Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het All-Bran-dieet

Noten

 1. Als u veel vezels eet, zult u minder snel zwaarlijvig worden of diabetes, beroerte, hartaandoeningen, hoge bloeddruk of spijsverteringsstoornissen zoals gastro-oesofageale reflux ontwikkelen, meldde een artikel uit 2009 gepubliceerd in "Nutrition Reviews." Het verhogen van uw vezelinname om van deze gezondheidsvoordelen te genieten, is de basis van het All-Bran-dieet, vaak de All-Bran-uitdaging genoemd. Het All-Bran-dieet is misschien niet voor iedereen een goede keuze - raadpleeg uw arts voordat u begint.

Basisrichtlijnen

 1. Kellogg's, de graanproducent, maakt reclame voor twee verschillende soorten All-Bran-dieet: een voor vijf dagen en een voor zeven dagen. Alle volgers wordt gevraagd om elke ochtend een kom All-Bran-ontbijtgranen te eten voor het ontbijt. Elke variëteit van de All-Bran graanproducten van het bedrijf, inclusief All-Bran Bran Buds, All-Bran Complete Wheat Flakes of originele All-Bran kan worden gebruikt met gewone of plantaardige melk en indien gewenst vers fruit. Er zijn geen andere dieetveranderingen of trainingsprogramma's vereist.

Voorbeeld dagelijks menu

 1. Hoewel Kellogg's geen voorbeeldmenu's biedt bij het All-Bran-dieet, hebben de afdeling Wetenschap en Natuur van de British Broadcasting Corporation of BBC en Royal Hallamshire Hospital gastro-enteroloog Dr. Mark McAlindon er vijf ontwikkeld dagen van voorbeeldmaaltijden die voldoen aan de richtlijnen van het plan. Een typische dag kan bestaan ​​uit een ontbijt van originele All-Bran-ontbijtgranen gegarneerd met rozijnen, een broodje volkoren tonijn en rauwe groenten met dip voor de lunch en een diner bestaande uit een kant-en-klare maaltijd zoals ingeblikte soep, volkorenbrood en meer groenten. Snacks gedurende de dag kunnen fruit, volkoren crackers of magere pudding zijn.

Mogelijke voordelen

 1. Hoewel volwassenen dagelijks ongeveer 21 tot 38 gram voedingsvezels moeten consumeren, krijgen de meeste slechts 15 gram of minder, zegt de Cleveland Clinic. Met een portie All-Bran-ontbijtgranen van 1/2-kopjes die tot 13 gram vezels bevatten, kan het All-Bran-dieet uw inname per dag aanzienlijk verhogen. Omdat het plan eenvoudig en kort is, is het gemakkelijker dan de meeste om te beginnen en vast te houden. Personen die normaal niet ontbijten, zien mogelijk extra gezondheidsvoordelen - sommige onderzoeken, waaronder een "Journal of Nutrition" -studie gepubliceerd in 2011, suggereren dat mensen die vaker ontbijten vaker een lager risico op obesitas en diabetes hebben.

Mogelijke nadelen

 1. Als gewichtsverlies uw primaire doel is, is het All-Bran-dieet misschien niet iets voor u. Er is geen onderzoek dat het idee ondersteunt dat het toevoegen van een portie ontbijtgranen aan uw dagelijkse routine u zal helpen gewicht te verliezen, zelfs als het een suikerarm, weinig calorieën, vezelrijk ontbijtgranen is. Het plan stimuleert niet de ontwikkeling van andere gezonde levensstijlgewoonten, zoals regelmatige lichaamsbeweging of het beheersen van uw natriuminname, het vermijden van toegevoegde suiker en transvetten, het beperken van uw bewerkte voedselconsumptie en het eten van meer fruit en groenten. Mensen die niet gewend zijn om veel vezels te eten, kunnen merken dat de plotselinge toename van het plan diarree, winderigheid of een opgeblazen gevoel kan veroorzaken, hoewel u deze bijwerkingen kunt minimaliseren door dagelijks minstens 6 tot 8 kopjes vloeistof te drinken. Omdat alle variëteiten van All-Bran tarwe bevatten, kan het niet worden gevolgd door iemand die gluten niet verdraagt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407