Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het zeewiersalade-dieet

Paneer

 1. Zeewier biedt het lichaam een ​​scala aan gezondheidsvoordelen vanwege het gehalte aan essentiële mineralen, volgens The Best of Raw Food online. Zeewier wordt vaak beschouwd als een "oeroud super voedsel" en werd door de geschiedenis heen gebruikt om gezondheid en levensduur te bevorderen. Zeewier is beschikbaar in supplementvorm wanneer er geen voedselvorm beschikbaar is, maar een manier om de gezondheidsvoordelen van zeewier te verkrijgen is in een zeewiersalade. Raadpleeg een voedingsdeskundige voor volledige informatie over zeewier.

Voedingswaarden

 1. Mensen eten al jaren zeewier om de optimale voeding te verkrijgen. Volgens de Best of Raw Food online bevat zeewier een schat aan mineralen, waaronder jodium, calcium, magnesium en ijzer, evenals vitamine A, B en C, eiwitten, vezels, alfa-linolzuur en meer. Zeewier bevat meer vitamine C dan het oranje fruit en is een van de rijkste plantaardige bronnen van calcium. Het regelmatig eten van zeewiersalade zal je lichaam ook verrijken met belangrijke polysachariden, die kunnen helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en diabetes, evenals het verbeteren van de leverfunctie en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.

Voordelen

 1. De voedingswaarde van zeewiersalade biedt uw lichaam verschillende gezondheidsvoordelen. Het natuurlijke jodium in zeewier helpt de schildklierfunctie gezond te houden, volgens het beste van Raw Food online. Zeewier dient als een natuurlijk antiviraal, antibacterieel en ontstekingsremmend middel, dat effectief is voor het behoud van een optimale gezondheid. Het vitamine- en mineralengehalte van zeewiersalade kan helpen de gezondheid van uw haar, gehoor, geheugen, huid, gezichtsvermogen en tanden te verbeteren en te behouden. De extra voedingsstoffen kunnen ook de gezondheid van uw immuunsysteem ten goede komen, het cholesterolgehalte stabiliseren, een gezonde bloeddruk ondersteunen en helpen bij een goede spijsvertering. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor de volledige gezondheidsvoordelen van zeewier.

Recipe

 1. Zeewier wordt vaak gegeten in sushi (nori) of kan worden verwerkt tot een voedzame salade, volgens de Best Raw of Food online. Een recept voor zeewiersalade bevat een rauwe versie die suiker vervangt door stevia en rijstazijn door citroensap. Dit recept vraagt ​​ook om niet-gepasteuriseerde sojasaus genaamd tamari, voor toegevoegde voedingswaarde. Het recept wordt gemaakt met zeewier, stevia, rauwe sesamolie, sesamzaadjes, tamari en citroensap. De dressing wordt gemaakt door stevia, olie, soja en citroensap te combineren. Meng vervolgens het zeewier met de dressing, strooi er sesamzaadjes over en geniet ervan.

Vetblokkerende effecten

 1. Het eten van zeewiersalade kan ook je vetbestrijdende vermogen ten goede komen, omdat de vezel in zeewier mogelijk meer dan 75 procent van de vetopname blokkeert, volgens DivineCaroline online. De vezel in zeewier, alginaat genaamd, kan ervoor zorgen dat je lichaam geen afbraak van voedingsstoffen meer binnenkrijgt. Deze zeewiervezel kan vet zelfs effectiever blokkeren dan 60 andere soorten natuurlijke vezels en bepaalde medicijnen. Deze claims zijn niet medisch of wetenschappelijk bewezen, dus raadpleeg uw zorgverlener voor meer informatie over alginaat en de effecten ervan.

Forms

 1. Zeewiersalade is een effectieve maaltijd voor gewichtsverlies, terwijl het ook uw lichaam voorziet van essentiële vitamines en mineralen. Voor degenen die niet genieten van zeewiersalade in de vorm van dit recept, zijn er ook een aantal andere manieren om zeewiersalade te eten. Volgens A 2 Z van Gezondheid, Schoonheid en Fitness online, verkopen verschillende gezondheidswinkels en Aziatische supermarkten zeewier in verschillende vormen. In gedroogde vorm kan het worden toegevoegd aan rauwe groentesalade of verkruimeld en bestrooid over salade als smaakmaker. Gedroogde zeewierreepjes of -bladen kunnen ook als snack worden gegeten en zeewier kan samen met een vers, rauw groentesap worden gegeten. Raadpleeg uw voedingsdeskundige of kruidenier voor meer informatie over vormen van zeewiersalade.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407