Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het calciumgehalte in boerenkool en boerenkool

Voedingsvoordelen

 1. Boerenkool en boerenkool zijn uitstekende voedingsbronnen van verschillende essentiële voedingsstoffen. Hoewel niet de meest populaire van groenten, bieden beide een caloriearme bron van kalium en vitamine C en K. Ze bieden ook een gezonde bron van voedingsvezels. Hoewel je melk misschien als de primaire bron van calcium beschouwt, kunnen boerenkool en boerenkool een belangrijke bijdrage leveren aan je dagelijkse calciuminname.

Calciumvoordelen

 1. Uw botten slaan bijna al het calcium in uw lichaam op, met slechts 1 procent in uw bloedbaan. Calcium is een belangrijke elektrolyt die het zenuwstelsel helpt goed te functioneren. Elektrolyten zijn chemicaliën die een elektrische lading dragen wanneer opgelost in oplossing. Calcium zorgt ook voor sterke botten en tanden en helpt osteoporose te voorkomen. Adequate inname is essentieel. Boerenkool en boerenkool kunnen uw calciuminname verhogen voor gezonde botten.

Calciuminhoud

 1. Een portie gekookte boerenkool van 1 kop levert bijna 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid of ADH calcium voor volwassen mannen en vrouwen bij 94 milligram per portie. Volwassenen moeten elke dag 1.000 milligram krijgen. Boerenkool overschrijdt de ADH van boerenkool door 266 milligram in 1 kop te verstrekken. Het effect van koken op elk van deze groenten is verrassend anders. Een portie rauwe boerenkool van 1 kop bevat 90 mg, terwijl rauwe boerenkool slechts 52 milligram bevat. Het verschil kan in de hoeveelheid liggen. Koken zal de groenten verwelken, waardoor er meer groenten in een portie van 1 kop staan. Boerenkool kan zijn vorm beter behouden tijdens het koken.

Voordelen

 1. Boerenkool en boerenkool vormen een gezond alternatief voor het verkrijgen van voldoende calcium in de voeding als u niet van zuivelproducten kunt genieten omdat u lactose-intolerant bent. Sommige individuen kunnen de suiker, lactose, niet verteren, vanwege een gebrek aan het noodzakelijke enzym om het te metaboliseren. Er is geen remedie voor lactose-intolerantie. Als u deze aandoening heeft, kunt u uw symptomen onder controle houden door calcium uit alternatieve bronnen te halen, zoals donkere bladgroenten zoals boerenkool en boerenkool, volgens de Cleveland Clinic.

Waarschuwingen

 1. Hoewel u misschien niet denkt dat voorzichtigheid nodig is voor het eten van bepaalde voedingsmiddelen, kunnen boerenkool en boerenkool gezondheidsproblemen veroorzaken als u een bloedverdunner zoals warfarine gebruikt. De reden is hun vitamine K-gehalte. Hoewel een goede bron van calcium, zijn deze groenten uitstekende bronnen van vitamine K. Deze voedingsstof is essentieel voor een goede bloedstolling. Personen die warfarine gebruiken, moeten hun vitamine K-inname echter controleren vanwege een verhoogd risico op bloedingen. Beide bevatten ruim boven de ADH van 90 microgram voor vrouwen en 120 microgram voor mannen. Het Linus Pauling Institute beveelt aan om dagelijks niet meer dan 90 tot 120 microgram vitamine K te consumeren en grote schommelingen in de inname te vermijden als u een bloedverdunner gebruikt. Boerenkool en boerenkool zijn ook rijk aan oxalaat. Oxalaten zijn samen met calcium de primaire mineralen in nierstenen. Als je gevoelig bent voor stenen, is er een kans dat je je inname van voedingsmiddelen met veel oxalaat zou moeten beperken, volgens de University of Wisconsin School of Public Health. Neem in dit geval contact op met uw arts voordat u boerenkool en boerenkool aan uw dieet toevoegt.

 2. Hoewel u misschien niet denkt dat voorzichtigheid nodig is voor het eten van bepaald voedsel, kunnen boerenkool en boerenkool gezondheidsproblemen veroorzaken als u een bloedverdunner zoals warfarine gebruikt. De reden is hun vitamine K-gehalte. Hoewel een goede bron van calcium, zijn deze groenten uitstekende bronnen van vitamine K. Deze voedingsstof is essentieel voor een goede bloedstolling. Personen die warfarine gebruiken, moeten hun vitamine K-inname echter controleren vanwege een verhoogd risico op bloedingen. Beide bevatten ruim boven de ADH van 90 microgram voor vrouwen en 120 microgram voor mannen. Het Linus Pauling Institute beveelt aan om dagelijks niet meer dan 90 tot 120 microgram vitamine K te consumeren en grote schommelingen in de inname te vermijden als u een bloedverdunner gebruikt. Boerenkool en boerenkool zijn ook rijk aan oxalaat. Oxalaten zijn samen met calcium de primaire mineralen in nierstenen. Als je gevoelig bent voor stenen, is er een kans dat je je inname van voedingsmiddelen met veel oxalaat zou moeten beperken, volgens de University of Wisconsin School of Public Health. Neem in dit geval contact op met uw arts voordat u boerenkool en boerenkool aan uw dieet toevoegt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407