Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Helpt het eten van fruit bij het ontbijt bij het afvallen?

Stap 4

 1. Om kilo's af te werpen, moet u een calorietekort creëren door meer calorieën te verbranden dan u elke dag eet. Om 1 tot 2 pond per week te verliezen, moet u 500 tot 1.000 calorieën meer verbranden dan u per dag verbruikt. Het vervangen van fruit door calorierijk voedsel bij het ontbijt kan je helpen je calorie-inname te beheersen, en fruit eten als onderdeel van een vezel- en eiwitrijk ontbijt kan je langer vol houden, waardoor je de mogelijkheid hebt om gedurende de dag fysieke activiteit uit te voeren.

Betekenis van het ontbijt

 1. Volwassenen die hun dag beginnen met een gezond ontbijt, hebben meer kans om hun gewicht te beheersen, volgens MayoClinic.com. Als u het ontbijt overslaat, is de kans groter dat u later in de ochtend ongezond gaat eten. Ochtendvasten kan ook je metabolisme veranderen, waardoor je meer vet opslaat en aankomt. Ontbijten kan ervoor zorgen dat je minder vet en cholesterol consumeert, meer voedingsmiddelen eet die rijk zijn aan vitamines en mineralen en een betere concentratie hebben gedurende de ochtend, zegt MayoClinic.com.

Gezonde ontbijtcomponenten

 1. Een gezond ontbijt heeft meerdere componenten, waaronder volle granen, magere eiwitten, magere zuivelproducten en verse groenten en fruit. Deze combinatie van voedingsgroepen biedt vezels, eiwitten, complexe koolhydraten en wat vet, waardoor je urenlang vol kunt blijven. Probeer de grootte van uw portie granen of andere granen te verminderen en wat vers fruit toe te voegen, zoals bananen, perziken of bessen, suggereert de Centers for Disease Control and Prevention. Met meer fruit en minder graan vult u zich met minder calorieën. Als fruit je hele ontbijt voor je rekening neemt, heb je misschien niet genoeg eiwitten en vezels om de hele ochtend vol te blijven, waardoor je kwetsbaarder wordt voor ongezond snoepen.

Fruit Energy Density

 1. Fruit heeft van nature een hoog watergehalte en een lage energiedichtheid, waardoor ze volgens MayoClinic.com goede keuzes zijn om je te vullen met minder calorieën. De vezels in fruit kunnen ook helpen om een ​​vol gevoel te geven. Caloriearm fruit omvat meloen, honingmeloen, ananas, aardbeien en mandarijnen, met 50 calorieën per portie, en perziken, nectarines en grapefruit, met 60 calorieën per portie, volgens de FDA. Deze vruchten bevatten allemaal 1 tot 2 g voedingsvezels per portie.

Voordelen voor de gezondheid van fruit

 1. Fruit eten kan op verschillende manieren uw gezondheid ten goede komen en helpt u ook uw gewicht onder controle te houden. Fruit biedt goede bronnen van voedingsstoffen zoals kalium, vitamine C, vitamine A, calcium en ijzer. Het handhaven van een gezond dieet dat rijk is aan verse groenten en fruit kan u helpen het risico op ziekten zoals hartaandoeningen, beroerte, diabetes type 2 en mond-, maag- en darmkanker te verminderen, volgens de USDA. Kaliumrijk voedsel zoals vers fruit kan volgens de USDA helpen het botverlies te vertragen en het risico op nierstenen te verlagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407