Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het macrobiotische dieet: voors en tegens

Wat is een macrobiotisch dieet?

 1. Macrobiotica is een levensstijl die balans en harmonie benadrukt. Het omvat een rigoureus dieetplan, zachte lichaamsbeweging en gedragsveranderingen. Allen zijn gericht op het verkrijgen van een natuurlijke en rustige manier van leven. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is voor de gezondheidsclaims in verband met macrobiotica, melden veel mensen verbeterde gezondheid en een groter welzijn bij het volgen van de principes. [! 107649 => 1140 = 1!

 2. Macrobiotisch eten legt een sterke focus op natuurlijke, biologische voeding. Het pleit ook voor volledige eliminatie van chemicaliën en kunstmatige ingrediënten. Deze niet-chemische regel is van toepassing op producten voor persoonlijke hygiëne en andere producten die thuis worden gebruikt.

 3. De toegestane soorten voedsel variëren enigszins, afhankelijk van de persoon. Verschillende factoren bepalen wat u eet, waaronder uw:

Het macrobiotische dieet?

 1. Geen wetenschappelijk bewijs of onderzoek suggereert dat macrobiotisch eten ziekten kan genezen. Macrobiotisch eten kan echter voor sommige mensen gezondheidsvoordelen opleveren wanneer het wordt gebruikt als aanvullende therapie.

 2. Het macrobiotische dieet is grotendeels vegetarisch. Het beperkt aanzienlijk dierlijk vet. Om deze reden kan het voordelig zijn voor mensen die te maken hebben met hartaandoeningen en hoog cholesterol.

 3. De nadruk op groenten maakt het rijk aan fyto-oestrogenen. Dit zijn natuurlijk voorkomende chemische verbindingen die in planten worden gevonden. Fyto-oestrogenen kunnen bij sommige vrouwen helpen de hoeveelheid oestrogeen in de bloedsomloop te verlagen. Volgens een studie uit 2001 kan dit het risico op borstkanker verminderen. Bijgewerkt onderzoek moet worden gedaan om deze bevindingen te bevestigen of te ontkennen.

 4. Macrobiotisch eten kan ook nuttig zijn voor sommige mensen met diabetes. Dit komt omdat het suikerachtig voedsel en frisdrank volledig uit het dieet verwijdert. Dit dieet legt ook een sterke nadruk op volle koolhydraten met volle koolhydraten. Hoewel volle granen minder invloed hebben op de bloedsuikerspiegel dan bewerkte koolhydraten, is dit misschien niet aan te raden voor alle mensen met diabetes. Een onderzoek uit 2014 bevestigt echter dat een macrobiotisch dieet voordeliger is dan een standaarddieet voor mensen met diabetes.

Welke voedingsmiddelen zijn inbegrepen?

 1. Macrobiotisch eten is sterk afhankelijk van de consumptie van hele, organische granen. Volle granen maken meestal ongeveer 50 procent uit van de dagelijkse voedselinname van elke persoon. Goede voorbeelden zijn:

 2. Hele granen worden de voorkeur gegeven boven volkoren pasta's en broden. Dat gezegd hebbende, dit soort bewerkte levensmiddelen is in kleine hoeveelheden toegestaan.

 3. Bepaalde groenten die lokaal worden verbouwd en in het seizoen moeten ongeveer een derde van uw dagelijkse voedselinname uitmaken. Groenten die je dagelijks kunt eten zijn onder andere:

 4. De rest van uw dagelijkse voedselinname kan zijn:

 5. Technieken voor het bereiden van voedsel, inclusief stomen of bakken, worden aanbevolen.

 6. Soep van de volgende ingrediënten kan ook dagelijks worden gebruikt:

Beperkt of vermeden?

 1. Sommige voedingsmiddelen kunnen af ​​en toe of een paar keer per week worden gegeten. Waaronder:

 2. De volgende biologische voedingsmiddelen zijn bedoeld om zeer zelden of slechts een paar keer per maand te worden gegeten:

 3. Te elimineren voedingsmiddelen zijn onder meer:

 4. U moet gericht, doordacht en langzaam eten zonder afleiding, zoals de televisie. Je moet alleen voedsel eten om de honger te stillen, en je moet het vaak kauwen totdat het bijna vloeibaar is. Je moet water of andere dranken drinken, zoals paardebloemwortelthee, bruine rijstthee en granen, alleen om de dorst te stillen.

Nadelen van het macrobiotische dieet?

 1. Ondanks de mogelijke voordelen is macrobiotisch eten niet voor iedereen geschikt. Als u van gekruid eten houdt of niet kunt leven zonder dat eerste kopje koffie of af en toe een margarita, vindt u het macrobiotische dieet misschien te beperkend. Het is ook topzwaar in voedingsmiddelen die veel zout bevatten. Dit is over het algemeen niet ideaal voor mensen met hoge bloeddruk of nierziekte.

 2. Voor sommige mensen veroorzaakt macrobiotisch eten een te hoge afname van lichaamsvet. Omdat het dieet weinig dierlijk vet, fruit en zuivel bevat, kan het te weinig bieden:

 3. Mensen die zich strikt aan macrobiotisch eten houden, fronsen vaak het gebruik van multivitaminen om dit verlies aan voedingsstoffen aan te vullen.

 4. Macrobiotica wordt niet aanbevolen als vervanging voor medische zorg of traditionele therapie voor iedereen die te maken heeft met een diagnose, zoals hartaandoeningen, diabetes of kanker.

Met het macrobiotische dieet

 1. Voordat u begint met een macrobiotisch dieet, is het een goed idee om dit te controleren met uw arts of diëtist. Als u besluit het te proberen, moet u mogelijk enkele wijzigingen aanbrengen in uw keuken, inclusief uw koelkast.

 2. De manier waarop voedsel wordt gekookt en bereid, en de soorten keukengerei die worden gebruikt, zijn belangrijk. Koken in magnetrons of met elektriciteit wordt over het algemeen niet aanbevolen. Macrobiotisch koken is bedoeld als een rustige, rustgevende ervaring. Het omvat meestal het gebruik van:

 3. U moet plastic uit de keuken verwijderen en vervangen door glas of roestvrij staal.

De onderste regel

 1. Voor diegenen die voedingstekorten kunnen voorkomen, kan macrobiotisch eten gezondheidsvoordelen bieden. Gebruik het nooit als vervanging voor traditionele medische behandelingen. Mensen met specifieke medische aandoeningen, zoals kanker of obesitas, moeten de goedkeuring van een arts krijgen voordat ze beginnen. Degenen die gewoon geïnteresseerd zijn in het nastreven van een betere gezondheid, kunnen ook profiteren van de input van een arts of diëtist voordat ze beginnen.

 2. Uitchecken: 20 gezonde maaltijden met minder dan 400 calorieën >>Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407