Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Helpt groene thee na de maaltijd om af te vallen?

Rapadura Sugar gebruiken

 1. Dranken kunnen net zo belangrijk zijn als voedsel wanneer u probeert af te vallen. Door bijvoorbeeld dranken met een hoog caloriegehalte te verhandelen voor calorievrije dranken, zoals groene thee, kan het gemakkelijker worden om uw totale calorieën te verlagen. Groene thee kan ook een aantal extra voordelen voor gewichtsverlies hebben, hoewel het eenvoudigweg toevoegen van groene thee aan uw dieet waarschijnlijk niet zal leiden tot aanzienlijke hoeveelheden gewichtsverlies. Het is misschien beter om je groene thee voor de maaltijd te drinken in plaats van erna om de meeste voordelen te krijgen.

Groene thee en gewichtsverlies

 1. Het drinken van 4 kopjes groene thee of 4 kopjes water samen met groene thee-extract hielp zwaarlijvige individuen gewicht te verliezen in een studie gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition in 2010. De mensen die dronk groene thee verloor ongeveer 5 pond meer in de loop van de 8 weken durende studie dan degenen die alleen water dronken, en degenen die het extract consumeerden, verloren ongeveer 4 pond meer. Dit is waarschijnlijk te wijten aan epigallocatechin-3-gallate, of EGCG, een nuttige stof gevonden in groene thee die is geclassificeerd als een catechine.

Groene thee en vetverlies

 1. Het consumeren van de catechinen in groene thee hielp vrouwen bij het verliezen van lichaamsvet, inclusief buikvet, in een studie gepubliceerd in Obesity in juni 2007. Uit een andere studie, gepubliceerd in Obesity Research in 2005, bleek dat de mix van cafeïne en EGCG in groene thee hielpen bij het verhogen van het metabolisme en vetverbranding, en dus gewichts- en vetverlies, in vergelijking met het consumeren van een placebo. Een overzichtsartikel gepubliceerd in The Journal of Nutritional Biochemistry in januari 2011 merkt op dat cafeïne en catechines synergetisch lijken te werken, waarbij elk de potentiële voordelen voor gewichtsverlies van de ander verhoogt.

Timing van groene thee

 1. Misschien wilt u geen groene thee drinken terwijl u zuivelproducten consumeert, omdat het lijkt dat de melkeiwitten de gunstige effecten van groene thee op het metabolisme remmen, volgens een gepubliceerde studie in Nutrients in 2011. Hoewel het drinken van thee na de maaltijd je nog steeds de cafeïne en catechines oplevert die kunnen helpen bij het afvallen, is het misschien een nog beter idee om de thee voor de maaltijd te drinken. Als je iets drinkt voordat je gaat eten, word je vol waardoor je minder eet tijdens je maaltijd. Bijvoorbeeld, een studie gepubliceerd in Obesity in 2011 wees uit dat zelfs het drinken van gewoon water vóór elke maaltijd het gewichtsverlies hielp verhogen.

Effecten vergroten met oefening

 1. Trainen is belangrijk tijdens gewichtsverlies, omdat het waarschijnlijker is dat u voornamelijk vet verliest en het spierverlies helpt beperken. Een studie gepubliceerd in The Journal of Nutrition in 2009 wees uit dat een combinatie van minstens 180 minuten per week sporten en het drinken van groene thee kan helpen om het verlies van buikvet te vergroten ten opzichte van alleen sporten. Buikvet is een van de gevaarlijkere soorten lichaamsvet, omdat het het risico op bepaalde gezondheidsproblemen verhoogt, zoals diabetes type 2 en hartaandoeningen.

Gunstige dieetveranderingen

 1. De effecten op het gewicht van groene thee alleen zijn zeer minimaal. Om een ​​aanzienlijke hoeveelheid gewicht te verliezen, moet je ook calorieën snijden. Door 500 calorieën per dag uit je dieet te verwijderen, verlies je ongeveer 1 pond per week. Als u zich concentreert op het eten van voornamelijk geheel, relatief onbewerkt voedsel, zoals fruit, groenten, volle granen en magere eiwitbronnen, en het beperken van sterk bewerkte voedingsmiddelen en producten met veel vet of suiker kan het gemakkelijker zijn om af te vallen. Voedingsmiddelen met een hoog eiwit- of vezelgehalte zijn meestal bijzonder vullend.

Mogelijke overwegingen

 1. Hoewel de consumptie van groene thee voor de meeste mensen veilig is, willen sommige mensen misschien niet de hoeveelheid drinken die nodig is voor voordelen bij het afvallen. Groene thee kan de opname van ijzer en vitamine B-foliumzuur enigszins remmen, en het kan interfereren met tal van medicijnen, waaronder bloedverdunners en het medicijn tegen kanker bortezomib. Als u medicijnen gebruikt, raadpleeg dan uw arts of apotheker of groene thee veilig voor u is.

 2. Mensen die gevoelig zijn voor cafeïne, willen misschien ten minste een deel van hun groene thee consumeren in een cafeïnevrije vorm. Mogelijke bijwerkingen van het drinken van grote hoeveelheden groene thee zijn onder meer gastro-intestinale problemen, zoals constipatie en maagklachten, evenals hoofdpijn en duizeligheid. MedlinePlus merkt op dat het drinken van meer dan 5 koppen groene thee per dag mogelijk niet veilig is vanwege het cafeïnegehalte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407