Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het watermeloendieet: werkt het, mogelijke risico's en meer

Overzicht

 1. Het kan u helpen gewicht te verliezen, ontstekingen te verminderen en uw lichaam te ontdoen van gifstoffen - of dat is tenminste wat het internetgesprek volgens u zou willen hebben. Net als andere extreme diëten en reinigingen, maakt het watermeloendieet grote beloften. Maar levert het op?

Hoe het werkt

 1. Er zijn een paar versies van het watermeloendieet. De meest populaire is een soort reiniging. Het gaat om een ​​relatief korte (maar strikte) ontberingsperiode, gevolgd door een terugkeer naar uw normale dieet.

 2. Tijdens de eerste fase eten dieters niets anders dan watermeloen. Deze fase duurt meestal drie dagen. Je kunt elke dag het equivalent van één grote watermeloen consumeren. Nogmaals, de bijzonderheden van dit dieet verschillen per bron.

 3. Daarna gaan sommige mensen terug naar hun normale dieet. Anderen voegen geleidelijk andere voedingsmiddelen toe aan hun dieet. In één variant kunt u bijvoorbeeld elke dag twee lichte maaltijden eten en watermeloen als snack eten.

Wat de expert zegt

 1. Volgens voedingsadviseur Jessica Marcus, MS, RD, CDN spreken deze soorten diëten mensen aan omdat ze veel structuur hebben, maar slechts een korte verplichting vereisen.

 2. "In tegenstelling tot voedingsgewoonten, geeft de eindige tijdsperiode van het watermeloendieet lijners een realistisch, haalbaar doel", zegt ze. "We hebben meer kans om onszelf vrijwillig te straffen als we weten dat het maar voor een paar dagen is."

 3. Watermeloen als belangrijkste verkoopargument doet geen pijn, zegt Marcus. "We geven meer kans op een dieet als het betekent dat we de hele dag iets eten waar we van houden."

 4. Voor de meeste mensen is watermeloen goed voor u. Naast de voedingswaarde biedt het ook veel water.

 5. "Het watermeloendieet is eigenlijk meer een reinigingsmiddel dat afhankelijk is van het feit dat watermeloen meer dan 90 procent water bevat", legt Marcus uit. "Het bevat dus weinig calorieën en bevat wat vitamines en mineralen. Het is hydraterend, verfrissend en kan je helpen je vol te voelen, althans tijdelijk."

Watermeloen

 1. Een kopje watermeloen met veel voedingsstoffen bevat slechts 46 calorieën en zit boordevol met de volgende vitamines, evenals vele andere:

 2. Watermeloen is ook een goede bron van lycopeen. Deze antioxidant heeft een aantal voordelen en kan helpen beschermen tegen hartziekten, kanker en andere aandoeningen.

 3. Watermeloen bevat ook meer citrulline dan enig ander voedsel. Het aminozuur citrulline is het meest opmerkelijk vanwege zijn rol in vaatverwijding en een goede bloedstroom. Citrulline ontleent zijn naam eigenlijk aan de Latijnse term voor watermeloen, Citrullus lanatus.

 4. Watermeloenzaden zijn een verrassend goede snack, gemakkelijk te braden en vol ijzer en magnesium. Zelfs de schil is goed voor je en eetbaar! Leer hier alles over de voordelen.

Het dieet

 1. Voordat u watermeloenen gaat inslaan, biedt Marcus ook enkele waarschuwende woorden. Het beperkende karakter van het dieet laat mensen zonder enige eiwitbron, legt ze uit.

 2. Daarom kan ze het dieet niet aanbevelen aan kinderen, zwangere vrouwen of iemand met een gezondheidstoestand die een speciaal dieet vereist (zoals diabetes) of een persoon met een aangetaste immuunfunctie. . Ze voegt eraan toe dat het, net als alle flash-diëten, geen oplossing voor de lange termijn is.

 3. "Studie na studie toont aan dat deze rage-diëten op de lange termijn niet werken," zegt ze. "Zodra de dieetperiode voorbij is, vallen mensen in hun oude gewoonten, herwinnen het gewicht en zoeken naar het volgende dieet om een ​​proefrit te maken."

 4. Het is belangrijk op te merken dat watermeloen geen vet bevat, wat een essentiële voedingsstof is, net als eiwit. Mensen met gezondheidsproblemen die een speciaal dieet nodig hebben, zoals diabetes, moeten het watermeloendieet vermijden. "

Takeaway

 1. Voor gezonde lijners, enig optimisme: "Over het algemeen ben ik geen voorstander van extreme, beperkende diëten en reinigt dit", zegt Marcus. "Maar als je over het algemeen gezond bent, is het onwaarschijnlijk dat het schadelijk is als je het een paar dagen volgt. Als je een plan hebt om door te gaan met je inspanningen om af te vallen zodra het dieet voorbij is, en het enige dat je nodig hebt is een kleine jumpstart, dan ga ervoor."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407