Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Helpt het eten van komkommer de bloedsuikerspiegel voor diabetici?

Kan CrossFit ervoor zorgen dat zijn trainers voldoende zijn voorbereid?

 1. Diabetes komt steeds vaker voor. Volgens de American Diabetes Association (ADA) worden in de VS elk jaar ongeveer 1,4 miljoen nieuwe gevallen gediagnosticeerd. Diabetes kan een uitdaging zijn om onder controle te houden en veel natuurlijke remedies, waaronder komkommers, worden aangeprezen om de bloedsuikerspiegel te helpen verlagen. Hoewel het geen remedie is, bevatten komkommers - zoals andere groenten en fruit - bepaalde voedingsstoffen en natuurlijke chemicaliën die mensen met diabetes ten goede kunnen komen. Beperkte dierstudies koppelen komkommerextracten aan lagere bloedsuikerwaarden, maar er is meer onderzoek nodig om te bepalen of deze groente de bloedsuikers kan verbeteren bij mensen met diabetes.

Komkommeronderzoek

 1. Dieronderzoek heeft komkommerextracten gekoppeld aan verbeterde bloedsuikers. Een studie gepubliceerd in het september-oktober 2011 nummer van "Iranian Journal of Basic Medical Sciences" bepaalde dat bloedsuikers in diabetische ratten afnamen na een dieet van negen dagen van komkommerzaadextract. Een ander dieronderzoek gepubliceerd in het oktobernummer van "Journal of Medicinal Plant Research" toonde aan dat komkommerpulpextract de bloedsuikerspiegel verlaagde. Deze studie isoleerde chemicaliën uit de komkommer die eerder gekoppeld waren aan bloedsuikerverlagende eigenschappen. Soortgelijk onderzoek bij mensen naar de bloedsuikereffecten van komkommers is echter niet beschikbaar. Verder onderzoek is nodig om de nuttige componenten in komkommer te identificeren en om te bepalen of hele komkommer dezelfde voordelen heeft als de komkommerextracten die in deze onderzoeken worden gebruikt.

Eigenschappen van komkommer

 1. Bepaalde stoffen verbeteren de bloedsuikerspiegel door het stimuleren van insulineafgifte, het verbeteren van de werking van insuline of het verminderen van de suikerproductie van het lichaam - allemaal mechanismen die de bloedsuikerspiegel verlagen. Auteurs van een studie gepubliceerd in het januari-nummer van "Journal of Scientific Research" suggereren dat fytonutriënten van komkommer - specifieke plantaardige chemicaliën en voedingsstoffen die het ziekterisico verminderen en de gezondheid bevorderen - verband houden met de bloedsuikerverlagende effecten. Een dergelijke voedingsstof is vezel, waarvan bekend is dat het voordelen biedt voor de bloedsuikerspiegel. Hoewel komkommer niet bijzonder vezelrijk is, kunnen verbeteringen in bloedsuikers worden gerealiseerd als de extracten die in de dierstudies werden gebruikt, meer geconcentreerd waren in vezels en andere fytonutriënten in vergelijking met hele komkommer.

Komkommer in een diabetesmaaltijdplan

 1. Omdat komkommers weinig koolhydraten en een bron van vezels bevatten, passen ze gemakkelijk in een diabetesmaaltijdplan. De ADA beveelt aan dat mensen met diabetes type 2 een voedzaam, vezelrijk dieet consumeren - inclusief drie tot vijf porties groenten per dag. Vezels hebben veel gezondheidsvoordelen, waaronder het gevoel van volheid, het verminderen van de eetlust en het helpen bij de controle van de bloedsuikerspiegel. Koolhydraatvoedingsmiddelen hebben de meeste invloed op de bloedsuikerspiegel, dus het type en de hoeveelheid van deze voedingsmiddelen is belangrijk. Meestal werkt een matige hoeveelheid het beste, omdat te veel koolhydraten - gevonden in zetmeel en suiker in voedingsmiddelen - ervoor kunnen zorgen dat de bloedsuikerspiegel te hoog wordt. Veel koolhydraatarme groenten, waaronder komkommers, verslechteren de bloedsuikerspiegel niet en kunnen in dit dieet royaal worden gegeten.

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen

 1. Hoewel dierstudies suggereren dat komkommerextracten gunstige bloedsuikerverlagende eigenschappen hebben, is er geen bewijs dat hele komkommers of zelfs komkommersap hetzelfde voordeel biedt. Kortom, komkommers zijn geen remedie voor diabetes. In plaats daarvan zijn komkommers een voedzame groente die royaal kan worden gegeten in een diabetesmaaltijdplan. Raadpleeg uw diabeteszorgteam voor advies over natuurlijke remedies. Een diëtist kan uitleggen hoe te eten om bloedsuikers te beheren, en een aangepast maaltijdplan ontwikkelen dat voedselvoorkeuren en specifieke medische voedingsbehoeften omvat. Diabetesmedicatie mag niet worden stopgezet of gewijzigd zonder toestemming van uw arts. Zoek onmiddellijk medische hulp als u niet in staat bent om voedsel onder controle te houden als gevolg van ernstige misselijkheid of braken of als u een constante bloedsuikerspiegel boven 240 mg / dL ervaart.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407