Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het derde trimester van de zwangerschap

Wat is het derde trimester?

 1. Een zwangerschap duurt ongeveer 40 weken. De weken zijn gegroepeerd in drie trimesters. Het derde trimester omvat weken 28 tot en met 40 van een zwangerschap.

 2. Het derde trimester kan zowel fysiek als emotioneel uitdagend zijn voor een zwangere vrouw. De baby wordt aan het einde van week 37 als volwaardig beschouwd en het is slechts een kwestie van tijd voordat de baby wordt geboren. Onderzoek en begrip van wat je kunt verwachten tijdens het derde trimester kan helpen om eventuele angstgevoelens tijdens de laatste fasen van je zwangerschap te verminderen.

Gebeurt er met het lichaam van een vrouw tijdens het derde trimester?

 1. In het derde trimester kan een vrouw meer pijnen, pijn en zwelling ervaren terwijl ze haar baby om zich heen draagt. Een zwangere vrouw kan ook angstig worden over haar bevalling.

 2. Andere gebeurtenissen die tijdens het derde trimester plaatsvonden, zijn onder meer:

 3. Bel onmiddellijk uw arts als u last hebt van:

Gebeurt er met de foetus tijdens het derde trimester?

 1. Rond week 32 zijn de botten van uw baby volledig gevormd. De baby kan nu zijn ogen openen en sluiten en licht voelen. Het lichaam van de baby begint mineralen zoals ijzer en calcium op te slaan.

 2. Tegen week 36 moet de baby rechtop staan. Als de baby niet in deze positie komt, kan uw arts proberen de positie van de baby te verplaatsen of aanbevelen dat u bevalt door een keizersnede. Dit is wanneer de arts een snee maakt in de buik en baarmoeder van de moeder om de baby te bevallen.

 3. Na week 37 wordt uw baby als volwaardig beschouwd en zijn organen klaar om zelfstandig te functioneren. Volgens het Office on Women's Health is de baby nu ongeveer 19 tot 21 centimeter lang en weegt hij waarschijnlijk tussen de 6 en 9 pond.

Bij de dokter?

 1. U zult uw arts vaker ontmoeten tijdens het derde trimester. Rond week 36 kan uw arts een groep B streptest uitvoeren om te testen op een bacterie die zeer schadelijk kan zijn voor een baby. Uw arts zal u antibiotica geven als u positief test.

 2. Uw arts zal uw voortgang controleren met een vaginaal onderzoek. Je baarmoederhals wordt dunner en zachter naarmate je je vervaldatum nadert om het geboortekanaal te helpen openen tijdens het geboorteproces.

Kunt u gezond blijven tijdens het derde trimester?

 1. Het is belangrijk om te weten wat u moet doen en wat u moet vermijden tijdens de zwangerschap om voor uzelf en uw ontwikkelende baby te zorgen.

 2. Wat te doen:

 3. Wat te vermijden:

 4. Als u moet reizen, strek dan uw benen en loop minstens elk uur of twee rond.

Kunt u zich voorbereiden op de geboorte tijdens het derde trimester?

 1. Als u dit nog niet hebt gedaan, neemt u een beslissing over waar u van plan bent uw kind te bevallen. Deze last-minute voorbereidingen kunnen helpen de levering soepeler te laten verlopen:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407