Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Helpen zoete aardappelen met een opgeblazen gevoel?

Eten met diabetes

 1. Zoete aardappelen zijn rijk aan bètacaroteen, een belangrijke antioxidant die niet aanwezig is in gewone aardappelen. Zoete aardappelen kunnen net als gewone aardappelen worden geconsumeerd - gebakken, gepureerd of als friet. Ze bieden een goede manier om meer kleur en voeding aan uw favoriete bijgerechten toe te voegen. Als u echter vatbaar bent voor een opgeblazen gevoel, kunnen zoete aardappelen, net als gewone aardappelen, uw probleem verergeren.

Mannitol

 1. Zoete aardappelen bevatten een soort suiker genaamd mannitol, die behoort tot de familie van fermenteerbare koolhydraten met een korte keten. Mannitol wordt ook gevonden in bloemkool, champignons, watermeloen en selderij en is meestal niet problematisch voor de meeste mensen. Als echter de diagnose prikkelbaar darmsyndroom wordt gesteld of vatbaar is voor een opgeblazen gevoel, kan dit type suiker snel in je darmen worden gefermenteerd door de bacteriën van je darmflora. De gisting van mannitol van zoete aardappelen in je darmen kan veel gas produceren, dat zich ophoopt in je darmen en je een opgeblazen gevoel geeft.

Zetmeel

 1. Voor sommige mensen, vooral diegenen die gevoelig zijn voor het prikkelbare darmsyndroom of inflammatoire darmaandoeningen, zetmeel in het algemeen, of ze afkomstig zijn van zoete aardappelen, aardappelen of granen, kunnen leiden tot een opgeblazen gevoel. Zetmeel bestaat uit een keten van glucose of suiker, aan elkaar gekoppeld. Koolhydraten uit zetmeel en suiker kunnen een opgeblazen gevoel veroorzaken als u een bacteriële overgroei in de dunne darm heeft, ook wel SIBO genoemd, of u zich hiervan bewust bent of niet.

Food for Bacteria

 1. Het zetmeel in zoete aardappelen wordt opgesplitst in afzonderlijke moleculen suikers, glucose genaamd. Als u SIBO hebt, kan deze glucose voedsel worden voor de bacteriën in uw dunne darm. Als deze overmatige bacteriën zich voeden met de zetmelen die je eet voordat je lichaam de kans krijgt om ze op te nemen, kan er veel gas worden geproduceerd, wat niet alleen kan leiden tot een opgeblazen gevoel, maar ook oprispingen, winderigheid, buikpijn, diarree en constipatie. U kunt uw arts vragen om een ​​waterstof-ademtest te doen om de aanwezigheid van een bacteriële overgroei in uw dunne darm te detecteren.

Vervanging van zoete aardappelen

 1. Zoete aardappelen helpen meestal niet bij een opgeblazen gevoel en kunnen uw probleem meestal verergeren. Of mannitol of zetmeel in zoete aardappelen wordt gefermenteerd en gebruikt om de bacteriën in uw darmen te voeden, u kunt het opgeblazen gevoel vermijden door zoete aardappelen te vervangen door veiliger voedsel. U kunt bijvoorbeeld pompoen, pompoen of andere winterpompoenen gebruiken om smakelijke bijgerechten te bereiden die vrij zijn van zowel mannitol als overmatig zetmeel. Je kunt bijvoorbeeld je maaltijd serveren met gepureerde pompoen of in de oven gebakken frietjes met pompoen maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407