Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het belang van een gezond ontbijt eten

Gezonde vetten

 1. Ontbijt is een voedzame manier om uw dag te beginnen. Ontbijten voedt je lichaam, verbetert je humeur, verbetert je concentratie, helpt je een gezond gewicht te behouden en is de basis van een gezond dieet. Een gezond ontbijt eten kan snel en gemakkelijk zijn en u voordelen bieden die de hele dag duren.

Verhoogde energie

 1. Normaal gesproken zit er een periode van 8 tot 12 uur tussen het avondeten en uw ochtendmaaltijd. Daarom verbreekt u tijdens het ontbijt een vastenavond van de avond ervoor. Het ontbijt is een kans om uw lichaam het voedsel te geven dat het nodig heeft om uw bloedsuikerspiegel aan te vullen. Glucose is je belangrijkste energiebron; het voedt je hersenen en je lichaam. Ontbijten geeft je lichaam de glucose die het nodig heeft om goed te functioneren en vermoeidheid te bestrijden.

Essentiële vitamines en mineralen

 1. Een gezond ontbijt eten is een uitstekende gelegenheid om voedzaam voedsel te eten, dat uw lichaam voorziet van essentiële vitamines en mineralen. Vitaminen en mineralen zijn nodig door uw lichaam voor een goede groei en onderhoud, koolhydraat- en eiwitmetabolisme, botsterkte en een gezond immuunsysteem. Mensen die regelmatig een gezond ontbijt consumeren, hebben meer kans om aan hun dagelijkse voedingsbehoefte te voldoen, eten minder vet en hebben een lager cholesterol, wat het risico op hartaandoeningen kan verminderen.

Verbeterde concentratie

 1. Een goed uitgebalanceerd ontbijt kan u de hele ochtend alert en productief houden. Ontbijt verbetert concentratie, probleemoplossende vaardigheden, hand-oog coördinatie, creativiteit en aandachtsspanne. Ontbijten geeft je ook energie, helpt je meer fysiek actief te zijn en mist minder dagen school of werk vanwege ziekte.

Een gezond gewicht

 1. Veel mensen hebben de misvatting dat het overslaan van het ontbijt hen zal helpen af ​​te vallen. Dit kan er echter toe leiden dat je de hele dag door gaat snacken, meer eet bij je volgende maaltijd en je humeur negatief beïnvloedt. Het ontbijt verhoogt je metabolisme meteen in de ochtend. Het remt uw honger, voorkomt later op de dag eetbuien en stabiliseert uw bloedsuikerspiegel. Bovendien helpt het eten van een vezelrijk ontbijt je te vullen en blijft je langer vol, zodat je de hele dag door extra calorieën verbruikt.

Fundament van een gezond dieet

 1. Mensen die regelmatig ontbijten, hebben meer kans op een gezonder dieet. Door het ontbijt over te slaan, kan het moeilijk zijn om essentiële voedingsstoffen te consumeren die uw lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Ontbijtvoeding bestaat meestal uit melk, volle granen, fruit en zelfs groenten, die belangrijke bronnen van vitamine C en D, calcium, ijzer en vezels zijn. Als u geen ontbijt eet, voldoet u mogelijk niet aan uw dagelijkse voedingsaanbevelingen. Het belangrijkste is dat ontbijt eten leidt tot gezondere voedselkeuzes bij andere maaltijden.

Een gezond ontbijt

 1. Ontbijten betekent niet dat je een kop koffie en een donut verslaat. De kern van een gezond ontbijt bestaat uit volle granen, zoals warme of koude ontbijtgranen; een zemelenmuffin; volkoren broodjes of bagels; vetarme eiwitten, zoals pindakaas, mager vlees, gevogelte, vis of hardgekookte eieren; magere zuivelproducten, waaronder magere melk, magere yoghurt en magere kazen; en fruit en groenten, zoals 100 procent sappen, parfaits, smoothies en vers of bevroren fruit. Minder gezonde opties zoals zoete broodjes, gebakken eieren, worst, gefrituurde cakes en frisdranken bieden u niet de blijvende voordelen van een gezond ontbijt.

 2. Ontbijten betekent niet dat je een kop koffie en een donut verslaat. De kern van een gezond ontbijt bestaat uit volle granen, zoals warme of koude ontbijtgranen; een zemelenmuffin; volkoren broodjes of bagels; vetarme eiwitten, zoals pindakaas, mager vlees, gevogelte, vis of hardgekookte eieren; magere zuivelproducten, waaronder magere melk, magere yoghurt en magere kazen; en fruit en groenten, zoals 100 procent sappen, parfaits, smoothies en vers of bevroren fruit. Minder gezonde opties zoals zoete broodjes, gebakken eieren, worstjes, gefrituurde cakes en frisdranken bieden u niet de blijvende voordelen van een gezond ontbijt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407