Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe beïnvloedt het eten van een gezond ontbijt de manier waarop iemands lichaam in de ochtend werkt?

Wat te eten

 1. Een uitgebalanceerd ontbijt zorgt voor een betere ochtend en het speelt een belangrijke rol in de algehele kwaliteit van uw dieet en uw dag. Het eten van een gezonde ochtendmaaltijd helpt uw ​​lichaam optimaal te functioneren, zowel fysiek als mentaal. Om de positieve voordelen van een gezond ontbijt in de ochtend voor uw lichaam beter te begrijpen, moet u ook rekening houden met de gevolgen van het overslaan van het ontbijt.

Factoren

 1. Naast het leveren van energie om uw ochtendactiviteiten te voeden, helpt het eten van een uitgebalanceerd ontbijt u om voldoende vezels in uw dieet te krijgen, uw gewicht te beheersen en de bloedsuikerspiegel weer normaal te maken na een nacht vasten. Optimaal moet uw ontbijt een magere eiwitbron bevatten, zoals magere melk of yoghurt, een complexe koolhydraat en een fruit. Volkoren kant-en-klare ontbijtgranen, havermout, een zemelenmuffin of volkorenbrood maken gezonde koolhydratenkeuzes.

Brain Food

 1. Door uw dag met een gezond ontbijt te beginnen, kunt u zich de hele ochtend gemakkelijker op het werk of op school concentreren en bent u mogelijk productiever dan de schippers. Als je geest helder is, kun je beter met problemen omgaan en je op je activiteiten concentreren. Als je 's ochtends eet, heb je ook meer kans om voldoende vitamines en mineralen in te nemen gedurende de dag. Zelfs als je sterk begint zonder ontbijt, kan halverwege de ochtend het gebrek aan energie je intellectuele en fysieke prestaties beïnvloeden.

Bloedsuiker en cholesterol

 1. Na een paar uur 's nachts niet te hebben gegeten, heeft uw lichaam brandstof nodig voor onmiddellijke energie en om de glycogeenvoorraden aan te vullen. Begin uw dag met een gezond ontbijt om uw bloedsuikerspiegel te reguleren en bereid u voor op een actieve dag. Hierdoor hebt u meer energie voor lichaamsbeweging en routine-ochtendactiviteiten. Als u geen ontbijt eet, kunt u aan de andere kant hoofdpijn, verwarring, vermoeidheid en zwakte ervaren die gepaard gaat met lage bloedsuikerspiegels. Ontbijteters eten ook de hele dag minder vet, wat over het algemeen een lager cholesterolgehalte en een verminderd risico op hartaandoeningen betekent.

Controle honger

 1. Een ander positief effect van het eten van een gezonde ochtendmaaltijd is het algemene gevoel van tevredenheid, zowel letterlijk als u uw lichaam geeft wat het nodig heeft, en psychologisch, terwijl u keuzes maakt die uw gezondheid en welzijn verbeteren -wezen. Honger kan afleidend zijn en ervoor zorgen dat je te veel eet tijdens latere maaltijden en tussendoortjes. Als u uw dag begint met een uitgebalanceerd ontbijt, denkt u waarschijnlijk minder aan eten tijdens uw ochtendroutine. Het is ook waarschijnlijker dat u gedurende de dag een passend aantal calorieën binnenkrijgt en als gevolg daarvan uw gewicht op de lange termijn beter kunt beheren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407