Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het belang van ouderbetrokkenheid bij vroegschoolse educatie

Stap 5

 1. Het Harvard Family Research Project definieert educatieve betrokkenheid van gezinnen als activiteiten die ouders thuis en in de vroege kinderjaren uitvoeren om het leren van hun kind direct of indirect te ondersteunen. Betrokkenheid op voorschools niveau heeft een aantal levenslange voordelen, zoals het vaststellen van het belang van onderwijs en het ontwikkelen van een netwerk van nuttige verbindingen. Ouderbetrokkenheid op dit kritieke punt biedt het kind een springplank die de overgang naar de lagere school een rustigere overgang maakt.

Thuis- en schoolaansluiting

 1. Ouders die betrokken zijn bij de opvoeding van hun kind, leggen een verbinding tussen het huis en de school. Degenen die deelnemen samen met hun kind zijn op de hoogte van de vele aspecten van de dag van hun kind. Thuis kunnen ze activiteiten repliceren en uitbreiden die hun kind op school ervaart. Een scherpzinnige ouder gaat verder waar de school is gestopt en heeft een intuïtief gevoel voor waar zijn kind aan moet werken om zijn competentie en zelfvertrouwen te vergroten. Ideeën uit de klas geven de ouder inspiratie voor thuisactiviteiten die samenvallen met klassikale taken. Betrokken ouders leren de namen van verschillende kinderen in de klas van hun kind. Ze hebben een idee wie de vrienden van hun kind zijn, wie ze mogelijk problemen bezorgt en hoe het met hun eigen kind gaat in de groep.

Positieve associatie

 1. Vroeger, als je ouder op school kwam, betekende dit meestal dat je in de problemen zat. Maar voor kinderen van wie de ouders zich regelmatig met schoolactiviteiten bezighouden, zijn ouderbezoeken een positieve aanvulling op de dag van het kind. Leraren en schoolpersoneel waarderen hulp met een groot aantal taken die veel ouders gemakkelijk kunnen vervullen, terwijl ze ook een nieuw gezicht aan de mix toevoegen. Op een dieper niveau laat betrokkenheid in deze hoedanigheid uw kind en de leraar van uw kind zien dat u onderwijs als een belangrijk aspect van het leven beschouwt - iets dat de moeite waard is om aan deel te nemen.

Ontwikkeling

 1. Vroegschoolse educatie is slechts het begin van de educatieve carrière van uw kind. Als je jezelf in een klaslokaal betrekt, kun je een kijkje nemen in de wereld van jonge kinderen. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je kind geen vormen zoals Jennifer kan tekenen of zo duidelijk kan spreken als James. De tijd nemen om objectief te bepalen waar uw kind staat in zijn ontwikkeling is een belangrijke factor om uw kind te leren kennen en waarderen om wie hij is. Ontdek zijn sterke punten, interesses en gebieden die moeten worden verfijnd. Als uw kind worstelt met bepaalde aspecten van zijn opleiding, is dit een ideaal moment om zorgen te bespreken met de leraar of arts van uw kind.

Sociale netwerken

 1. Het opzetten van een sociaal netwerk is een voordeel van ouderlijke betrokkenheid dat niet moet worden onderschat. Ouders van andere kinderen van dezelfde leeftijd bieden troost, informatiebronnen en familiebanden die levenslang kunnen zijn. Kinderen zijn geneigd vrienden te worden met ouders die op een vriendelijke basis zijn. Sociale verbindingen tussen kinderen bieden beveiliging wanneer overgangen, zoals de kleuterschool, plaatsvinden. Een kind kan meer bereid zijn om lid te worden van een groep of activiteit als hij een vriend heeft die bereid is om deel te nemen. Ouders die betrokken zijn bij de opleiding van hun kind, kunnen de sociale radertjes voor hun kinderen oliën door vriendelijke openingen aan te tonen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407