Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het Dr. Oz Veganistisch dieet

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen

 1. Dr. Mehmet Oz, directeur van het Cardiovascular Institute and Complementary Medicine Program van het New York Presbyterian Hospital en bekroonde gastheer van "The Dr. Oz Show" zegt dat vegan worden - het elimineren van alle dierlijke producten uit uw dieet - uw risico op een hartaanval zal verlagen , obesitas en diabetes. De Academie voor voeding en diëtetiek is het daarmee eens, zolang mensen een eetplan volgen dat voldoende hoeveelheden van alle essentiële voedingsstoffen bevat. Dr. Oz's 28-daagse Vegan Challenge-dieet beweert te helpen volgers kennis te laten maken met de basisprincipes van plantaardig eten.

Basisrichtlijnen

 1. Dr. De 28-daagse Vegan Challenge van Oz bestaat uit vier fasen, die elk een week duren. De fasen - Detox, Go Faux, Smart Snacking, Veganism Meality Reality - leren volgers om geleidelijk dierlijke eiwitten te vervangen door plantaardige bronnen zoals bonen, peulvruchten, noten, zaden en soja, om geraffineerde suiker te verwijderen en de inname te verhogen van volle granen. Het plan vereist niet dat alle dierlijke producten onmiddellijk worden verwijderd; in plaats daarvan suggereert het manieren waarop je je normale voedselkeuzes kunt omwisselen voor degenen die volgens Oz beter voor je zijn. Het bevat geen instructies voor het ontwikkelen van een trainingsschema.

Vier fasen

 1. Tijdens de eerste Detox-fase van het plan van Dr. Oz eten dieters minder vlees, gevogelte en zeevruchten en verwerken ze regelmatig bonen, noten en zaden in hun maaltijden. Go Faux, de tweede week van het programma, voegt sojaproducten zoals tofu, seitan en tempeh toe aan het menu als andere hart-gezonde vleesalternatieven. De derde fase, Smart Snacking, richt zich op het opbouwen van een gewoonte om voedsel met weinig suiker en veel voedingsstoffen te eten, zoals fruit, groenten, soja, noten en sojachips in plaats van koekjes, gewone chips of andere commerciële snackproducten. In de laatste week van het plan, Veganism Meets Reality, moedigt Oz aan het veganistische voedsel dat tijdens de eerste drie weken van het programma wordt gegeten, op te nemen in je normale dieet, waarbij de nadruk ligt op het uitwisselen van producten met weinig voedingsstoffen voor gezondere, zoals quinoa voor friet.

Veganistische tips

 1. Mensen die zijn 28-daagse veganistische dieetuitdaging aangaan, moeten vermijden sterk bewerkte commerciële veganistische producten zoals vegetarische hamburgers of imitatievleesreepjes te gebruiken als vervanging voor dierlijke eiwitten in hun maaltijden, adviseert Oz. Deze producten bevatten vaak veel natrium - een typisch vegetarisch burgerpasteitje bevat bijna 400 milligram natrium, of 17 procent van de aanbevolen dagelijkse limiet van een volwassene - en worden bereid met kunstmatige ingrediënten. Oz suggereert ook om rauw veganisme te vermijden, een subset van veganisten die alleen ongekookt voedsel eten. Met een dieet dat een mengsel van rauw en gekookt veganistisch voedsel bevat, kunt u de meeste voedingsstoffen verkrijgen.

Voordelen en nadelen

 1. Oz's plan kan het mensen gemakkelijker maken zich aan te passen aan een veganistische levensstijl. In een artikel van het "American Journal of Clinical Nutrition" dat in 2009 werd gepubliceerd, werd geconcludeerd dat vegan worden waarschijnlijk de kans op een persoon met een laag cholesterolgehalte en bloeddruk verhoogt en dunner wordt. Het volgen van een strikt veganistisch dieet vereist echter een levenslange suppletie met vitamine B12, een voedingsstof die alleen voorkomt in dierlijke producten. Het kan ook leiden tot zink- en ijzertekorten. Hoewel de site van Oz veganistische recepten biedt, willen sommigen misschien een meer gestructureerde aanpak om hun eetgewoonten te veranderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407