Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hij Shou Wu (Fo-Ti): voordelen, dosering en bijwerkingen

De onderste regel

 1. Hij Shou Wu is een populair kruidenmiddel, gebruikelijk in de traditionele Chinese geneeskunde.

 2. Het wordt gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen en is gekoppeld aan een aantal gezondheidsvoordelen, zoals gezond ouder worden, een lange levensduur en viriliteit.

 3. Ondanks het wijdverbreide gebruik ervan, is dit kruid onder de loep genomen omdat het ernstige bijwerkingen kan veroorzaken, zoals leverschade (1).

 4. Dit artikel bespreekt He Shou Wu, de mogelijke voordelen, bijwerkingen en dosering.

Wat is hij Shou Wu?

 1. Hij Shou Wu is een Chinees kruidengeneesmiddel, afgeleid van de Polygonum multiflorum Thunb-plant (2).

 2. De naam "He Shou Wu" betekent "de zwartharige Mr. He". Er wordt gezegd dat de remedie werd genoemd vanwege de transformationele, jeugdherstellende effecten die het had op "Mr. He" toen hij het kruid ontdekte.

 3. Het wordt ook wel Chinese duizendknoop genoemd en in Amerika bekend als Fo-Ti.

 4. Deze populaire kruidenremedie wordt wereldwijd gebruikt - vaak om een ​​goede gezondheid en viriliteit te bevorderen, en om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen (2).

 5. De plant zelf is een soort wijnstok. Eenmaal geoogst, worden de bladeren, wortels en wortelknollen gescheiden en gecombineerd met andere ingrediënten om remedies te creëren om verschillende kwalen te behandelen.

Waarvoor gebruikt hij Shou Wu?

 1. Hij Shou Wu is een veelzijdig kruid in de traditionele Chinese geneeskunde.

 2. Veel mensen nemen het om de algemene goede gezondheid te bevorderen, vooral op oudere leeftijd (3).

 3. Dit kruid wordt echter ook gebruikt voor de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen, zoals diabetes, haarverlies, hartaandoeningen, constipatie en kanker (3).

Is het effectief?

 1. Bij laboratoriumtests is aangetoond dat He Shou Wu en zijn verbindingen biologische activiteit hebben. Dit geeft aan dat het een aantal gezondheidsvoordelen kan bieden.

 2. In feite heeft He Shou Wu in reageerbuizen aangetoond ontstekingsremmende, antidiabetische, antibacteriële en antitumorale effecten te hebben (2).

 3. De biologische verbindingen in He Shou Wu kunnen ook een positief effect hebben op het cholesterolgehalte in het bloed en de omstandigheden verbeteren die worden veroorzaakt door een leeftijdgerelateerde achteruitgang van het zenuwstelsel, zoals Alzheimer (2).

 4. Uit reageerbuisstudies blijkt echter niet of deze verbindingen effectief zijn bij mensen, en onderzoek bij mensen is beperkt en over het algemeen van slechte kwaliteit.

 5. Dit betekent dat het meeste bewijs voor He Shou Wu uit anekdotes komt.

 6. Momenteel is het onmogelijk om op betrouwbare wijze te weten of He Shou Wu effectief is in het behandelen van de aandoeningen waarvan wordt beweerd dat het helpt (2).

Hoeveel moet u nemen?

 1. De hoeveelheid He Shou Wu die u moet nemen, hangt af van een aantal factoren, waaronder uw reden om het te gebruiken, evenals uw leeftijd en gezondheidstoestand.

 2. Er is echter onvoldoende bewijs om aanbevelingen te doen voor een effectieve dosis van dit kruidengeneesmiddel.

 3. Er zijn meer studies van hoge kwaliteit nodig om te bepalen hoeveel hij Shou Wu je misschien nodig heeft om verschillende gezondheidsproblemen te verbeteren. [! 3721 => 1140 = 5!

 4. Over het algemeen is met de momenteel beschikbare informatie een veilige dosering van dit kruid onbekend.

Bijwerkingen en risico's

 1. Hoewel hij Shou Wu een populair kruidengeneesmiddel is, zijn bijwerkingen en risico's opgemerkt.

 2. Anekdotisch omvatten algemene bijwerkingen diarree, misselijkheid, buikpijn en braken.

 3. Het meest opvallend - hoewel zeldzaam - is gekoppeld aan gevallen van leverschade. De overgrote meerderheid van de mensen die deze bijwerking ervaren, zijn hersteld met de behandeling. Toch zijn enkele gevallen van chronische leverziekte en overlijden geregistreerd (1, 4).

 4. Het is momenteel onduidelijk waarom sommige mensen leverschade oplopen tijdens het gebruik van dit kruid. Verwerkt Hij Shou Wu is misschien veiliger in vergelijking met zijn ruwe vorm, maar dit is niet getest bij mensen (5).

 5. De meeste mensen die kruidengeneesmiddelen gebruiken - inclusief He Shou Wu - doen dit in overeenstemming met de instructies van de fabrikanten (3).

 6. Het risico op leverbeschadiging kan echter toenemen bij langdurig gebruik, vooral bij hogere doses. Dit is te zien in onderzoeken bij mensen die leverletsel ontwikkelden bij het gebruik van He Shou Wu.

 7. Degenen die doses van minder dan 12 gram per dag consumeerden, hadden gemiddeld 60 dagen nodig om de aandoening te ontwikkelen, terwijl degenen die met doses hoger dan 12 gram een ​​leverletsel ontwikkelden met een gemiddelde van 30 dagen (3).

 8. Omdat een veilige dosering onbekend is, adviseerde een recente beoordeling voorzichtig te zijn. Vanwege het risico op leverschade, werd het aanbevolen om He Shou Wu zonder medisch toezicht te vermijden - vooral bij hogere doses en gedurende lange tijd (3).

 9. Van Shou Wu wordt ook gedacht dat hij oestrogeen in het lichaam nabootst (6).

 10. Dit betekent dat u voorzichtig moet zijn met het nemen van dit kruid als u een gezondheidstoestand heeft of heeft gehad die aan dit hormoon is gekoppeld, zoals oestrogeengerelateerde borstkanker.

De onderste regel

 1. Hij Shou Wu (Fo-Ti) is een kruidenmiddel dat wordt gebruikt om gezond ouder worden te bevorderen en aandoeningen zoals hartaandoeningen, diabetes en kanker te behandelen.

 2. Toch is er onvoldoende bewijs om de effectiviteit ervan te ondersteunen en is er geen veilige dosering vastgesteld.

 3. Bovendien is de remedie gekoppeld aan ernstige bijwerkingen zoals leverschade.

 4. Om uw risico te minimaliseren, moet u contact opnemen met uw arts voordat u begint met het nemen van kruidensupplementen, waaronder He Shou Wu.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407