Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het veiligste dieet wanneer u een darmobstructie heeft

Een woord over snacks

 1. Slimme keuzes maken als het gaat om uw dieet kan moeilijk zijn. Dit proces kan nog uitdagender worden wanneer bepaalde chronische en acute gezondheidsproblemen - zoals darmobstructies - optreden. Personen bij wie een darmobstructie is vastgesteld, moeten hun dieet aanzienlijk wijzigen.

Grondbeginselen van obstructie

 1. Een darmobstructie is een gedeeltelijke - of volledige - blokkade van de darm die de doorgang van de darminhoud moeilijk of zelfs onmogelijk kan maken. Hoewel een darmobstructie door een aantal factoren kan worden veroorzaakt, zijn mechanische blokkades vaak de oorzaak.

 2. Afhankelijk van de ernst van de darmobstructie, kunnen voedingsaanbevelingen aanzienlijk variëren. Personen die milde, matige of ernstige symptomen van een darmobstructie ervaren, worden over het algemeen aangemoedigd om een ​​gedeeltelijk darmobstructie dieet te volgen dat respectievelijk een dieet met weinig of weinig residuen of op basis van vocht kan bevatten. Resten bevatten vezels en andere voedingsmiddelen die de fecale output kunnen verhogen.

Dieet met weinig residuen

 1. Een dieet met weinig residuen kan het beste zijn voor degenen bij wie een darmobstructie is vastgesteld en die symptomen van darmblokkering ervaren, zoals occasionele buikkrampen, overmatig gas en een opgeblazen gevoel.

 2. Een dieet met weinig residuen wordt gebruikt om de hoeveelheid of het aantal uitgedreven ontlasting te verminderen, wat de symptomen kan verbeteren. Personen met een dieet met weinig residuen moeten geraffineerde granen, zacht of goed gekookt fruit en groenten, gemalen of goed gekookt vlees en zuivelproducten eten die vrij zijn van fruit of noten.

Minimaal restdieet

 1. Een dieet met minimale residuen wordt gebruikt om de fecale output zoveel mogelijk te verminderen en kan worden gebruikt als een "brug" tussen diëten met weinig en weinig residuen. Dit type dieet wordt over het algemeen aanbevolen voor mensen die regelmatig darmblokkadesymptomen ervaren, zoals buikpijn, krampen en een opgeblazen gevoel dat niet verdwijnt.

 2. Personen die een dieet met minimale residuen volgen, kunnen heldere, cafeïnehoudende of koolzuurhoudende dranken en vruchtensappen drinken en eieren, mals vlees en bepaalde witte granen zoals pasta, brood, zoutcrackers en havermout eten . Elke dag wordt minstens één portie citroensap aanbevolen voor personen die een dieet met minimale residuen volgen.

All Fluid Diet

 1. Personen bij wie de diagnose darmobstructie is gesteld en ernstige buikpijn, brandend maagzuur, aanzienlijk opgeblazen gevoel, misselijkheid en krampen ervaren, kunnen worden aangemoedigd om een ​​vloeibaar dieet te volgen. Zoals de naam suggereert, verbieden vloeibare diëten vast voedsel; ze geven ook weinig tot geen residu.

 2. Degenen die een vloeibaar dieet volgen, mogen alle dranken op basis van melk consumeren; verfijnde, gekookte ontbijtgranen zoals farina; fruit- en groentesap; bouillons of gezeefde soepen; pudding, vla, yoghurt en ijs; en vloeibare voedingssupplementen. Personen die een vloeibaar dieet volgen, moeten nauw samenwerken met een geregistreerde diëtist om ervoor te zorgen dat aan de voedingsbehoeften wordt voldaan.

Voedselkeuzes om blokkades te voorkomen

 1. Het is zelden dat uw dieet voedingsmiddelen bevat die darmobstructie veroorzaken, maar er zijn enkele dingen die u kunt doen om dingen in beweging te houden en mogelijk de kans op een blokkering te verkleinen. Alberta Health Services biedt suggesties over hoe u een darmblokkade kunt voorkomen, waaronder:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407