Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het beste wat je kunt eten na een run om af te vallen

Gezonde alternatieven

 1. Na een opwindende run kunt u in de verleiding komen om de snack na de run over te slaan, vooral als u probeert af te vallen. Eten na een run kan je echter helpen om kilo's af te werpen. Hardlopen put je spierglycogeen of opgeslagen koolhydraten uit en breekt spierweefsel af. Het eten van een snack met koolhydraten en eiwitten helpt glycogeenvoorraden aan te vullen en uw spieren weer op te bouwen, zodat u klaar bent om naar uw volgende training te gaan en u een consistent lopend regime te houden. Een voedzaam tussendoortje helpt ook bij het afvallen door extreme honger te voorkomen waardoor je later op de dag te veel eet.

Griekse yoghurt en fruit

 1. Lage en magere Griekse yoghurt is rijker aan eiwitten dan traditionele yoghurt, met 17 gram eiwit in 6 gram magere yoghurt. Deze uitstekende bron van niet-vleeseiwitten combineert goed met fruit, dat de koolhydraten levert die u zullen helpen uw glycogeenvoorraden aan te vullen. Veel fruit zit ook vol met water, wat helpt om het water aan te vullen dat je tijdens je run bent kwijtgeraakt.

Banaan en amandelboter

 1. Naast het feit dat bananen een goede koolhydraatbron zijn, bevatten ze veel kalium, een elektrolyt die vaak uitgeput raakt na zweterig, inspannend hardlopen. Amandelboter biedt eiwitten en een kleine hoeveelheid gezond vet, beide helpen je langer tevreden te zijn en minder kans om later op de dag te veel te eten. Omdat amandelboter calorierijk is, beperk je tot één eetlepel met je banaan.

Chocolademelk

 1. Als u zich te misselijk voelt om een ​​snack te eten na uw run, kan het drinken van uw snack aantrekkelijker zijn. Chocolademelk heeft een optimale verhouding tussen koolhydraten en eiwitten, volgens de American Council on Exercise. Een studie gepubliceerd in het "International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism" toonde aan dat het drinken van chocolademelk tussen twee uitputtende fietssessies het uithoudingsvermogen van de fietsers tijdens de tweede wedstrijd meer deed toenemen dan wanneer ze een drank met alleen koolhydraten dronken. Eén kop magere chocolademelk heeft 178 calorieën, 32 gram koolhydraten en 8 gram eiwit.

Kalkoensandwich met hummus op volkorenbrood

 1. Kalkoenborst is een caloriearme eiwitbron, met 125 calorieën en 26 gram eiwit in een portie van 3 ons. Hummus is een smaakvol alternatief voor mayonaise en bevat een kleine hoeveelheid gezond vet om de smaak te verbeteren en je een vol gevoel te geven. Volkorenbrood levert complexe koolhydraten, die langzamer in je bloed terechtkomen dan witbrood, waardoor je langer tevreden blijft. Om uw calorieën onder controle te houden, kiest u voor een half broodje met 2 tot 3 ons kalkoen en een dunne laag hummus.

Overwegingen

 1. Gewichtsverlies vereist dat u minder calorieën verbruikt dan u gedurende de dag verbrandt. Houd rekening met deze post-run snacks in uw totale calorie-inname en zorg ervoor dat de portiegroottes die u kiest geschikt zijn voor uw totale caloriebehoeften en activiteitenniveau. Voedzame maaltijden en snacks op andere momenten van de dag zijn ook essentieel voor een effectief plan voor gewichtsverlies.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407