Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Heeft het koken van voedsel invloed op de eiwitinhoud?

Stap 4

 1. De kosten van voedsel lopen zo snel op dat een gezond voedingspatroon zowel een financiële als een voedingswaarde-investering wordt. Om het meeste uit uw voedsel te halen, bereidt u ze voor op het behouden van de hoogste voedingswaarde. Eiwitten worden het vaakst gekookt voordat ze worden geconsumeerd, dus let op welke voedingsstoffen de magnetron of de soeppan overleven tijdens het bereiden van eten.

Meats

 1. Koken heeft geen invloed op het eiwitgehalte in rundergehakt. De University of Wisconsin Extension zegt dat het bakken of braden van vleespasteitjes het eiwit in het vlees intact liet, maar een gezond voordeel bood voor vetrijk vlees. Koken verminderde de hoeveelheid vet in het vlees met bijna de helft, een aanzienlijk voordeel voor diegenen die proberen af ​​te vallen of de cholesterolinname te bekijken. Mager vlees verloor een zeer kleine hoeveelheid vet tijdens het koken, maar zowel vetrijk als mager vlees behielden al hun eiwitten en ijzer.

Bonen en peulvruchten

 1. Sommige voedingsstoffen in bonen en peulvruchten lekken in kokend water wanneer ze worden gekookt - minder als ze worden gestoomd. Gebruik zo min mogelijk water om te koken en bewaar dat water voor soepen of sauzen om alle voedingsstoffen uit plantaardige bronnen te behouden. Het weekwater dat bonen klaarmaakt voor het koken, dat gematigde hoeveelheden uitgeloogde voedingsstoffen bevat, moet worden weggegooid.

Seafood

 1. Zeevruchten zijn een uitstekende eiwitbron die meestal wordt gekookt voordat deze wordt geconsumeerd. Tijdens het koken 'smelt' het eiwit in het bindweefsel, zodat de vis schilfert als het klaar is. Het eiwit in de spier stolt en wordt ondoorzichtig. Wanneer vis gedurende een korte tijd op hoge temperatuur wordt gekookt, blijft deze vochtig en zacht en blijft het eiwitgehalte behouden. Door vis te gaar te maken en uit te drogen, gaat een deel van het gelatineuze collageen verloren, waardoor de hoeveelheid proteïne in de schaal afneemt. Schelpdieren zijn even snel gekookt - als ze worden gekookt, duurt het even voordat ze klaar zijn. Het enige voorbehoud over zeevruchtenvoeding is een waarschuwing over kwik. Het North Carolina Department of Health and Human Services zegt dat kwik bindt aan het eiwit in vis en wordt niet gestoord door koken. Kies kwikarme vis om je eiwitten te krijgen zonder schadelijke chemicaliën.

Eieren

 1. Eieren zijn een vrijwel perfecte eiwitbron en koken kan daar weinig aan veranderen. Het eiwit in het ei verandert van vorm bij verhitting, maar verdwijnt niet. Wit bevat 10 procent eiwit - de rest is water - en het eiwit in eiwitten breekt uit elkaar en hervormt bij blootstelling aan hitte. Dus een gekookt eiwit is niet langer helder; het is gestold en ondoorzichtig. Te veel koken dwingt water uit de eiwitbindingen en geeft je rubberachtige, droge eieren, maar niet minder eiwit. Zelfs het kloppen van eiwitten om meringue te maken, vangt alleen lucht in de eiwitbindingen. Als je meringue een tijdje laat zitten, begint het weer vloeibaar te worden terwijl de lucht ontsnapt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407