Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Helpt Havermout Constipatie?

Dingen om te eten met een maagklachten

 1. Er is veel verwarring over of havermout constipatie helpt verlichten of erger maakt. Sommige mensen denken dat havermout een van de voedingsmiddelen is die constipatie veroorzaken. Anderen zweren dat havermout een goed laxeermiddel is. Dus wat is het?

 2. Het korte antwoord: havermout kan je binnenste zeker een gratis en gemakkelijk gevoel geven door je spijsverteringskanaal actief te houden. Bovendien kan het eten van havermout je helpen je cholesterol te verlagen, je bloedsuikerspiegel te verlagen en een gezond gewicht te behouden, volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Food Science and Technology in februari 2015. Meer informatie over de soorten vezels en hun respectieve voordelen kunnen u helpen betere voedingskeuzes te maken.

Meer vezels is gelijk aan minder constipatie

 1. Een vezelrijk dieet volgen is een manier om uw risico op constipatie te beperken, volgens MedlinePlus. Onoplosbare vezels, gevonden in volle granen, peulvruchten, fruit en groenten, zijn bijzonder gunstig voor dit doel. Dit type vezel voegt bulk toe aan je ontlasting en houdt water vast om je ontlasting zachter te maken. Omdat zachte en dikke ontlasting de neiging heeft om gemakkelijker door je spijsverteringskanaal te bewegen, kan het eten van havermout je helpen regelmatig te blijven zodat je niet verstopt raakt.

Havermout twee soorten vezels

 1. Het feit is dat havermout twee soorten vezels heeft: oplosbaar en onoplosbaar. Oplosbare vezels binden losse ontlasting. Daarom is havermout, zoals bananen, goed om te eten als je een maagvirus hebt dat diarree kan veroorzaken. Maar bananen, die ook bindend zijn, bevatten veel oplosbare vezels, pectine genaamd, die je spijsvertering kunnen vertragen. Het hoge gehalte aan onoplosbare vezels van havermout kan het verkeer door uw maagdarmkanaal helpen bewegen. Bananen - met name rijpe - kunnen daarentegen constiperen.

 2. Daarom is havermout geen vriend van constipatie. Elke kop normaal of snel havermout bereid met water bevat ongeveer 4 gram vezels. Dat is ongeveer 16 procent van de dagelijkse waarde van 25 gram. Hiervan bestaat ongeveer de helft of 2 gram uit de onoplosbare vezel die nuttig is om constipatie te voorkomen door water in de darmen te zuigen. De andere helft bestaat uit cholesterolverlagende oplosbare vezels.

Ga langzaam en drink water

 1. Hoewel een vezelrijk dieet constipatie kan helpen voorkomen, als u uw vezelinname te snel verhoogt en niet ook de hoeveelheid water die u drinkt, verhoogt, kan het zelfs constipatie, een opgeblazen gevoel, gas of diarree totdat uw lichaam went aan uw nieuwe, hogere inname van vezels. Het eten van meer dan 50 gram vezels per dag kan ook de opname van bepaalde voedingsstoffen, zoals calcium, ijzer, magnesium en zink, verstoren volgens de Mayo Clinic.

Verbeter je spel en je spijsvertering

 1. Elke dag ongeveer een half uur trainen en veel water drinken - minimaal acht glazen per dag - kan u ook helpen regelmatig te blijven, volgens het National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Probeer niet uw stoelgang vast te houden; ga naar de badkamer wanneer je de drang voelt. Anders kunt u stoppen met het voelen van deze drang. Soms helpt het om de badkamer ongeveer 15 minuten tot 45 minuten na het ontbijt te gebruiken. Neem contact op met uw arts om te zien of eventuele medicijnen die u gebruikt uw constipatie kunnen veroorzaken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407