Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Helpt Pumpkin bij het afvallen?

Zemelenmuffins in uw dieet opnemen

 1. Hoewel de meeste mensen pompoen associëren met Halloween of een calorierijke taart om tijdens de vakantie te eten, is pompoen eigenlijk een gezonde groente. Volgens Dr. Jonny Bowden, Ph.D., een klinische voedingsspecialist, is pompoen een ideaal voedingsmiddel voor uw dieet voor gewichtsverlies. Raadpleeg uw arts voordat u dramatische veranderingen aanbrengt in uw dieet of levensstijl.

Dieetvoordelen

 1. Pompoen is een ideale groente voor gewichtsverlies. Het bevat weinig calorieën, veel voedingsvezels. Een 1/2 kop pompoen is slechts 40 calorieën en bevat 8 g voedingsvezels. Voedingsvezels zijn om twee belangrijke redenen zeer waardevol voor lijners. Ten eerste, legt Dr. Bowden uit, vezelrijk voedsel helpt om je eetlust te beteugelen omdat het de algehele spijsvertering vertraagt ​​en langer in je maag blijft dan vezelarm voedsel. Ten tweede vertraagt ​​voedingsvezels de snelheid waarmee suiker of glucose door uw lichaam wordt opgenomen, waardoor uw bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Als u op dieet bent, is het belangrijk om uw bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden. Het verhogen van uw bloedsuikerspiegel veroorzaakt de afgifte van insuline en ongewenste vetopslag.

Gewicht verliezen

 1. Het is waar dat pompoen u kan helpen gewicht te verliezen als een gezonde aanvulling op uw dieet, maar u moet begrijpen dat het eten van pompoen u niet direct zal "afvallen". Het Studentencentrum voor Gezondheid aan de Universiteit van West Virginia legt uit dat geen enkel voedsel dat je kunt eten actief gewicht of vet van je lichaam kan verbranden. Gewichtsverlies wordt bereikt door meer calorieën te verbranden dan u dagelijks verbruikt. Om pompoen te gebruiken als voedsel voor gewichtsverlies, moet je het vervangen door een voedingsmiddel in je dieet dat meer calorieën bevat. Als je bijvoorbeeld een kop warme pompoen van 80 calorieën met kaneel als dessert eet in plaats van een stuk pompoentaart van 300 calorieën, heb je 220 calorieën uit je dieet verwijderd.

Voedingswaarde

 1. Afgezien van het feit dat het een ideaal dieetvoer is omdat het weinig calorieën en veel vezels bevat, is pompoen ook zeer voedzaam en heeft het een grote hoeveelheid vitaminen en mineralen. Eén kop pompoen bevat 564 mg kalium, wat aanzienlijk meer kalium is dan een middelgrote banaan. Een enkele kop pompoen bevat ook 5000 mcg bètacaroteen, dat uw gezichtsvermogen ondersteunt, en 853 mcg alfa-caroteen, wat volgens Dr. Bowden kan helpen bij het voorkomen van prostaatkanker en andere soorten kanker. Bovendien bevat pompoen 12.000 ius vitamine A en matige hoeveelheden calcium, magnesium, ijzer en calcium.

Receptideeën

 1. Als je alleen pompoen hebt gezien in de vorm van een vetrijke en suikerrijke taart, kun je in de war raken over hoe je deze groente precies moet eten. Het kan worden gekocht in een organische vorm als ingeblikte pompoen bij veel supermarkten. Dr. Bowden beveelt aan het te zoeten met suikervrije zoetstoffen zoals xylitol of erythritol en er kaneel op te strooien. Je kunt ook amandelen en een kleine hoeveelheid nootmuskaat toevoegen. Pompoen past heel gemakkelijk in een shake en je kunt het ook gebruiken om pompoen-eiwit smoothies te maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407