Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het Milkfish-dieet

Houd uw visvoorgerecht gezond

 1. De melkvis, ook bekend als bandeng of bangos, is een zilverkleurige Pacifische zoutwatervis die zijn eieren legt in ondiepe kustwateren en bestand is tegen water met een laag zoutgehalte. Het is een bron van dierlijke eiwitten, B-complexvitaminen en selenium, maar het is ook een belangrijke bron van vet, verzadigd vet, cholesterol en calorieën.

Macronutriënten

 1. Een 3 oz. portie van melkvis gekookt met droge warmte bevat 162 calorieën, 22,4 g eiwit, 7,3 g vet, 2,9 g verzadigd vet, 78 mg natrium en 57 mg cholesterol, volgens berekeningen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Eiwit is goed voor ongeveer 55 procent van de calorieën en vet voor 45 procent.

Vitaminen

 1. Dezelfde portie melkvis levert 116 procent van de vitamine B 12, 44 procent van de niacine, 24 procent van de vitamine B6 en 15 procent van het pantotheenzuur dat de Food and Nutrition Board van het Institute of Medicine beveelt volwassenen aan dagelijks te consumeren. Alle vier deze vitamines zijn in water oplosbare B-complexvitaminen en spelen een vitale rol bij de stofwisseling; centrale zenuwstelsel functie; huid gezondheid; en DNA, hormoon- en rode bloedcelvorming. Milkfish bevat ook sporenhoeveelheden riboflavine, folaat en vitamine A. Milkfish bevat geen significante hoeveelheden vitamine C, D, E of K.

Mineralen

 1. Een 3 oz. portie melkvis biedt 25 procent van de fosfor en de selenium-volwassenen moeten dagelijks consumeren. Fosfor is een integraal onderdeel van de oxygenatie van rode bloedcellen en selenium is essentieel voor de schildklier en het immuunsysteem. Milkfish bevat ook sporen van calcium, ijzer, kalium en zink.

Overwegingen

 1. Een portie melkvis bevat 20 procent van het verzadigde vet, 19 procent van het cholesterol en 9 procent van het totale vet dat MayoClinic.com adviseert volwassenen zich te beperken tot elke dag. Hoewel melkvissen een aanzienlijke hoeveelheid vet bevatten, is 60 procent van het vet hart-gezond enkelvoudig onverzadigd vet, inclusief omega-3-vetzuren, die worden geassocieerd met verlaagde bloedtriglyceriden, verlaagde bloeddruk, verbeterde immuunfunctie en een verbetering van artritis symptomen.

Serveersuggesties

 1. Bereid melkvissen op dezelfde manier als andere vissen. Om uw vet- en calorie-inname te verlagen, kiest u kookmethoden die minder vet of olie vereisen, waaronder bakken, braden, stomen en grillen.

Waarschuwing

 1. Hoewel melkvis, net als alle vis, een uitstekende aanvulling is op elk goed afgerond dieet, kan geen enkel dieet dat de consumptie van één voedsel aanmoedigt met uitsluiting van anderen als gezond worden beschouwd. Het consumeren van een enkel voedingsmiddel kan snel leiden tot vitamine- en mineraaltekorten. Raadpleeg uw arts voordat u begint met een dieet voor afvallen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407