Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe beïnvloedt eten in de klas kinderen op school?

Iets om te overwegen

 1. Als u ooit hebt geprobeerd een taak op een lege maag te voltooien, begrijpt u het kritieke verband tussen voeding en concentratie. Ondanks dat studies een direct verband aantonen tussen gezond eten en focus op leren, verlaten veel studenten 's ochtends het huis met rommelende magen of slaan ze de lunch over in de hoop de hele dag snacks binnen te sluipen. Desondanks dwingen wijdverbreide allergieën, stijgende zwaarlijvigheid en bezuinigingen op sommige schooldistricten om het eten en drinken in de klas toe te staan, terwijl andere scholen gezond snoepen kunnen aanmoedigen om het leren te bevorderen.

Negatief effect: allergieën

 1. Levensbedreigende pinda-allergieën zijn meestal de belangrijkste reden waarom scholen voedsel in de klas verbieden. Volgens het National Peanut Board treffen alle soorten voedselallergieën ongeveer 4 tot 6 procent van de schoolgaande kinderen. Terwijl sommige studenten huiduitslag of maagpijn krijgen door blootstelling aan noten, kunnen andere studenten anafylaxie ervaren, een systemische lichamelijke reactie die mogelijk levensbedreigend kan zijn. Omdat nooteiwitten vaak voedsel in ander voedsel zijn, hebben schooldistricten in het hele land drastische maatregelen genomen om alle voedsel in de klas te elimineren.

Negatief effect: afleiding en puinhoop

 1. Als je ooit hebt geprobeerd je te concentreren of een film te kijken terwijl iemand dicht bij je zat te knagen aan een knapperige snack, weet je hoe storend voedsel kan zijn. Dit is nog een reden waarom scholen de neiging hebben om het eten in de klas te verbieden. De geuren van bepaald voedsel kunnen sommige studenten storen, of de hongergevoel versterken bij andere studenten zonder snack. Bovendien kan eten in de klas rommel veroorzaken en het leerproces verstoren.

Positief effect: energie en focus

 1. Door studenten een korte pauze te gunnen om een ​​gezond tussendoortje te eten, kan de concentratie worden gestimuleerd en vermoeide studenten weer worden gestimuleerd. Snackpauzes kunnen vooral nuttig zijn voor middelbare scholieren die een blokschema volgen, ongewoon lange lesperioden hebben, zoals labs, of die late lunches eten. Bovendien kunnen door school gesponsorde ontbijten of snackpauzes studenten helpen beter te presteren op gestandaardiseerde tests.

Positief effect: kameraadschap

 1. Klassepartijen met eten kunnen gezond leren bevorderen en interactie met anderen stimuleren. Het vieren van de verjaardag van een student met cupcakes of andere lekkernijen kan studenten bijvoorbeeld helpen zich welkom en enthousiast te voelen om deel uit te maken van een klas. Voor oudere studenten kan het voorbereiden van een themafeest als een klassenproject, zoals een feest dat verband houdt met een roman die in de klas wordt gelezen, studenten in staat stellen creatief te denken tijdens het leren en plezier maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407