Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe beïnvloedt kaas het cholesterolgehalte?

Hoe beïnvloedt kaas het cholesterolgehalte?

 1. Kaas biedt echter ook enkele voedingsvoordelen omdat het calcium en vitamines bevat. Door kaas met een laag vetgehalte te kiezen en zich te beperken tot matige hoeveelheden, kunnen mensen kaas blijven eten als onderdeel van een gezond dieet.

 2. In dit artikel bekijken we hoe het eten van kaas iemands cholesterolgehalte kan beïnvloeden en welke soorten kaas het beste zijn.

Hoeveel cholesterol zit er in kaas?

 1. Net als andere zuivelproducten en veel dierenvoeding bevatten de meeste soorten kaas veel cholesterol en verzadigd vet. Het cholesterol- en verzadigde vetgehalte varieert afhankelijk van het soort kaas.

 2. De volgende tabel geeft de totale hoeveelheden verzadigd vet en cholesterol die specifieke kazen bevatten, volgens de USDA-voedingssamenstellingsdatabase:

 3. Zoals de tabel laat zien, hebben vetarme en vetarme kazen een veel lager vetgehalte.

 4. Iedereen die zich zorgen maakt over zijn cholesterolgehalte, moet de voedingswaarde-etiketten controleren voordat hij levensmiddelen koopt, omdat de voedingswaarde varieert tussen producten en merken.

 5. Het is belangrijk om rekening te houden met de portiegrootte, omdat meer eten dan de portiegrootte op het voedingsetiket de inname van elke voedingsstof, inclusief verzadigd vet, verhoogt.

Verhoogt kaas het cholesterolgehalte?

 1. Volgens het National Cancer Institute is kaas de belangrijkste voedselbron van cholesterolverhogend vet in het Amerikaanse dieet.

 2. Kaas bevat veel cholesterol, maar volgens de USDA-voedingsrichtlijnen uit 2015 is er geen duidelijk verband tussen het cholesterolrijke voedsel dat een persoon eet en hun cholesterolgehalte in het bloed.

 3. In plaats daarvan is het het verzadigde vet in kaas dat verantwoordelijk is voor het verhogen van het cholesterolgehalte.

 4. Het onderzoek is echter gemengd. Een studie uit 2015 vond geen relatie tussen het eten van zuivelproducten en hartaandoeningen na de leeftijd van 55 jaar. In feite bleek uit deze studie dat mensen die vetrijke zuivelproducten aten minder kans hadden op een beroerte.

 5. Een kleinschalig onderzoek uit 2015 vergeleek mensen die een magere kaas of een Goudse kaas aten met een controlegroep die hun kaasinname gedurende 8 weken beperkte. De onderzoekers vonden geen verschil tussen de cholesterolspiegels van de groepen.

 6. Een onderzoek uit 2017 vond een ingewikkeld verband tussen zuivelconsumptie en gezondheidsrisicofactoren.

 7. Terwijl kaas een rol kan spelen bij het verhogen van het cholesterolgehalte, kan het met mate worden opgenomen als onderdeel van een gevarieerd en gezond dieet. Een persoon wil misschien met een diëtist praten over hoe hun voedingskeuzes hun cholesterolgehalte kunnen beïnvloeden.

Moet u kaas vermijden als u een hoog cholesterolgehalte heeft?

 1. Omdat het onderzoek gemengd is, is het niet mogelijk om een ​​algemene aanbeveling te doen dat mensen met een hoog cholesterolgehalte geen kaas moeten eten.

 2. In plaats daarvan is het essentieel om het dieet als geheel te beschouwen. Ander voedsel kan het cholesterol verlagen of verhogen wanneer mensen het met kaas eten.

 3. Een koolhydraatrijk dieet kan bijvoorbeeld cardiovasculaire risicofactoren, waaronder cholesterol, verhogen bij mensen die volle zuivelproducten zoals kaas eten.

 4. Cholesterol is niet de enige factor bij het eten van kaas. De meeste kazen bevatten veel natrium, wat de bloeddruk kan verhogen. Kaas is ook vetrijk voedsel, dus mensen die proberen af ​​te vallen, willen misschien hun kaasinname verminderen.

