Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het verschil tussen braadpannen bakken

Overwegingen

 1. Braadpannen en bakvormen zijn twee nauw verwante soorten keukengerei. Vaak kunnen ze door elkaar worden gebruikt, waarbij ze elkaars functie vervullen. Het verschil tussen de twee methoden is meer een kwestie van gewoonte en traditie in tegenstelling tot iets fysieks. Het is echter mogelijk om enkele generalisaties te tekenen.

Typische braadpan

 1. Sappen en eiwitten van uw gebraden vlees koken op de pan - en zijn moeilijk te verwijderen - dus braadpannen zijn gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen schrobben. Ze zijn meestal gemaakt van aluminium of een ander metaal, hoewel ook glas en keramiek worden gebruikt. Ze zijn ontworpen om kalkoenen en andere grote stukken geroosterd vlees te bevatten, dus de meeste braadpannen hebben zijden van 2 1/2 tot 3 inch hoog om de kooksappen te bevatten. Veel braadpannen hebben een ingesprongen bodem of hebben een rooster om het gebraad boven de kooksappen te houden.

Typische ovenschaal

 1. Bakvormen zijn flexibeler qua grootte en vorm dan braadpannen. Ze zijn meestal gemaakt van glas of keramische materialen, hoewel geëmailleerd gietijzer en andere materialen ook worden gebruikt. Bakvormen kunnen rond, vierkant of langwerpig, ondiep of diep zijn, maar de meeste hebben zijden van slechts 1 of 2 inch hoog. Velen worden geleverd met een bijpassend deksel, geschikt voor gebruik in de oven of de koelkast.

Verschillen

 1. Braadpannen variëren sterk in grootte, maar zelfs een kleine kan voldoende groot gebraad bevatten om een ​​klein gezin te voeden, of kan een of twee kippen bevatten. Bakvormen zijn meestal kleiner, omdat zelfs grote stoofschotels kleiner zijn dan een kalkoen op ware grootte. Braadpannen bevatten meestal een rooster, terwijl bakvormen dat niet doen. Bakvormen hebben meer kans op een deksel. Braadpannen hebben ook meer kans op een antiaanbaklaag, of het nu gaat om email of een modern polymeer.

Gebruikt

 1. Het belangrijkste gebruik van een braadpan is het braden van voedsel. Niets belet echter dat iemand wordt gebruikt als een oversized ovenschaal om een ​​grote cake, braadpan of bijgerecht te bereiden. Als uw pan niet is voorzien van een deksel, kan deze worden geïmproviseerd met aluminiumfolie. Bakvormen hebben een breder scala aan toepassingen; ze kunnen dienen als kleine ramekins voor een portie crème brulee of containers voor de grootste ovenschotels. Ze verwarmen meestal sneller dan metalen pannen en houden hun warmte beter vast, dus soms is het nodig om de oventemperaturen aan te passen. Een ovenschaal kan ook worden gebruikt voor het braden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407