Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Helpt ontbijten uw prestaties op school?

Sodium

 1. Kinderen die 's ochtends tanken met een ontbijt met veel koolhydraten en eiwitten voordat ze naar school gaan, krijgen veel voordelen, zowel mentaal als fysiek. Deze voordelen duren niet alleen de hele schooldag, maar kunnen ook op de lange termijn bijdragen aan de algehele gezondheid en schoolprestaties. Volgens de Healthy Children-website slaat ongeveer 8 tot 12 procent van de schoolgaande kinderen het ontbijt helemaal over, en onder adolescenten is dit percentage zelfs hoger, tot 30 procent.

Voordelen voor de hersenen

 1. Kinderen die ontbijten hebben een betere concentratie tijdens schooluren dan kinderen die het ochtendmaal overslaan. Elke dag ontbijt eten kan zelfs je mentale prestaties en wiskunde verbeteren, volgens een studie in het augustusnummer van "Frontiers in Human Neuroscience." Volgens kinderarts Dr. William Sears nemen kinderen die ontbijten ook meer deel aan klasgesprekken, zijn ze beter in staat om complexe problemen in de klas aan te pakken en betere cijfers te behalen. Met name een ontbijtmaaltijd met een balans van eiwitten en complexe koolhydraten verbetert de schoolprestaties voor de rest van de dag.

Fysieke voordelen

 1. Een groot fysiek voordeel van ontbijt dat schoolprestaties kan helpen, is de toename van energie die afkomstig is van een ochtenddosis koolhydraten en eiwitten. Energie geleverd door ontbijtcarburatoren stelt kinderen in staat om volledig deel te nemen aan lichamelijke activiteit op school, inclusief lichamelijke opvoeding of P.E. klassen; uitsparing; en buitenschoolse activiteiten. Kinderen die ontbijten, zijn doorgaans ook over het algemeen beter. Ze zijn minder vatbaar voor zwaarlijvigheid en ziekte, wat leidt tot minder ziektedagen, waardoor kinderen achter kunnen raken in schoolwerk.

Componenten van een gezond ontbijt

 1. Voor een gezond ontbijt moet het een aantal voedzame componenten bevatten. Granen met een hoog suikergehalte en ontbijtrepen veroorzaken eerder op de dag een bloedsuikercrash dan om de prestaties in de klas te verbeteren. Kies in plaats daarvan voor volle granen zoals havermout, volkoren toast of volkoren granen om koolhydraten te leveren. Eieren, mager vlees of tofu kunnen eiwitten bevatten. Het toevoegen van groenten of fruit, inclusief 100 procent vruchtensappen, kan vitale voedingsstoffen leveren. Calciumrijke voedingsmiddelen zoals melk of yoghurt verbeteren ook de schoolprestaties.

Te overwegen punten

 1. De effecten van het ontbijt op schoolprestaties kunnen gedeeltelijk afhangen van geslacht en stemming, volgens onderzoek gepresenteerd op de European Nutrition Conference 2003 van de Universiteit van Ulster. Terwijl het nuttigen van elk ontbijt de aandacht en het geheugen voor alle bestudeerde kinderen verhoogde, presteerden meisjes beter wanneer het ontbijt een meer vullende mix van eiwitten en koolhydraten bevatte in plaats van alleen koolhydraten, vooral wanneer die meisjes in een negatieve stemming waren. De combinatie van eiwitten en koolhydraten verbeterde ook de prestaties in beide geslachten naarmate de testvragen complexer werden.

Voorbereid zijn

 1. Vroeger naar bed gaan kan het ontbijt waarschijnlijker maken voor kinderen en tieners. De avond tevoren het ontbijt klaarmaken of gezonde kant-en-klare opties kiezen, zoals voedzame ontbijtrepen, is een andere optie die 's ochtends op tijd kan bezuinigen en het minder waarschijnlijk maakt dat kinderen de deur uit gaan zonder iets te eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407