanzaad verboden is in de Verenigde Arabische Emiraten en Singapore? Dit populaire voedsel heeft door de jaren heen veel controverse opgewekt vanwege het opioïde gehalte. Papaverzaadthee en ongewassen papaverzaad blijken bijzonder gevaarlijk te zijn.

 2. Volgens een 2019-publicatie gepubliceerd in Pain and Therapy, kunnen ongewassen maanzaad - die op grote schaal online beschikbaar zijn - worden gebruikt om een ​​thee met psychoactieve effecten te bereiden. Papaverzaadthee is rijk aan opium en wordt vaak gebruikt als pijnstiller en kan verslaving veroorzaken. Afhankelijk van hoeveel zaden zijn gebruikt, kan de thee potentieel dodelijke doses morfine bevatten.

 3. In de meeste gevallen die in de beoordeling werden genoemd, waren echter grote doses maanzaadthee nodig, zoals 2 of 4 liter per dag. Onderzoekers wijzen er ook op dat de consumptie van maanzaad kan leiden tot positieve testresultaten. Een andere case study, die in 2017 werd gepubliceerd in het Journal of Forensic Sciences, documenteerde de dood van twee mannen die stierven door het innemen van grote doses van deze thee.

 4. Volgens Medscape gaat tot 90 procent van de morfine in maanzaad verloren tijdens de verwerking, dus het is onwaarschijnlijk dat matige consumptie bijwerkingen zal veroorzaken.

Pas op voor allergische reacties

 1. Nu u meer weet over de voordelen van maanzaad en bijwerkingen, kunt u zich afvragen hoe veilig dit voedsel echt is. Als u besluit het in uw dieet op te nemen, zorg er dan voor dat u er niet allergisch voor bent. Zoals de American Academy of Allergy, Astma Immunology opmerkt, kunnen sommige personen allergisch of gevoelig zijn voor maanzaad.

 2. Veel voorkomende symptomen van een allergische reactie zijn braken, diarree, ademhalingsproblemen, zwelling van de mond en keel, jeuk en spijsverteringsproblemen. In ernstige gevallen kan anafylaxie optreden. Hoewel zaadallergieën zeldzaam zijn, kunnen ze levensbedreigende reacties veroorzaken. Anafylaxie vereist bijvoorbeeld een spoedbehandeling.

 3. Papaverzaad kan met mate worden geconsumeerd en uw gezondheid en welzijn bevorderen. Met hun nootachtige smaak gaan ze goed in zelfgemaakte desserts, crackers, koekjes, salades en zoute snacks. Papaverzaadthee is daarentegen verslavend en potentieel giftig.

 4. Nu u meer weet over de voordelen van maanzaad en bijwerkingen, kunt u zich afvragen hoe veilig dit voedsel echt is. Als u besluit het in uw dieet op te nemen, zorg er dan voor dat u er niet allergisch voor bent. Zoals de American Academy of Allergy, Astma Immunology opmerkt, kunnen sommige personen allergisch of gevoelig zijn voor maanzaad.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407