Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Helpt het eten van walnotenamandelen bij huidverzorging?

Walnoten versus Amandelen

 1. Uw huid onthult veel over uw voeding en algehele gezondheid. Samen met een uitgebalanceerd dagelijks dieet, geeft snacking op het juiste voedsel je een dosis essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor een stralende teint en normale huidherstel. Noten zoals amandelen en walnoten zijn een goede keuze omdat ze hoge doses eiwitten bevatten, evenals bepaalde vitamines en mineralen voor de gezondheid van de huid.

Amandelen zijn rijk aan vitamine E

 1. Amandelen bevatten een krachtige dosis vitamine E in een klein pakket. Een kopje hele amandelen - ongeveer 143 gram - geeft je 36,65 milligram van deze voedingsstof. Dit is ongeveer het dubbele van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen van 15 tot 19 milligram. De National Institutes of Health merkt op dat vitamine E helpt om de bloedvaten verwijde te houden en geeft het immuunsysteem een ​​voorsprong op bacteriën en virussen. Daarom zal snacking op amandelen uw huid doordrenken met zuurstofrijk bloed en beschermen tegen binnendringende ziekteverwekkers.

Walnoten bevatten veel kalium

 1. Een kopje gehakte walnoten - 117 gram - bevat 516 milligram kalium, ongeveer 11 procent van uw dagelijkse aanbevolen kaliuminname. Je hebt elke dag ongeveer 4.700 milligram van dit mineraal nodig, omdat het een belangrijke rol speelt bij het balanceren van mineralen, het vergemakkelijken van de zenuwfunctie en het beheersen van de bloeddruk. Kalium is een hulpmiddel bij het tegengaan van de effecten van natrium, die vochtretentie en hoge bloeddruk veroorzaken. Te veel natrium kan ook een opgeblazen gevoel veroorzaken en uw huid ziet er gezwollen en slap uit. Een kopje walnoten bevat slechts 2 milligram natrium.

Eiwit- en huidgenezing

 1. Volgens de Cleveland Clinic zijn noten een eiwitrijk 'krachtvoer'. Eiwit bevat de bouwstenen die uw lichaam gebruikt om cellen te produceren en weefsels te repareren, inclusief uw huid. Het toevoegen van amandelen en noten aan uw dieet verbetert de wondgenezing en kan het uiterlijk van nieuwe littekens op uw huid helpen verminderen als u een blessure oploopt. De gemiddelde volwassene heeft ongeveer 55 gram eiwitten per dag nodig - meer voor mensen die atletisch of te zwaar zijn. Een kopje gehakte walnoten levert 17,82 gram eiwit, terwijl dezelfde hoeveelheid amandelen je maar liefst 30,24 gram eiwit geeft.

Vezel- en bloedsuikerbalans

 1. Vezelrijk voedsel helpt overtollige vetten en cholesterol uit uw lichaam te verwijderen. Dit is van cruciaal belang voor de gezondheid van hart en bloedvaten, naast voldoende bloedcirculatie voor uw huid. Vezels helpen ook om uw bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen, wat de wondgenezing kan verbeteren en infecties kan voorkomen, volgens de Cleveland Clinic. De gemiddelde volwassene moet minimaal 38 gram vezels per dag krijgen; een kopje amandelen met hun schil erop geeft je bijna de helft hiervan, 17,49 gram, terwijl een kopje walnoten 7,8 gram vezels bevat.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407