 5. Mensen die kaas willen eten, moeten mogelijk andere aanpassingen in hun dieet maken, zoals het verminderen van het natriumgehalte dat ze krijgen uit verwerkt voedsel of minder rood vlees eten.

 6. Een arts of diëtist kan helpen bij het opstellen van een dieetplan dat bestaat uit maaltijden die goed smaken, goed werken met de levensstijl van een persoon en het risico op hartproblemen verminderen.

Cholesterol begrijpen

 1. Cholesterol is een wasachtige stof die aanwezig is in veel voedingsmiddelen, waaronder zuivelproducten en vlees. Het lichaam produceert ook cholesterol in de lever.

 2. Het lichaam heeft wat cholesterol nodig om te functioneren, maar als er te veel cholesterol ophoopt in het bloed, kan het slagaders verstoppen, de bloeddruk verhogen en mensen een groter risico op een hartaanval en ander hart geven voorwaarden.

 3. Er zijn twee soorten cholesterol in het bloed. High-density lipoproteïne (HDL) cholesteroldeeltjes zijn groter en worden soms 'goede' cholesterol genoemd. HDL-cholesterol kan helpen lipoproteïne-cholesterol met lage dichtheid (LDL) of 'slechte' cholesterol te verwijderen.

 4. Een persoon met een hoog HDL-cholesterol en een laag LDL-cholesterol heeft een lager risico op hartaandoeningen.

 5. In 2015 heeft de adviescommissie voor dieetrichtlijnen hun aanbeveling voor cholesterolinname gewijzigd en verklaard: "cholesterol wordt niet beschouwd als een voedingsstof die zorgen baart voor overconsumptie." Dus in plaats van zich te concentreren op het beperken van de cholesterolinname tot een specifiek aantal, is het belangrijk om een ​​gezonde levensstijl te cultiveren en een breed scala aan voedingsmiddelen te eten.

 6. Vele factoren naast het dieet kunnen iemands cholesterolgehalte in het bloed beïnvloeden. Deze omvatten overgewicht, een familiegeschiedenis van hartaandoeningen en hoog cholesterol, roken en een zittende levensstijl. Dit betekent dat het het beste is om je te concentreren op het cultiveren van een gezonde levensstijl in plaats van alleen het verminderen van de cholesterolinname.

Samenvatting

 1. Mensen met een hoog cholesterolgehalte, kransslagaderaandoeningen en andere risicofactoren voor de gezondheid van het hart moeten hun dieet en levensstijl bespreken met een arts en mogelijk met een diëtist die gespecialiseerd is in de gezondheid van het hart.

 2. Een breed scala aan individuele factoren kan van invloed zijn op het cholesterolgehalte in het bloed en de gezondheid van het hart. Een persoon die in het algemeen een gezond dieet eet, kan bijvoorbeeld minder gezondheidseffecten ervaren bij het eten van kaas dan iemand die ander voedsel eet dat veel verzadigde of transvetten bevat.

 3. Kaas kan gezondheidsvoordelen bieden vanwege het calcium en de vitamines die het bevat, maar het biedt ook enkele risico's. Net als bij de meeste andere voedingsmiddelen, is het het beste om het met mate te consumeren.

 4. Het is mogelijk dat kaas deel uitmaakt van een hartvriendelijk dieet, zelfs voor mensen met hartaandoeningen, als het dieet voornamelijk uit caloriearm voedsel bestaat, waaronder een verscheidenheid aan groenten en fruit .

 5. Artikel voor het laatst beoordeeld op wo 6 juni 2018 Bezoek onze categoriepagina voor cholesterol voor het laatste nieuws over dit onderwerp of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste updates over cholesterol. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Fernandez, M. L. (2012, maart). Heroverweging van cholesterol in de voeding [!Samenvatting

 7. Grundy, S. M. (2016, november). Is cholesterol in de voeding van belang? [!Abstract

 8. Praagman, J., Franco, O. H., Ikram, M. A., Soedamah-Muthu, S. S., Engberink, M. F., van Rooij, F. J.A. ... Geleijnse, J. M. (2015, september). Zuivelproducten en het risico op een beroerte en hart- en vaatziekten: de Rotterdam Study [!Abstract

 9. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 10. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407