Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het verschil in braden en grillen

Stap 5

 1. Roosteren en grillen zijn nauw verwante kookmethoden, elk met behulp van indirecte droge warmte om het voedsel te koken. Beide methoden worden veel gebruikt door gezondheidsbewuste diners omdat ze tijdens het koken vet uit voedsel produceren en er geen toevoeging nodig is. Ondanks deze overeenkomsten zijn er grote verschillen tussen de twee kookmethoden.

Indirecte droge warmte

 1. Professionele koks categoriseren alle kookmethoden als "droge warmte" of "natte warmte" methoden. Droogkoken, zoals de naam al aangeeft, vindt plaats in afwezigheid van vloeistof. Koken op natte hitte vereist een vloeistof of stoom op waterbasis. Kookmethoden met droge warmte kunnen zelf op verschillende manieren worden gecategoriseerd. Een daarvan is om ze te verdelen in directe en indirecte verwarmingsmethoden. Het dichtschroeien of bakken in de pan vormt directe warmte omdat het voedsel in contact komt met het kookoppervlak. Braden en grillen zijn indirecte warmte omdat de warmte via de lucht naar uw voedsel wordt geleid.

Roosteren

 1. Traditioneel betekende roosteren koken van voedsel - meestal vlees - voor of boven een vuur of bed van kolen. In de praktijk, toen gesloten bereiken in gebruik kwamen en open haarden vervaagden, werd de term langzaam ook vlees dat in de oven werd gekookt. De oven is in wezen slechts een geïsoleerde doos en de lucht in de oven wordt verhoogd tot een vooraf ingestelde temperatuur om warmte naar het voedsel te transporteren. Als u een braadstuk begint of beëindigt, bij temperaturen tot 475 Fahrenheit, wordt het bijna net zo goed bruin als tijdens het grillen of braden.

Grillen

 1. Grillen vindt plaats boven een gas- of houtskoolvlam, waardoor het meer gemeen heeft met traditioneel open vuur dan met de moderne ovenvariëteit. In dit geval wordt het voedsel op een grill geplaatst die zich een paar centimeter boven de gasstraal of kolen bevindt, waar de intense hitte voedsel snel kookt. Grillen wordt meestal beschouwd als een gezonde en vetarme kookmethode omdat het de interne vetten van een voedingsmiddel tijdens het kookproces vrijgeeft.

Vergelijking

 1. Zowel braden als braden hebben sterke en zwakke punten. Grillen produceert rijkelijk gebruinde oppervlakken, aantrekkelijke grillsporen en voedsel met een lager vetgehalte dan eerst. De intensiteit van de gebruikte warmte maakt het echter het best geschikt voor dunne sneden zoals steaks, karbonades en kippenbouillon. Roosteren kan ook dit bruiningsniveau produceren, hoewel niet zo snel. Roosteren kan ook het vetgehalte verlagen, vooral als de braadpan een rooster heeft. Het braden vindt plaats in een langzamer tempo, dus het is mogelijk om grotere stukken te koken zonder dat ze aan de buitenkant worden verbrand of rauw in het midden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407