Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Heeft water een smaak? Ja, en hier # x27; s Wat en waarom

De onderste regel

 1. Water heeft inderdaad een smaak en niet al het water smaakt hetzelfde. Smaak is subjectief en wordt beïnvloed door zowel je eigen biologie als de waterbron.

 2. Laten we eens kijken hoe bron- en smaakreceptoren de smaak van water beïnvloeden, welke verschillende soorten wateropties beschikbaar zijn en wat u kunt doen als u gewoon niet genoeg kunt drinken omdat u geen t zoals hoe het smaakt.

Waar krijgt water zijn smaak?

 1. De belangrijkste dimensie van het effect van een waterbron op hoe het smaakt, heeft te maken met de mineralen die in het water zijn opgelost.

 2. Heb je ooit de term "parts per million" (ppm) op je fles water gezien? Dit verwijst naar hoeveel van een bepaald mineraal aanwezig is in een gegeven hoeveelheid water.

 3. Als u bijvoorbeeld een fles van 1 liter bruisend mineraalwater koopt, kan uw fles zeggen dat deze 500 ppm totaal opgeloste vaste stoffen (TDS) bevat.

 4. Deze TDS-meting is eigenlijk een afkorting om u te vertellen dat uw water van nature voorkomende mineralen zoals calcium, fosfor, natrium en vele andere bevat.

 5. Niet al deze mineralen worden gemakkelijk gedetecteerd door uw smaakpapillen. De gemiddelde persoon kan misschien niet eens het verschil zien tussen mineraalwater en bijvoorbeeld bronwater.

 6. Maar een onderzoek uit 2013 onderzocht dit met een blinde smaaktest op 20 flessen mineraalwatermonsters met variërende mineraalgehaltes tot 25 flessen mineraalwater en leidingwater. De onderzoekers ontdekten dat de volgende vier het duidelijkst de smaakperceptie beïnvloedden:

 7. Je zult deze namen van chemische verbindingen niet noodzakelijkerwijs overal in de reclame van je fles zien. Maar als u goed naar de ingrediënten van uw water kijkt, ziet u deze en andere ingrediënten, zoals natrium (Na +), kalium (K +) en chloride (Cl-) in de TDS-indeling.

Smaakpapillen en smaakreceptoren

 1. Mensen hebben smaakreceptorcellen (TRC's) die een onderscheid kunnen maken tussen vijf belangrijke "smaakkwaliteiten":

 2. Elk van deze eigenschappen zorgt ervoor dat TRC's een ander deel van je hersenen activeren, en er is gevonden dat water de "zure" TRC's activeert.

 3. Een onderzoek uit 2017 toonde aan dat drinkwater "zure" TRC's in laboratoriummuizen stimuleerde waardoor ze meer water dronken om zichzelf te hydrateren.

 4. Uit dit onderzoek bleek zelfs dat het handmatig activeren van de "zoete" en "zure" TRC's de manier kon veranderen waarop water aan de muizen smaakte, waardoor ze hun drinkgedrag konden veranderen.

 5. Met water zijn zuurgevoelige TRC's de sleutel tot de "zure" reactie die van invloed is op de manier waarop water naar ons smaakt. Deze TRC's zijn verbonden met het deel van je hersenen dat bekend staat als de amygdala. Dit gebied is betrokken bij het verwerken van emoties en in het werkgeheugen.

 6. Wetenschappers geloven dat deze connectie is geëvolueerd vanwege de behoefte om te voelen dat bepaalde smaken, zoals bitter, kunnen betekenen dat voedsel slecht of giftig is.

 7. Dit geldt ook voor water: als water een ongebruikelijke smaak heeft, kan dit betekenen dat het besmet is, dus je lichaam dwingt je om het instinctief uit te spugen om mogelijke infecties of schade te voorkomen.

 8. Een onderzoek uit 2016 lijkt dit idee te ondersteunen. Onderzoekers ontdekten dat sterke of verschillende smaken zoals "bitter" en "umami" resulteerden in verhoogde amygdala-activiteit.

 9. Dit suggereert dat je lichaam sterk ontwikkeld is om zich scherp bewust te zijn van bepaalde smaken. Dit kan ertoe leiden dat verschillende soorten water aanzienlijk van elkaar smaken en emotionele reacties die bij die smaken horen, kunnen ook invloed hebben op je algehele perceptie van smaak.

Soorten water en bronnen

 1. Het soort water dat u drinkt, kan ook de smaak veranderen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende typen:

Wat te doen als u niet van drinkwater houdt

 1. Misschien vindt u het moeilijk om voldoende water te drinken als u het soort persoon bent dat niet van de smaak van water houdt.

 2. Als dat voor u het geval is, zijn er veel manieren om het beter te laten smaken.

 3. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat u gehydrateerd blijft en nog meer geniet van het drinken van water:

 4. Er zijn waterkannen en flessen met basisfilters (vaak met "actieve kool") die in de handel worden gebracht als geur- en smaakelementen uit water. Organisaties zoals Consumer Reports en NSF International bieden meer informatie over allerlei soorten waterfilters.

 5. Winkel online voor suikervrije drankenmixen, ijsblokjesbakken en koolwaterfilters.

De afhaalmaaltijden

 1. Dus ja, water smaakt echt. En dat wordt het meest beïnvloed door:

 2. Als je de smaak van water niet lekker vindt, zijn er andere opties om gehydrateerd te blijven en het beter te laten smaken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407