Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hidradenitis Suppurativa Dieet: voedingsmiddelen om te eten en voedingsmiddelen om te vermijden

Overzicht

 1. Hidradenitis suppurativa, of acne inversa, is een huidaandoening. Het beïnvloedt de delen van uw lichaam met zweetklieren, zoals uw oksels. Deze aandoening kan diepe, ontstoken huidletsels of zweren veroorzaken die op kookt kunnen lijken.

 2. Hidradenitis suppurativa ontwikkelt zich meestal na de puberteit en kan genetisch zijn. Het komt drie keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

 3. Hoewel het vermijden van deze aandoening moeilijk is, zijn er verschillende manieren om de symptomen te verzachten en opflakkeringen te voorkomen. Uw arts kan behandelingen zoals antibiotica, laserbehandelingen of een operatie aanbevelen.

 4. Obesitas of gewichtstoename kan deze aandoening veroorzaken of verergeren. Het is ook gekoppeld aan ontstekingen en hormoonveranderingen. Een uitgebalanceerd dieet, veel beweging en andere levensstijlveranderingen kunnen u helpen een gezond gewicht te bereiken.

 5. Het voedsel dat u eet, heeft ook invloed op opflakkeringen. Bepaalde voedingsmiddelen helpen huidontstekingen te verminderen en hormonen in evenwicht te brengen.

 6. Als bonus is eten om symptomen van hidradenitis suppurativa te voorkomen goed voor uw algehele gezondheid. Het handhaven van een gezond voedingspatroon om opflakkeringen van de huid te helpen verminderen is vergelijkbaar met het eten van een uitgebalanceerd dieet om chronische aandoeningen zoals diabetes en hartaandoeningen te voorkomen. [! 105391 => 1130 = 2!

 1. Melk en andere zuivelproducten kunnen het niveau van bepaalde hormonen verhogen die leiden tot symptomen van hidradenitis suppurativa. Koemelk kan ook een ontsteking veroorzaken. Klinisch onderzoek bevestigt dat het, om opflakkeringen te voorkomen, het beste is om alle zuivelproducten te vermijden, waaronder:

 2. Suikerachtig voedsel en geraffineerde, eenvoudige koolhydraten kunnen een piek in bloedglucose veroorzaken. Dit kan ontstekingen veroorzaken en symptomen veroorzaken. Vermijd eenvoudige koolhydraten en voedingsmiddelen die veel suikers bevatten:

 3. Een kleine studie wees uit dat biergist een trigger kan zijn voor hidradenitis suppurativa. Dit kan gebeuren omdat de gist een reactie in uw immuunsysteem veroorzaakt. Controleer uw voedseletiketten en vermijd alles dat dit ingrediënt kan bevatten, waaronder:

 4. Andere levensstijlfactoren die symptomen veroorzaken of verergeren, zijn onder meer:

Die de symptomen van hidradenitis suppurativa kan helpen

 1. Voedingsmiddelen met veel vezels helpen de bloedsuikerspiegel en hormoonspiegels in evenwicht te houden. Vezel helpt je ook om je sneller vol te voelen en vermindert ongezond hunkeren naar voedsel. Dit kan u helpen een gezond gewicht te behouden. Vervang eenvoudige, suikerachtige koolhydraten door hele voedingsmiddelen en complexe koolhydraten, zoals:

 2. Onderzoek toont aan dat omega-3-vetzuurproducten kunnen helpen om ontstekingen in uw lichaam te verminderen. Dit kan ontstoken zweren voorkomen of verzachten.

 3. Verder onderzoek is nodig naar de voordelen van omega-3-vetzuren voor hidradenitis suppurativa, maar deze gezonde vetten zijn ook goed voor je hart, bloedvaten en hersenen. Probeer ze aan uw dieet toe te voegen door te eten:

 4. Als u een zoetekauw bent, kunt u nog steeds af en toe genieten van desserts en zoete dranken. Kies voedingsmiddelen en dranken gemaakt met natuurlijke zoetstoffen die de bloedsuikerspiegel niet drastisch verhogen.

 5. Natuurlijke zoetstoffen zoals deze helpen bij het vervangen van tafelsuiker en andere calorierijke zoetstoffen in uw dieet:

Diëten en hidradenitis suppurativa

 1. Diëten voor hidradenitis suppurativa zijn populair geworden. Ze omvatten het auto-immuunprotocol en de Whole30-diëten.

 2. Sommige volwassenen met hidradenitis suppurativa rapporteren goede resultaten met deze diëten. Dit kan zijn omdat deze diëten voedingsmiddelen zoals zuivel en geraffineerde koolhydraten beperken waarvan klinisch bewezen is dat ze symptomen veroorzaken.

 3. Sommige diëten kunnen echter extreem en beperkend zijn. Er is weinig medisch bewijs dat het paleodieet werkt en de langetermijneffecten niet bekend zijn.

 4. Vermijd drastische wijzigingen of beperkende diëten, ongeacht hoe populair ze lijken. Ze zijn mogelijk niet duurzaam of bieden alle dagelijkse voedingsstoffen die je nodig hebt.

Om mee te nemen

 1. Medisch onderzoek heeft bevestigd dat obesitas en gewichtstoename verband houden met hidradenitis suppurativa. Praat met uw arts over een plan voor gewichtsverlies en uw triggerfood.

 2. Er is geen remedie voor deze aandoening. Medische behandeling is noodzakelijk samen met gezonde levensstijlkeuzes. Behandelingen zoals medicatie, lasertherapie en beschermende siliconenverbanden kunnen terugkerende huidirritatie, pijn en zwelling helpen verlichten.

 3. Verder onderzoek is nodig naar hoe uw dieet kan helpen bij de behandeling van hidradenitis suppurativa. Een eliminatiedieet kan u helpen erachter te komen of een bepaald voedingsmiddel een trigger voor u is. Een diëtist kan u helpen met dit plan.

 4. Verwijder één soort voedsel per keer, zoals zuivel of eenvoudige koolhydraten, een maand of langer uit uw dieet. Noteer eventuele wijzigingen in symptomen. Voeg het voedsel vervolgens langzaam toe aan je dieet. Controleer op symptomen en bespreek eventuele veranderingen met uw arts.

 5. Houd er rekening mee dat voedingsveranderingen tot enkele maanden kunnen duren om enige verbetering aan te tonen. Maak van uw nieuwe dieet een onderdeel van uw levensstijl. Dan wordt het een dagelijkse keuze en geen tijdelijk dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407