Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het beste voedsel om te eten als u een bijholteontsteking hebt

Vitamine C

 1. Je sinussen zijn de kleine met lucht gevulde zakjes langs je ogen, neus, jukbeenderen en voorhoofd. Hoewel bijholte-infecties vaak voortkomen uit een verkoudheid of een andere infectie van de bovenste luchtwegen, kunnen ze ook worden veroorzaakt door allergieën, neusproblemen of seizoensgebonden veranderingen. Ontsteking is verantwoordelijk voor de druk en pijn die u voelt wanneer u een bijholteontsteking heeft - ontstoken sinussen voorkomen dat slijm efficiënt wordt afgevoerd. Veel vocht drinken en een ontstekingsremmend dieet eten kan de symptomen helpen verlichten terwijl u herstelt.

De juiste vloeistoffen

 1. Veel vocht binnenkrijgen is een topprioriteit bij de behandeling van een bijholteontsteking. Volledig gehydrateerd blijven helpt uw ​​witte bloedcellen efficiënter te werken, waardoor uw immuunsysteem infecties effectiever kan bestrijden. Toenemend vochtverbruik kan ook helpen om uw slijm dunner te maken, waardoor het vrijer kan stromen als de ontsteking afneemt. De kwaliteit van de vloeistoffen die u kiest, is net zo belangrijk als de hoeveelheid - suikerrijke dranken, waaronder sinaasappelsap en andere natuurlijke vruchtensappen, kunnen het vermogen van witte bloedcellen om bacteriën te doden beïnvloeden. Kies in plaats daarvan voor heldere bouillon, thee of gewoon water. Warme vloeistoffen kunnen vooral nuttig zijn om de slijmstroom te stimuleren.

Ontstekingsremmende voedingsmiddelen

 1. Een ontstekingsremmend dieet eten - gecentreerd op voedingsvezels, gezonde vetten, vitamines, mineralen en antioxidanten - wordt in het algemeen beschouwd als een van de beste afweermiddelen tegen infecties. Wanneer u een bijholteontsteking heeft, kan het kiezen van voedingsmiddelen die sterk ontstekingsremmend zijn de ontsteking van de bijholten verminderen, wat de eerste stap is naar verlichting. Zalm, tonijn, haring, sardines en andere vette vis zijn uitstekende bronnen van omega-3-vetzuren, die bekend staan ​​om hun significante ontstekingsremmende effecten. Van de carotenoïden en flavonoïden in bessen, kersen, bieten, wortelen, tomaten, broccoli, donkere bladgroenten en andere kleurrijke groenten en fruit is ook aangetoond dat ze ontstekingen verminderen.

Antibacterieel voedsel

 1. Antibacterieel voedsel kan uw lichaam ook helpen infecties te bestrijden. Knoflook, dat al lang wordt gebruikt als medicinaal voedsel, wordt algemeen gewaardeerd om zijn antioxiderende en ontstekingsremmende effecten. Het wordt ook gewaardeerd om zijn antibacteriële eigenschappen, die over het algemeen worden toegeschreven aan allicine, de verbinding die rauwe knoflook zijn scherpte geeft. Het koken van knoflook kan deze verbinding deactiveren, maar het Linus Pauling Institute merkt op dat sommige onderzoekers suggereren om gehakte knoflook 10 minuten te laten rusten alvorens ermee te koken. Gember is een ander ontstekingsremmend, antibacterieel voedsel, net als uien en limoenen. Volgens de "Encyclopedia of Healing Foods" is aangetoond dat limoensap zowel beschermt tegen bacteriële infecties als de reactie van het immuunsysteem stimuleert.

Andere overwegingen

 1. Een sinusinfectie behandelen betekent ontsteking verminderen en symptomen verlichten, volgens het University of Maryland Medical Center. Hoewel dit meestal neussprays op recept-sterkte, antihistaminica, decongestiva of zelfs antibiotica omvat, kunnen uw voedingskeuzes een invloed hebben op uw herstel. Gehydrateerd blijven en een dieet op basis van hele voedingsmiddelen eten, is echter slechts de helft van de vergelijking - het verhogen van uw consumptie van vloeistoffen en ontstekingsremmende voedingsmiddelen is veel effectiever als u ook de suiker, ongezonde vetten en andere sterk bewerkte voedingsmiddelen vermijdt die ontstekingen bevorderen en de werking van het immuunsysteem remmen.

 2. Een sinusinfectie behandelen betekent ontsteking verminderen en symptomen verlichten, volgens het University of Maryland Medical Center. Hoewel dit meestal neussprays op recept-sterkte, antihistaminica, decongestiva of zelfs antibiotica omvat, kunnen uw voedingskeuzes een invloed hebben op uw herstel. Gehydrateerd blijven en een op voeding gebaseerd geheel voedsel eten is echter slechts de helft van de vergelijking - het verhogen van uw consumptie van vloeistoffen en ontstekingsremmende voedingsmiddelen is veel effectiever als u ook de suiker, ongezonde vetten en andere sterk bewerkte voedingsmiddelen vermijdt die ontstekingen bevorderen en de werking van het immuunsysteem remmen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407