Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Heilbotdieet

Portobellos kiezen

 1. Vis - met name vette vis - bevat omega-3-vetzuren, die gunstig zijn voor het hart, zowel bij gezonde mensen als bij mensen met hart- en vaatziekten, volgens de American Heart Association.

 2. De vereniging stimuleert het eten van vis voor deze voedingsstoffen. Hoewel heilbot niet een van de vetste vis is, is het nog steeds een goede bron van omega-3-vetzuren en een gezonde aanvulling op het dieet.

Voordelen

 1. Vette vis bevat veel eicosapentaeenzuur of EPA en docosahexaeenzuur of DHA. Deze omega-3-vetzuren verlagen het risico op onregelmatige hartslag, verlagen triglycerideniveaus en vertragen de groei van plaque in de slagaders, meldt de hartassociatie. Vis is ook een goede bron van eiwitten en bevat niet veel verzadigd vet.

Nutrition

 1. Een heilbot van zes ons levert 36 procent van de aanbevolen hoeveelheid voor fosfor, 37 procent voor vitamine B6, 40 procent voor magnesium, 71 procent voor niacine, 91 procent voor vitamine B12 en 135 procent voor selenium, volgens geregistreerde diëtist en auteur Leslie Beck.

Aanbevelingen

 1. De American Heart Association beveelt aan dat mensen zonder hartaandoeningen elke week minstens twee porties vis eten, vooral vette vis. Elke portie is 3,5 ons, of ongeveer een driekwart kopje vlokken vis. Mensen met hartproblemen hebben baat bij ongeveer één gram EPA en DHA per dag.

Inhoud Omega-3

 1. Heilbot heeft niet het hoogste gehalte aan omega-3-vetzuren in de wereld van zeevruchten, maar het is nog steeds een goede keuze, met .9 gram per 100 gram verse vis. Dit in vergelijking met verse zalm van 1,4 gram per 100 gram vis; meerforel, met 1,6 gram; sardines, met 1,7 gram; haring, met 1,7 gram; en makreel, met 2,2 gram, volgens gewichtsverliesadviseur Anne Collins.

Heilbot toevoegen aan uw dieet

 1. Voor de beste voedingsresultaten geniet u van heilbot gebakken of gegrild en niet gefrituurd. Kies voor zoutarme, vetarme kruiden zoals citroen, specerijen en kruiden. Beck noemt heilbot een 'geweldig culinair canvas', en zegt dat het goed past bij aroma's uit verschillende culturen, waaronder sesamolie, gember, witte wijn, kruiden, tomaten en paprika's.

Meer over MyPlate

 1. LIVESTRONG MyPlate calorie-tracker-app voor iPhone en Android heeft miljoenen mensen geholpen om op een gezonde manier af te vallen - door ondersteuning te krijgen van een actieve gemeenschap tijdens het volgen van hun eten en sporten. MyPlate is altijd een best beoordeelde app en biedt de nieuwste technologie in een gebruiksvriendelijke tool met miljoenen voedingsmiddelen en recepten, in-app workouts van 5 minuten en een krachtige ondersteuningscommunity.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407