Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe Chayote te hakken

Donkere groenen

 1. Inheems in Latijns-Amerika ziet de pompoen eruit als een grote peer met een lichtgroene, geribbelde schil en wit vlees. Als ze rauw zijn, doen ze qua smaak en textuur denken aan komkommer; wanneer gekookt, kan chayote alleen nogal saai zijn met een textuur van gekookte courgette. De manier waarop je chayote hakt - ook wel mirliton, chrisophene of choko genoemd - hangt af van hoe je het wilt gebruiken.

Inner Seed

 1. De pompoen heeft één zacht zaadje. De hele chayote is eetbaar, maar de schil kan behoorlijk taai zijn en in de meeste recepten moet je de schil eraf halen voordat je gaat hakken. Je wordt vaak gevraagd om rond het binnenste zaad te snijden, dat een stevigere, minder aangename textuur heeft dan het buitenste vruchtvlees. Chayote kan een plakkerig sap afgeven wanneer het wordt gehakt, dus u wilt misschien handschoenen dragen tijdens de bereiding.

Snijdende

 1. Nadat u uw chayote hebt gepeld, snijdt u deze in twee en verwijdert u het binnenste zaadje. Je kunt het vlees vervolgens in elke gewenste grootte snijden voor je recept. Plakjes van ongeveer 1/2 inch kunnen worden gepaneerd en gebakken. Je kunt 1/4-inch plakjes in een gratinschotel leggen en top met Parmezaanse kaas, olijfolie en paneermeel voor een smaakvolle ovenschotel. Je kunt zelfs plakjes van de pompoen koken en vervolgens snel roerbakken met boter en verse kruiden. Gebruik een mandoline om het snijproces sneller te maken en uniformiteit te bevorderen.

Cubing

 1. In blokjes gesneden chayote kunnen aan een stoofpot of caponata worden toegevoegd. Schil de chayote en snijd hem doormidden om het binnenste zaadje te verwijderen. Snijd elke helft in dunnere plakjes - van 1/4 tot 1/2 inch dik - en snijd ze in reepjes. Snijd de reepjes in blokjes van relatief dezelfde grootte om gelijkmatig koken te bevorderen.

Raspen of Julienned

 1. Voor salades biedt julienned of geraspte chayote een textureel verschil dat heel aangenaam kan zijn. Schil en halveer de chayote om het zaad te verwijderen en gebruik vervolgens een doosrasp om het fruit te versnipperen. Je kunt de pompoen ook julienen door elke helft in dunne plakjes in de lengte te snijden en vervolgens in dunne reepjes te hakken. Snijd deze strips in stukken van 1 inch lang of lucifers. Je kunt de julienned-pompoen toevoegen aan een bak met julienned-wortelen en gele pompoen, of bak deze op zichzelf om een ​​bijgerecht te maken.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c