Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het rijstwafelsdieet

Overwegingen

 1. Rijstwafels worden gemaakt met de hele rijstkorrel, inclusief de zemelen, het endosperm en de kiem, dus ze bevatten alle voeding van rijst. Ze zijn vetarm en vormen een handige snack. Rijstwafels zijn gedacht dat het een snack voor een dieet is, maar ondanks hun lage calorietelling zijn ze mogelijk niet effectief voor gewichtsverlies. Rijstwafels hebben echter voordelen voor algemene en specifieke gezondheidsproblemen. Gebruik een calorieteller om de exacte voedingswaarde van rijstwafels te achterhalen.

Geschiedenis

 1. Zuidoost-Azië, dat al bijna 5000 jaar rijst verbouwt, ontwikkelde de eerste rijstcake. Met de gezondheid rage die begon in de jaren 1980, waren rijstwafels gevraagd als een vetarm tussendoortje. Van de eerste smakeloze rijsttaart, is de beschikbaarheid uitgebreid met smaken zoals appelkaneel, karamelmaïs en cheddarkaas, volgens de Quaker Company.

Rijstcake Dieet

 1. Om maximaal te profiteren van rijstwafels, eet u ze met mate om aan uw dagelijkse koolhydraatbehoeften te voldoen in combinatie met een gezond dieet van fruit, groenten en eiwitbronnen. Het vervangen van rijstwafels voor vette snacks, zoals koekjes, gebak en chips, helpt je bij het afvallen. Om rijstwafels meer vullend te maken, kun je ze smeren met vetarme toppings, zoals vetvrije slagroom of roomkaaspasta, een lepel fruitconserven of magere harde kaas. Gebruik voor een gezonde lunch twee rijstwafels als basis voor dunne plakjes deli-vlees, groene peperringen, tomaat, avocado of andere groenten en bedek met gesmolten magere-melk-mozzarellakaas.

Nutrition

 1. Een rijstcake bevat 35 calorieën - 7 procent uit vet, 8 procent uit eiwitten en 85 procent uit koolhydraten. Rijstwafels bevatten 0,4 g vezels, geen cholesterol en heel weinig suiker, volgens FatSecret-berekeningen. Nutritioneel levert een rijstcake 0,74 g eiwit, 29 mg natrium en 1 procent dagelijkse waarde voor ijzer. Bovendien bevatten rijstwafels mangaan, selenium, magnesium en tryptofaan.

Glycemische index

 1. Hoewel rijstwafels weinig calorieën bevatten, is het gemakkelijk om te veel te eten, omdat ze je niet het gevoel geven vol te zitten en je verlangen naar meer voedsel niet volledig kunnen verzadigen. De glycemische index van een voedingsmiddel is een meting van hoe snel de koolhydraten die het bevat de bloedsuikerspiegel en insulinesecretie verhoogt als het wordt verteerd. Rijstwafels hebben een hoog koolhydraatgehalte van 21 g per portie en drie cakes hebben een zeer hoge glycemische index van 100. Hoogglycemische voedingsmiddelen verhogen snel de bloedsuikerspiegel en creëren een hoge insulinebehoefte, wat kan leiden tot onomkeerbare diabetes en cardiovasculaire aandoeningen kan veroorzaken ziekte, kanker, diabetes en gewichtstoename, waarschuwt de Oregon State University. J. B. Miller en collega's van de afdeling Biochemie van de Universiteit van Sydney hebben een onderzoek uitgevoerd om de glycemische insuline-indexwaarden van verschillende rijstproducten, waaronder rijstwafels, te bepalen. De conclusie, zoals gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in 1992, was dat rijstproducten worden geclassificeerd als voedsel met een hoge GI. Daarom zijn rijstwafels geen goede keuze voor diabetici.

Vezel met laag residu

 1. Omdat rijstwafels weinig vezels bevatten, zijn ze ideaal voor diëten met weinig residuen, die bestaan ​​uit voedingsmiddelen die gemakkelijk door uw lichaam worden verteerd. Het eten van 10 tot 15 g vezels per dag zal de stoelgang helpen vertragen om aandoeningen zoals diverticulitis, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en darmontsteking te helpen. Vaak is een dieet met weinig residuen nodig na bepaalde soorten operaties, zoals een ileostomie of colostomie, volgens National Institutes of Health.

Allergieën en voedselintolerantie

 1. Granen zijn een goede bron van koolhydraten, verschillende vitamines en mineralen en vezels en bevatten weinig vet. Mensen met coeliakie vinden het echter vaak een uitdaging om voldoende granen te eten, omdat veel gluten bevatten, waardoor het immuunsysteem symptomen zoals diarree, buikpijn en een opgeblazen gevoel kan veroorzaken, legt dr. Michael Picco, M.D. van de Mayo Clinic uit. Rijstwafels bieden een goed alternatief voor glutenbevattende snacks.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407