Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Heeft kokos veel cholesterol?

Overwegingen

 1. U krijgt alleen cholesterol in uw dieet van voedingsmiddelen op basis van dieren. Kokosnoot is van nature vrij van cholesterol, of je nu rauw kokosvlees, kokosmelk, kokoswater of kokosolie hebt. De controverse achter de link van kokosnoot en cholesterol ligt echter in het verzadigde vetgehalte. In tegenstelling tot de meeste andere plantaardige voedingsmiddelen, bevat kokosnoot zeer veel verzadigd vet, wat op zijn beurt een effect kan hebben op uw cholesterolgehalte in het bloed.

Gezondheidsproblemen van verzadigd vet

 1. Diëten met veel verzadigd vet zijn gekoppeld aan een hoger risico op hartaandoeningen. Van verzadigd vet is bekend dat het lipoproteïne met lage dichtheid verhoogt - het 'slechte' cholesterol. Wanneer LDL zich ophoopt in uw bloed, plakt het aan de binnenkant van de bloedvaten, waardoor ze hard worden in plaats van plooibaar waarschuwt de American Heart Association. Je hart werkt harder om het bloed in beweging te houden en voegt onnodige slijtage aan je hartspier toe.

 2. Meer lezen: een rauwe kokosnoot eten

Daglimieten

 1. Vanwege de gevaren, de publicatie Dieetrichtlijnen voor Amerikanen, 2015-2020 stelt dat minder dan 10 procent van de calorieën die u consumeert afkomstig moet zijn van verzadigd vet. Als u een dieet van 2000 calorieën volgt, neem dan niet meer dan 200 calorieën uit verzadigd vet of 22 gram per dag. Verzadigd vet wordt steeds schadelijker als je ook veel cholesterol in je dieet hebt. Dus als u ook vlees, gevogelte of zuivelproducten eet, probeer dan dagelijks minder dan 300 milligram cholesterol te krijgen.

Verzadigd vet in kokosnoten

 1. Het grootste deel van het kokosvetgehalte is verzadigd vet. Als je 1/2 kopje rauw, geraspt kokosvlees hebt, krijg je bijna 12 gram verzadigd vet, volgens de USDA National Nutrient Database. Zelfs een kleine portie kokosolie van ongeveer 1 eetlepel heeft ongeveer 12 gram. Dat is meer dan de helft van je hoeveelheid verzadigd vet voor de dag, gebaseerd op 2000 calorieën. Je krijgt meer dan het dubbele van die hoeveelheid van 1/2 kop kokosmelk, waardoor je overboord gaat op je verzadigde vetlimiet. Kokoswater is de lichtste variëteit en geeft je minder dan 0,5 gram per kopje.

Voordelen van Coconut

 1. Hoewel kokosnoten en kokosvloeistoffen vol verzadigde vetten zitten, is niet alles slecht voor u. Veel van het verzadigde vetgehalte is laurinezuur. Dit nuttige verzadigde vet kan zelfs helpen om uw high-density lipoproteïne te stimuleren, het "goede" cholesterol dat uw risico op hartaandoeningen vermindert. HDL-cholesterol heeft de neiging LDL-moleculen te verlagen, door ze naar je lever te transporteren voor deconstructie en verwijdering. Maar de maximale hoeveelheid laurinezuur uit kokosnoten die je kunt hebben voordat het niet meer werkt, is onbekend, waarschuwt de Harvard School of Public Health. Omdat te veel verzadigd vet in het algemeen schadelijk is voor de gezondheid van het hart, ga niet te ver in uw porties kokosproducten.

Voordelen van Coconut

 1. Kokosnoten hebben veel te bieden op de voedingsafdeling - in het vlees, in de melk en in de kokosolie. Voeg een vorm van kokos toe aan uw dieet en ontvang de grote verscheidenheid aan vitamines en mineralen die bijdragen aan uw gezondheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407