Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Heeft rundvlees of Turkije meer ijzer?

Gezondheidsproblemen

 1. Misschien weet u dat kalkoen, vooral wit vlees, een betere keuze is voor mensen wier primaire zorg het verminderen van verzadigd vet en cholesterol is. Maar als uw arts suggereert dat u meer ijzer in uw dieet krijgt om de vermoeidheid en zwakte die gepaard gaat met ijzertekort tegen te gaan, kan het "slimmer maken" van uw dieet een slimme keuze zijn. Houd uw rundvleesmaaltijd zo hart-gezond mogelijk door uw portiegrootte tot 3 ons te houden, zichtbaar vet in orde te maken en de magerste stukken rundvlees te kiezen die mogelijk zijn.

Algemene winnaar

 1. De tabel 'Voedselbronnen van geselecteerde voedingsstoffen' van het Amerikaanse ministerie van Landbouw voor ijzeren lijsten 30 van de voedingsmiddelen die het hoogst zijn in het mineraal. Van die lijst zijn vijf van de stukken rundvlees. Turkije maakt de USDA's lijst van ijzerrijk voedsel niet. De top rundvlees selecties zijn 3-ounce porties chuck gebraden, onderste ronde, rib gebraden, gemalen rundvlees en top entrecote. Deze rundvleesselecties leveren tussen de 2 en 3 milligram ijzer per portie.

Gemalen vlees

 1. Rundergehakt en entrecote, het laagste ijzergehalte van de "top vijf" rundvleesgroep op de USDA-tafel, bevatten ongeveer 2,1 milligram ijzer in een portie van 3 ons, of ongeveer 12 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van het mineraal. Dezelfde hoeveelheid gemalen kalkoen bevat 1,47 milligram, of ongeveer 8 procent van de DV voor ijzer.

Hele snedes

 1. Donker kalkoenvlees is de beste keuze voor ijzer onder de pluimveegroep vlees, merkt het Bureau voor voedingssupplementen van de National Institutes of Health op. Een portie van 3 ons donker kalkoenvlees heeft iets minder dan 2 milligram ijzer, of 10 procent van de DV voor ijzer. Geroosterd wit en donker kalkoenvlees, gecombineerd, bevat gemiddeld 1,4 milligram ijzer per portie van 3 ons. Het gedeelte vertegenwoordigt 8 procent van de DV voor ijzer.

Andere voordelen van rundvlees

 1. Samen met ijzer bevat rundvlees meer zink en vitamine B12. Net als bij ijzer kan het niet krijgen van voldoende vitamine B12 in uw dieet leiden tot bloedarmoede door vitaminegebrek. Zink helpt je immuunsysteem te versterken.

Perspective

 1. Hoewel rundvlees meer ijzer biedt dan kalkoen, biedt gevogelte enkele voordelen ten opzichte van rood vlees. Gemiddeld bevat kalkoen aanzienlijk minder cholesterol en verzadigd vet dan rundvlees, en over het algemeen minder calorieën. Turkije is ook een betere bron van niacine en selenium dan rundvlees. De stukken vlees die u koopt, bepalen het uiteindelijke cholesterol-, vet- en voedingsstoffengetal; lees de etiketten aandachtig.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407